reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Tak, tak czechow - ja ten temat juz przerobiłam i nawet nawybierałam w głowie juz - a konkretnie krem MLECZKO PRZECIWSŁONECZNE DLA DZIECI i NIEMOWLĄT SPF 20 - Lavera - naturalne kosmetyki wegańskie bez konserwantów, pielęgnacja twarzy dzieci, zapalenie skóry, alergie, wrażliwa i sucha skóra tylko myślę o tym, że niby wszystko oki , bo to dość dobre firmy, filtry takie jak trzeba - mineralne a i tak uczula ;-(

Ziaja

"nie zawiera filtrów chemicznych"

Ja specjalnie szukałam dla atopowców by zmniejszyć maksymalnie ilość chemii w kremie.

reklama
My chyba nie chcemy aż 50tki - max 20-30, bo tak jak pisałam.... Stasia coś słońce nie łapie ;-) syn młynarza normalnie

My chyba nie chcemy aż 50tki - max 20-30, bo tak jak pisałam.... Stasia coś słońce nie łapie ;-) syn młynarza normalnie

Moja też jest bialutka - ma to po mnie poza tym niskie żelazo i takie tam - ale kupiłam 50 bo --- niższe faktory mają na opakowaniu napisane że dla starszych dzieci i spieszyło mi się poza tym filtr nie działa cały czas więc po kilku godzinach maleje / znika. Ja smaruje tego swojego białasa i lekko jest już zbrązowiona.

Może warto tą ziajkę wypróbować - inne rzeczy ziajki miałam i były okej więc może i krem jest wart polecenia?

Jolcia ja moją smarowałam wczesniej Nivea na każda pogode jak mis ię przypomniało i kurde belek mała ciemniejsza ode mnie jest - co nie dziwne, bo ja biała jak córka mlynarza, ale dzidzia ślicznie przybrązowiona - nie dość, ze cala jaka tata wygląda to jeszcze jego karnację dostała - on tez ledwo go slońce muśnie a juz brązowy, więc kupiłam 50, co by w końcu murzynki z niej nie robić i doopa też źle. Po prostu jak trafi z tymi kremami - nie przewidzisz wszystkiego:(

co do kremów to kupiłam kiedyś penaten filtr 50, ale nie jestem z niego zadowolona. Na buzie go nie stosuje, bo mały dostał po nim jakis brzydkich rumieńców. I nie wiem, czy to od słońca, czy alergia na krem. Ale za to smaruje nim rączki i nózki, bo przeciez trzeba zuzyc 300 ml kremu :) I na ciele, jak dotąd może byc. Nie pisze jaki on ma filtry.
Natomiast do buźki kupiłam nivea, faktor 30.

nie bijcie !
ja nie stosuje filtrów zadnych nic a nic
Boo raczej w cieniu a jesli w slonku to nic a nic mu nie wyłazi na ciałku - znaczy sie nie mamy zadnych poparzn - karnacje ma po mnie wiec pierwszy kontakt ze słoncem i byl rózowiutki a teraz brzoskwinka
ja tez sie nie filtruje za bardzo ...
a wzielo mi sie to stad ze moja mama tez mnie nie filtrowala a jedynie zwyklym kremikiem smarowala

z reszta my wychodzimy na spacery raczej po południu i w tedy nawet celowo wystawiam mu pytki na słonko a za dnia siedzimy w cieniu wielkiej lipy pod domkiem ...

nie bijcie ino - jak bym sie wybierała na wakacje (morze np ) to bym pewno posmarowała czyms tam ... :-)

Ja już pisałam my ziajka, na zwykłe spacery SPF 6, a tak to 30 nad morze albo cuś....
Nie wystawiam bezpośrednio na słońce mamy parasolkę, ale też tragedii nie robię jak nóżka wychodzi poza parasol :)

A co możecie polecić na komary dla tak małych dzieci- oczywiście poza unikaniem takich miejsc i moskitierą, chodzi mi o jakiś środek na skórę?

reklama
Do góry