reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Czy to możliwe, że mała mogła dostać wysypki od słońca?
Wczoraj zauważyłam kropeczki w okolicy kolanek, a dzisiaj się powiększyły, ma wysypkę. Smaruję ją kremem z filtrem, zostawiam na nóżkach białą warstwę, ale czasem nóżki są w słonku i wydaje mi się, że to dlatego. A może się mylę? Z jedzenia nie mieliśmy nigdy żadnych wysypek.
A z jedzenia mogłyby by być tylko na kolankach??

A może nie jest to od słońca a od kremu ?

Koleżanka jest uczulona na słońce u niej objawia się to właśnie małymi krosteczkami wyczuwalnymi tylko pod palcami i w ostrym świetle

reklama
No właśnie ja też tak miałam, jak pierwszy raz pojechałam nad morze w Holandii, za dużo słońca na raz i mi wyskoczyły plamki.
U małej to wygląda tak:

Ostatnia edycja:
Wiesz co ona miała bardziej drobne i regularne. To może byc alergia na coś co ty jadłaś / ona jadła albo rzeczywiście słońce. A ten kosmetyk na słońce to już wypróbowany był czy dopiero pierwszy raz go użyłaś - może coś ją z tego uczuliło?

Trudno mi powiedzieć - na pewno wygląda to inaczej niż u mojej koleżanki. Sorka

Mój Mały też dostał wczoraj krosteczki takie malutkie , na udach z tyłu i przy łokciach i troszkę wyżej, wcz były takie z pęcherzykami i posmarowałam bephantenem mniejsze się zrobiły ale dziś znowu są, tak myślę, że to potówki mogą być:sorry2:

i po dzisiejszej nocy tak jakby miał oczka podpuchnięte, nie trze ich i nie ma czerwonych, nie wiem co jest:-(

...o rany, teraz patrze a on dekold w drobniutkich krosteczkach..
wczoraj zmieniłam plyn do mycia dziś wrócę do starego i zobaczymy. Albo to płyn, albo potówki

Ostatnia edycja:
Pasi u mnie np. po kremie Nivea factor 50 się pojawiły krostki na rękach i nóżkach - znaczy się na Miski nóżkach i rączkach - trochę inne niż u twojej, więc nie wiem co to u was.. my np. na slońcu wcześniej nic nie dostawałyśmy, a jak posmarowałam kremem to własnie krostki wyskoczyły:|
Ja jestem na etapie, że zamówiłam inny filtr - z Linea Bimbi - jednak te kosmetyki nam bardzo służyły, więc licze, że będzie lepiej.

To może te krostki są faktycznie od kremu i pokazują się dopiero po tym, jak słońce pogrzeje jej te nóżki. My też mamy Nivea Baby :dry:

a ja sie zastanawiam po czym moja ma krostki...bo uczulenie na bialko mleka nie objawia sie raczej pojedynczymi malutkimi czeronymi krosteczkami nie zlewajacymi sie i nie podbarwionymi prawda? u nas cos takiego pojawilo sie najwiecej za uchami troszke w zgieciach lokci kilka na nogach ale naprawde kilka najwiecej za uszami...wiecej i moocniej widac jak sie obudzi i jak ja z wanny wyciagne czyli przy cieple...co myslicie? potowki?

reklama
Do góry