reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Alez problemow z tymi zabkami od poczatku:tak:u mnie Julia za kazdym razem jak sa otwarte drzwi do łazienki wchodzi i bierze sobie szczoteczke(nie zawsze swoja:shocked2:i myje zabki z kazdej strony.Nie jest to takie mycie jak byc powinno ale nie ingeruje,bo mysle,ze lepsze takie niz zadne.Nie chce jej zniechecac a na porzadne szorowanie i jego nauke bedzie jeszcze czas:tak:
Iwona
duzo zdrowka dla ciebie i Kubusia:tak:Dobrze,ze chociaz juz Natalka doszła do siebie:-)
U nas 4wychodza i wyjsc nie moga...widac je juz pod dziasłem a cos peknac nie moze:no:Ale Julia nie marudzi wiec chyba ja juz nie boli.U nas jest najgorzej jak zaczynaja podchodzic.Jak sie wyrzynaja jest juz spokuj:szok:

reklama
Nie chcę przynudzać:no: ale nasze kłopoty zdrowotne maja ciąg dalszy:-(.Po ostrych wymiotach były 2 dni przerwy a teraz mamy biegunkę okropną,kilkanaście rzadzizn w ciagu minionej doby nawet po samym suchym ryżu:szok:.Podaję czesto orsalit i nawadniam generalnie.Zmieniałam pieluchy nawet w nocy.Mam nadzieje,że przejdzie w końcu ta wirusówka...

Ika strasznie Wam wspołczuje:-(ale sie z maluszkiem nameczycie przed swietami...Mam nadzieje,ze juz koniec tej biegunki,bo to bardzo niebezpieczne,jakby wam nie przeszła do rana,to lepiej jedz Ika na kroplowke z Marcelkiem do szpitala.

Ikuś...Ty wiesz jak mi was żal :-:)-:)-(

A ja złapałam mocz Amelce...był tak mętny jak sok pomarańczowy :baffled:...jejku jak się martwię bo wyczytałam że to stan zapalny na bank :-(...wyniki dopiero koło południa...

Jestem złą mamą...mogłam wcześniej zrobić to badanie moczu a nie zwlekać tak długo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ika wspolczuje:-( Usciski dla Marcelka:tak:

Moniko nie jestes zla matka!! Nawet tak nie mysl:no:
Nie wszystko mozna przewidziec a Ty bylas czujna i skojarzylas, ze brzydka kupka moze oznaczac klopoty z ukladem moczowym. Ja nigdy bym na to nie wpadla! Myslalam, ze musi przy tym byc goraczka:eek:
Mam nadzieje, ze to nic powaznego i szybko da sie wyleczyc:tak:

Ika bardzo wam współczuję:-:)-( oby jak najszybciej Marcelkowi przeszło..

Moniś co ty gadasz??? Chcesz dostać klapsa??? Nie jesteś złą matką nawet nie wolno ci tak myśleć:no:. Ja w ogóle bym nie skojarzyła, bo też mi się wydawało,że do tego gorączka potrzebna:baffled:. Trzymam kciuki za wyniki:tak:

monika3 niestety na chorobska naszych dzieci nie mamy wpływu:no:sporadycznie wina przeziebienia jest przegrzanie albo wychłodzenie.Zazwyczaj sa to bakterie albo wirusy:tak:a obwiniwniem sie nic nie wskoramy ...
Ika jak Marcelek?

A u nas jeszcze od czasu do czasu Julia odkaszlnie...kiedy to dziadostwo sie skonczy...a zreszta na dwor i tak bysmy nie wyszły bo wieje gorzej niz ta Emma:wściekła/y:

Ika- bardzo bardzo Wam współczuję
i posyłam Swiatelka.
Kurcze co to sie dzieje....:wściekła/y:
U nas tez nie najlepiej...Maciej płacze mi przy zębach...nawet przy tych wielkich czwórakach tak go nie bolało:-(
Biedulek snuje sie po domu jak cień...

No a u nas tak jak przypuszczałam stan zapalny :-:)-:)-(...i to dość poważny !...duzo leukocytów, białko, bakterie....dostaliśmy Bactrim a po 5 dniach kontola moczu...gdyby nie pomogło to jakiś mocniejszy antybiotyk dostaniemy....

Jestem zła na siebie...i WIEM że mam rację !!! Już w zeszłym tyg niepokoił mnie ostry zapach moczu Amelki i zamiast od razu zrobić badanie bo wiem że ma skłonność do stanów zapalnych to czekałam tyle dni...no i wyczekałam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:....

Iwonka...możesz dać mi klapsa bo zasłużyłam...a przy okazji przyjedziesz do mnie i sie poznamy :-p;-):-)

reklama
Moniko czyli jednak przeczucie/wiedza Cie nie mylilo:-( Oby antybiotyk szybko zadzialal i nie byl potrzebny mocnejszy.
Po 5 dniach mocz do kontroli... a kto Ci to zrobi w niedziele wielkanocna:confused::-(

Wiedzialam, ze ostry zapach moczu to bakterie (sama tak mialam), ale- jak pisalam wczesniej- z brzydka kupka bym tego nie skojarzyla:no: U nas od kilku tyg. sa problemy- albo zaparcia i 3-4 dni bez kupki, albo codziennie, ale rzadka:baffled: Dieta bez zmian, zadnych nowosci nie wprowadzalam, brak goraczki i innych niepokojacych objawow. Myslicie, ze powinnam isc z tym do lekarza?:confused::confused:

Do góry