reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pierwsze 4 kólka - na co sie zdecydować?

Elżbietka .... raczej powinnam napisać, że transakcja nie doszła do skutku. Wygrałam aukcję, przesłałam pieniążki i czekałam na przesyłkę, lecz zamiast niej przyszedł mail od sprzedawcy, że laktator się zepsuł tzn. został złamany przypadkiem przez jakieś dziecko, że przeprasza i odda pieniądze wraz z kosztami. :tak:
Ładny ten twój laktator, może i ja się za nim rozglądnę :tak: :tak: :tak:

reklama
MariaOla ostatnio dość często slyszałam od innych mam i nawet czytałam w gazecie, że lepiej zamiast czyścić nosek gruszką, to robić to tymi patyczkami do czyszczenia uszu. Taki patyczek powinno nasączyć się solą fizjologiczną i delikatnie przetrzeć nosek na samym brzegu dziurki. Nie wolno wkładać go zbyt głęboko żeby nie uszkodzić naskórka, a tak też można zaszkodzić używając gruszki. Nie wiem czy to prawda. Zamierzam zapytać o to w szkole rodzenia.

Karlam ..... Hubcio też mnie przekonuje, szczególnie cenowo :tak: I jak dobrze pamiętam to chyba jak się kupi 3 rzeczy to nie trzeba płacić za przesyłkę :confused:
Kupiłaś od niego pościel ? Jak gatunkowo ? Nie za cienka ?

Monika ... faktycznie dałoby się tak czyścić nosek, ale czy równie porządnie wyczyści patyczek w trakcie katarku ... hmmm :confused: Z tego co pamiętam to dzieciołki jakoś szczególnie nie lubią gruszki, więc może faktycznie nie męczyć kiedy nie ma potrzeby :confused:

MariaOla narazie kupilam rozek, na posciel czekam :-) ale mysle ze bedzie oki, bo w komentarzach nie znalazlam nic niepokojacego :-) posciel ma byc z tego samego materialu co rozek i nie sadze by material byl za cienki :-) choc w zasadzie przy macaniu poscieli w sklepie nie zwrocilam uwagi na jej grubosc :-)

Najpierw muszę sie pochwalic , ze wreszcie przyszła paczka z wózkiem i jesteśmy w siódmym niebie:-D :-D :-D .
Sprawa druga co do czyszczenia noska. JA miałam problem z EMilka strasznie miała nosek zapchany i nie mogła oddychać. W szpitalu nie chcieli jej wyczyścic noska . Twierdzili, ze to sapka. JAk przyjechałam do odmu wezwałam połozną z przychodni wzięła sól fizjologiczna wkropliła do noska chwilkę odczekała i wyczyściła nosek gruszką. Problemy z oddychaniem sie momentalnie skończyły. Od tej pory jestem zwolenniczka gruszek.
A co do pościeli to polecam flanelową. Jest niezawodna.:tak:

Dzieki aph.......juz była próba czy sie do windy zmieści:tak: , bo jakis taki wielki sie wydawał.....Emilka tez zadowolona juz była pierwsza przymiarka:-D teraz tylko czekac na drugi i ruszac w droge na spacerek:-D :-D

reklama
Do góry