reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja

Mojemu tez ropialo, masowalam jak poradzila alijenka, czyscilam sola i nic... lekarz pisal nam kropelki tabrexan i tez dooopa, tzn bylo dobrze jak zakraplalam, ale przestalam (mialam stosowac tydzien) i zaraz na drugi dzien znowu to samo tak mu zaropialo ze nie mogl otworzyc oczka.... to jest sporadyczne raz na kilka dni tak mu sie robi, ale jednak... no lzawi mu to oczko, zauwazylam ze ropieje bardziej jak mi sie splacze.

reklama
Mam ten sam problem :( Masuje, masuje i nic. Krople z antybotykiem pomogly na chwile. Z tym, ze u mnie nie ropieje tak bardzo, a lzawi. Caly czas jakby taka wodna powloka na jednym oczku. Najgorsze jest to, ze w GB nic z tym nie robia dopoki dziecko nie skonczy roku. Jak sie nic nie zmieni to bede wiercila dziure w brzuchu lekarzowi, moze sie zlituje.

Dziewczyny czy wasze dzieci też się tak pocą?
Moje dziecie potrafi się kleić od potu! Nie jest przegrzany bo jak taki upał to siedzi w samym pampku albo mu założę luźną koszulkę... Nie jest chory bo byliśmy u lekarza i sprawdzała. Najlepsze, że potówek nie ma wcale, no może ze 3 pod pampersem.
Gadałam z lekarką czy to normalne bo na pewno witaminy D mu nie brakuje a ona mi na to że to facet...

Pamka nie wiem jakie znaczenie ma tutaj płeć :eek: rozumiem że twój maluch jest spocony czyli mokry? bo u nas w upały Misia nie jest mokra ale ma skórę taką jakby lepką...

dziewczyny jakie macie metody na usuwanie "zanieczyszczeń" z oczek? chodzi mi o to jak np. zobaczycie jakiś włosek itp.

Dołączam do pytania Kasi, bo mój miał właśnie w oczku chyba rzęsę. Widziałam jak byliśmy na dworze, ale po powrocie do domu już nic nie widziałam. Wypadło samo?

Dołączam do pytania Kasi, bo mój miał właśnie w oczku chyba rzęsę. Widziałam jak byliśmy na dworze, ale po powrocie do domu już nic nie widziałam. Wypadło samo?

Wowikowi kilka razy zdarzyło się mieć rzęskę w oku i sama się usuwa :-):-) zazwyczaj spływa w kącik oka :-) i jak zauważę, to wtedy już łatwo się pozbyć :-)

tylko gorzej jak ta rzęsa (chociaż ostatnio widziałam coś innego jak taka super cieniutka niteczka) wcale nie ma zamiaru się przemieszczać...:dry:

Kapiecie dzieci w plynie do kapieli po szczepieniu? Mi powiedzieli ze tego miejsca nie traktowac ani mydlem ani niczym tylko woda. No i jak mam kapac w oliatum teraz?

reklama
Mamina ja normalnie Julka kąpałam bez żadnych ceregieli ale nie moczyłam go w wanience jak zazwyczaj tylko szybka kąpiel z Emolium i już :tak:

Do góry