reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja

A ja na zmiane - oilatum do kapieli bo miał sucha sorke i mleczko nivea.
Na odparzenia sudocrem u nas sie sprawdza rewelacyjnie:tak:
Buziaczek myje woda jak reszte ciałka. Od razu nie bawłam sie w zadne wody przegotowane itp i nic nam nie było:tak:
Mamy balsam nivea ale za ciepło było na balsamowanie, zreszto nie chce mu skory przyzwyczaic do kremowania i tylko w razie potrzeby.

reklama
ja też od początku myję kranówą i nic młodemu nie jest,oliwkuję go po kąpieli i to wsio:-)na szczęście żadnych odparzeń ani krostek nie ma więc luzik:-)

ja też w kranówie myję Niuśkę i nie oliwkuję jej już bo kąpie w oliatum i mówili aby nie oliwkować, nie ma żadnych odparzeń ani jakiś tam większych krostek

my też od początku kąpiemy w kranówie + oilatum jedynie najpierw buzię i pupcię przegotowaną przemywamy :tak: no i zero oliwek itp. bo po oilatum Misia ma śliczną skórę, tylko pupcię linomagiem żeby nie było odparzeń

A my mimo Oilatum, oliwkujemy po kapieli - bo potem mała tak slicznie pachnie:-) Więc daję jej trochę na brzuszek i plecki. A do pupy od poczatku Bepanthen i sprawdza się bardzo dobrze. Raz podczas upałów jak się odparzyła to jeden dzień Sudokremem smarowałam i przeszło.

u mojej małej na pupcie nic nie działa tylko sudokrem, próbowałam i bepanthenu i innych specyfików i po każdym cipuchna była czerwona a po sudokremie jest ok

moja po tym oilatum też ma ładną skórę i nie trzeba oliwkować, czasami jak robię poranna toaletę to ja naoliwkuję bambino ale to rzadko

czasami w zgięcia jak paszki itd puderek daję nivea ale też nie jest to często bo tfu tfu jakoś mała się nie odparza

My też kąpiemy w kranówie, myję płynem hipp - włoski i ciałko. Pięknie pachnie. Raz na tydzień oliwka. W upłay zupelnie odpuściłam nawet sobie balsamowanie bo się kleiłam, więc pewno maluchowi tez za przyjemnie nie było.
Na pupcię, co 3 przewijanie (no chyba że kupa jest) kładę krem z cynkiem też hipp. Sudocrem na razie uzyłam raz, ale bardziej profilaktycznie,

Dziewczyny mam pytanie dotyczace ciemieniuchy. Zrobila sie mlodemu na czubku glowy, takie jakby zolte luski. Smarowalam mu to oliwka i wyczesywalam przed kazda kapiela. Zolte luski zniknely natomiast skora w tym miejscu zaczela sie luszczyc. Macie jakis pomysl jak sie tego pozbyc? Linomag? Oliwka? Oilatum? Dzwonilam do lekarza, ale powiedzial, ze to normalne. Czasem zaluje, ze nie mieszkam w Pl :( Moze moglaby sie ktoras zapytac pediatry przy okazji? Z gory dziekuje.

reklama
Dziewczyny mam pytanie dotyczace ciemieniuchy. Zrobila sie mlodemu na czubku glowy, takie jakby zolte luski. Smarowalam mu to oliwka i wyczesywalam przed kazda kapiela. Zolte luski zniknely natomiast skora w tym miejscu zaczela sie luszczyc. Macie jakis pomysl jak sie tego pozbyc? Linomag? Oliwka? Oilatum? Dzwonilam do lekarza, ale powiedzial, ze to normalne. Czasem zaluje, ze nie mieszkam w Pl :( Moze moglaby sie ktoras zapytac pediatry przy okazji? Z gory dziekuje.

Mój Marcel tak miał, ale na całej głowie. Smarowałam te łuski parafiną i zmywałam. Jak zeszły łuski to został taki jakby łupież. Pediatra powiedział, że to normalne i faktycznie zeszło samo po jakimś tygodniu.

Do góry