reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

A może macie jakiś sposób na podanie syropku? Kubuś na początku pił z łyżeczki normalnie, ale teraz już nie chce, tylko mi ręke odpycha a nie chce dawać mu na siłe, bo moge go całkiem zniechęcić do brania jakichś lekarstw. Pamiętam jak babcia mnie trzymała i zatykał nas a mama wlewała polopiryne do gardła:szok:, traumatyczne przeżycia:-).

reklama
Pamiętam jak babcia mnie trzymała i zatykał nas a mama wlewała polopiryne do gardła:szok:, traumatyczne przeżycia:-).

Oooo matkoooo :szok::szok::szok:

Co do syropku nic Ci nie doradze Elisabeth...u mnie nie ma z tym problemu...najwyżej wezmę Małą na ręce i cos tam pokazuje a międzyczasie myk łyżeczkę z lekarstwem do buzi :-):-):-)

u nas tez nie ma kłopotu z podawaniem lekarstw. Dzieci mam tak łakome, że nawet lekarstwo traktują jak cos do zjedzenia i pochłaniają az miło :sorry2:

U nas tez leki bez problemu:tak:. A moj Kuba spal dzis tylko raz po obiadku przez godzine i nie chce juz spac pewnie dopiero na noc. Do tego calkiem stracil apetyt - dzis zjadl tylko mleko na sniadanie i zupe na obiad:szok:, a on jesc poprostu uwielbia. Pewnie to przez ten katar i chyba zeby nam beda szly kolejne bo maly strasznie sie slini. Malo tego jest strasznie marudny teraz tez w krzyk uderza wiec sie zmywam.

Ja tez daje malej przez strzykawke,choc nie mam problemow z lekami,a to glownie z tego wzgledu ,ze mam jazdy i boje sie ze Hani znowu sie przyplacze jakas bakteria w ukl.pokarmowym.Wiec odmierzam ilosc w strzykawce,podaje lek,a strzykawka w smieciach laduje.Za kazdym razem uzywam czystej.

Ja podałam małej antybiotyk w strzykawce takiej z nurofenu (oczywiście ją wyparzam po każdym uzyciu) i syropki moge jej tylko na łyżeczce teraz dawać bo jak widzi strzykawe to myśle że drugi i trzeci blok słyszy, ze ona tego nie wypije ;-) a jak widzi łyche i wołam na syropek to pędzi

A może macie jakiś sposób na podanie syropku? Kubuś na początku pił z łyżeczki normalnie, ale teraz już nie chce, tylko mi ręke odpycha a nie chce dawać mu na siłe

Elisabeth,ja mam ten sam problem z Olą.odmawia przyjmowania wszelkich leków.jest straszna wojna,którą przegrywam.i wtedy wkracza mąż.co do leków jest bardzo stanowczy i uparty.skoro ma on jej pomuc to musi go przyjąć.nawet gdyby miało się to odbyć metodą Twojej babci i mamy:-(

:-)Dziewczynki to przedstawienie z babcią i mamą było tylko raz, bo ja nienawidziłąm polopiryny do picia i do tej pory jak ją czuje to mi w gardle rośnie, ale niestety zapamiętałam to zdarzenie... pastylek tez nie chciałam łykać, mama musiał mi rozgniatać na łyżeczce i z herbatka wypijałam... i teraz jak mam proszek połknąć to 5 zdrowasiek mówię przed tym... mąż się ze mnie śmieje...

A myślałam też o strzykawce, ale mój mąz jest czasami przydatny... powiedział mi żebym zrobiła Kubusia usta w dziobek i wtedy ten syrop wlała i ... poskutkowało... przynajmiej na razie... bo to chyba u niego w sumie nie o smak chodzi bo jak juz ma w buzi to przełknie i nawet się nie krzywi...

reklama
cze dziewczyny :)
nie dawno wrocilam od hematologa i wyniki,po ponownym badaniu sa si,ta bilurbina byla bledna..uffff;inne wyniki roznie,niektore slabo,niektore,bardzo dobrze,do stycznia hania ma czas
,zobaczymy wtedy czy cos spadlo,czy nic sie innego nie dzieje..Moje modly zostaly wysluchane normalnie....:tak:

Do góry