• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pielęgnacja

Dziewczyny mam pytanie dotyczace ciemieniuchy. Zrobila sie mlodemu na czubku glowy, takie jakby zolte luski. Smarowalam mu to oliwka i wyczesywalam przed kazda kapiela. Zolte luski zniknely natomiast skora w tym miejscu zaczela sie luszczyc. Macie jakis pomysl jak sie tego pozbyc? Linomag? Oliwka? Oilatum? Dzwonilam do lekarza, ale powiedzial, ze to normalne. Czasem zaluje, ze nie mieszkam w Pl :( Moze moglaby sie ktoras zapytac pediatry przy okazji? Z gory dziekuje.
ojj my tez to mamy smaruje oliwka zostawiam na jakies pol godzinki i wtedy wyczesuje,

reklama
Niespodzianka Laura miała ciemienuchę przez chwile,uzwyalam jakiegos specjalistycznego specyfiku ale na nic się to zdało. Dopiero nasz pediatra polecił wysmarowanie głowki ciepła zwykła oliwą ! tylko ostrożnie żeby nie poparzyc ! i po 20 min wyczesac tylko delikatnie miękką szczoteczką bo skóra na główce jest bardzo delikatna u nas w 2 dni przeszło po tym, chodz główka ciągle była tłusta przez ten czas :crazy:

kochane czy któraś z was męczy się jeszcze z pępuszkiem??? bo my tak :dry: jest pięknie zasuszony ale się trzyma jak głupi :crazy: sama już nie wiem czy czekać czy wziąć skierowanie żeby jeszcze raz podwiązali w szpitalu? w czwartek idziemy się szczepić i zobaczymy co dr powie...

kochane czy któraś z was męczy się jeszcze z pępuszkiem??? bo my tak :dry: jest pięknie zasuszony ale się trzyma jak głupi :crazy: sama już nie wiem czy czekać czy wziąć skierowanie żeby jeszcze raz podwiązali w szpitalu? w czwartek idziemy się szczepić i zobaczymy co dr powie...

Oj to strasznie długo.:szok: Trzeba go juz usunąć. A może połozna mogłaby Wam pomóc w usunieciu? Jak małej nie chciał w 3 tyg odpasc to połozna go zdjęła. Nawet strupka nie było i nie trzeba było po lekarzach łazić by podwiązywali.

nam tez odpadł późno, bo po 4 tyg, ale nic z nim nie robiłam, cały czas tylko czyściłam wacikiem nasączonym octeniseptem i później dodatkowo psikałam
ale 6 tyg to na prawdę dużo , może lepiej zadzwoń do położnej

no wiem że to długo ale położna o tym wie i mówiła że skoro jest taki ładnie zasuszony i nic się nie dzieje to można jeszcze dać mu szansę żeby sam odpadł... sama już nie wiem :baffled:

reklama
1. do dziewczyn stosujących żel musteli - czy widzicie jakieś efekty a jeśli tak to po jakim czasie? bo jakoś szkoda mi kasy tyle wydać :sorry2:

2. do dziewczyn po szyciu krocza - czy stosujecie coś na bliznę? bo zastanawiam się czy można jakieś specyfiki które zmniejszają blizny? a w ogóle to czy patrzyłyście jak wyglądają wasze blizny :confused:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry