reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

reklama
U nas niestety kilka razy były odparzenia. Mam wrażenie, ze ze 3 razy po zmianie pampersów... Ale na szczęście wszystko pozchodziło i teraz jest piękniutko:)

laseczki,
czy któraś z was już obcinała włosy dzieciom?
Muszę młodemu obciąć grzywkę, bo już mu wchodzi do oczu i trochę koło uszek ciachnąć
proszę o jakieś wskazówki, żeby nie wyglądał jakby go wściekły pies poszarpał:-p:-D
Jeśli chodzi o ścinanie włosów , to jestem kompletne beztalencie :-p
chyba najlepiej będzie to zdrobić w czasie snu?

Witam ja urzywam na codzień do pielęgnacji pupy sos nivea jest gienialny :-) a jak zdarzy sie czerwona pupcia to tormentiol wszystko sie goi w oka mgnieniu. Ja zaczelam tydzień temu myc małej zeby normalną szczoteczką i pastą o niskiej zawartosci fluoru. Ja podciełam córci włoski jak miala 6m bo miala baczki jak rabin hihihihihih. Pozdrawiam

reklama
laseczki,
czy któraś z was już obcinała włosy dzieciom?

ja mojemu pierwszy raz obcinałam jak miał ok 5-6 mieszków a ostatnio to go objechałam maszynką ;-) polecam szybko i sprawnie wyszło.
na poczatku go przyzwyczajałam do maszynki, nawet sie nią bawił, pozniej do odgłosu, pozniej do wibracji no i udało sie bez krzyku ;-)

Małemu od kiedy dostał pierwszego ząbka myje mu szczoteczka taka z włosiem malutką i pasta bez fluoru...ale tez mu sie podoba moja elektryczna i ma już swoja końcówkę i też czasem mu nią umyje delikatnie.

Do góry