reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze Buciki:-)

udalo mi się wreszcie dzisiaj A. do sklepu zaciągnąć. Butki dla chłopaków zakupione, ale łatwo nie bylo.
Michasiowi w sumie raz, dwa wybralam i cąle szczęście, bo jak zobbaczylam co A> Kubie wybral to myślałam,z ę padnę. Piekne nie byly, ale to pryyszcz, pytam o cenę, a babka - 240!!!!! wcisnęly A. kit, ze to jedyne które nie przemiękają. Spandexy. Do tej pory kupowlam zawze Barki albo Dawidy i nigdy nie zdazyło się, by przemiękły. Poprosilam o inne to mi przyniosła 2 inne pary (różniły się tylko kolorem) no to wyraźnie mówię - tansze poproszę!! Pół godziny szukały chyba. Grodzisk, pipiduwek, 1 sklep z butami dla dzieci a one mają tylko takie po 250. Inna sprawa,z ę połowa padzirenika, a rozmiarówki już przebrane. W koncu znalazły 1 dawidy, przymierzam, a druga babka do mnie podbiega, zrywa dzieciakowi buta z nogi imówi "tamci państwo kupują" o szlak!!!! ależ się wsieklam. Jak sie rozdarłam... A. mówi, ze wstyd. Oczywiście uparąłm sie, ze ja te buty kupuję, choć przekonana nie bylam :d w kazdym razie kupiłam hehe! Same oceńcie czy warte awantury... w kazdyym razie za: dawidy, bartki i kapciochy zaplaciłam 260zł razem a nie 240 za jedną sztukę

Bardzo fajne buciki, na prawde. Suma zbiorcza tez :) Podobaja mi sie te karbowane czubki a kolorek granatowo-czerwony w mniejszych - napisz mi jakiej one sa firmy i ile kosztuja te mniejsze? Ja poszukuje w kolorze granatowym a jakby były z czerwonym to mega przeszczesliwa bym była [niestety jestem dziwna i musi mi wszystko do kompletu pasowac:-D] niestety całkowicie nie wiem jak sie zabrac za kupowanie butów bo i nie wiem gdzie sa takie sklepy w mojej okolicy :( a zaciagnac mojego ojca [szofera :laugh2:] to udręka....po chwili marudzi, ze sie idzie konkretnie kupowac a nie szukac sklepów i oglądać no i poszukane :baffled:

Doradzcie mi jeszcze babeczki jak to jest z tymi rozmiarami?? Marcel ma stope o długosci 12 cm i kapciochy oraz jesienne z H&M młody ma na wkładke 13 cm...z jakim zapasem powinno sie kupowac? nie za duze ma? chyba nie bo fajnie mu sie w nich lata, nic nie przeszkadza, nie potyka sie..... ile wieksze kupuje sie zimowe butki? tak samo??

Ostatnia edycja:
reklama
Bardzo fajne buciki, na prawde. Suma zbiorcza tez :) Podobaja mi sie te karbowane czubki a kolorek granatowo-czerwony w mniejszych - napisz mi jakiej one sa firmy i ile kosztuja te mniejsze? Ja poszukuje w kolorze granatowym a jakby były z czerwonym to mega przeszczesliwa bym była [niestety jestem dziwna i musi mi wszystko do kompletu pasowac:-D] niestety całkowicie nie wiem jak sie zabrac za kupowanie butów bo i nie wiem gdzie sa takie sklepy w mojej okolicy :( a zaciagnac mojego ojca [szofera :laugh2:] to udręka....po chwili marudzi, ze sie idzie konkretnie kupowac a nie szukac sklepów i oglądać no i poszukane :baffled:

Doradzcie mi jeszcze babeczki jak to jest z tymi rozmiarami?? Marcel ma stope o długosci 12 cm i kapciochy oraz jesienne z H&M młody ma na wkładke 13 cm...z jakim zapasem powinno sie kupowac? nie za duze ma? chyba nie bo fajnie mu sie w nich lata, nic nie przeszkadza, nie potyka sie..... ile wieksze kupuje sie zimowe butki? tak samo??
te mniejsze to bartki (129zł). Jak pójdziesz do sklepu to oni za ciebie zmierzą i ci pokarzą. Trzeba wyjąc wkładkę z buta, bo rózne firmy mają różne rozmiarówki. My np kapciochy i trzewiki co teraz chodzi mamy 18 a bartki kupilismy 20. wyjmuje się wkładkę i stawia stópke, powinno być tak do 1cm zapasu

Butki Pawcia Ciepłe Lekkie i co najwazniejsze Paweł da rade w nich chodzic :D Boti Cena 49.99 :)
P191010_09.47.jpg

FOtka ciemna bo za oknem szarooooooooo a swiatła nie chcialo mi sie wstawac i zapalac :D <dzień lenia:D >

Kasia a one sa ocieplane?bo wygladaja tak samo jak te z ccc...
tak one w srodku maja <nei wiem co hahahahahahaah> ocieplane są bo są grubiutkie ja mam swoje z takim czyms w srodku <hahahahahha> i sa ciepłe :) i wszytskei "zimowki" maja takie te dzieciece ale sa modele CIEZKIE i LEKKIE :| nie wiem jaka roznica jest w nich ze waga taka rózna :| :| ale ja tych ciezkich bym nie nałozyla dla Pawla :| bo by nie podniosł nogi ;/ i nikt tam nie mowi ze on bedzie spacerował po sniegu cala zime ale pewnie jakies tam kroki zrobi a ze po sniegu ciezko isc to jeszcze te buty ciezarki :| ... w sumie jestem zadowolona z nich :) rozmiar 22 wiec mam nadzieje ze starczy na caly okres zimowy :p a co do cen to CCC Deichman i Boti cenowo tak samo maja butki ok 50 zł za pare

Ja w tamtym roku dla Hanki kupiłam buty polecane na targach ... memo się zwą... są to ortopedyczne i profilaktyczne .... Hanka założyła je 2 razy, potem jej noga urosła... i odziedziczyła je Gośka...
Teraz zobaczę czy Gośce nie urośnie noga i nie będzie mogła założyć kozaczków Hankowych, które też Hanka krótko nosiła, bo też jej noga pooooszła do przodu o numer.

reklama
Kasia mi tez sie te butki podobaja chyba w sobote pojade z bandyta do tego boti i zobacze moze beda Twoje jeszcze...a nie wiesz czy jakies dla dziewczynek byly tak zimowe butki?? moj ma 2 pary zimowych ale rozmiar 21 wiec troche male bo teraz chodzi w rozmiarze 21,5

Do góry