reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Katka - biedna Hanutka :-( najgorsze, ze nie widomo co to za chorobsko

Mada - pani doktor dzis powiedziala mi to samo co ty jesli chodzi o ten powiekszony gruczol piersiowy, kazala odstawic jajka i drob i obserwowac.

Kajenka - pisalam o dobrym pediatrze w Lodzi. alergologa/dermatologa nie znam, bo ani Ninka ani nikt z rodziny nie ma takich problemow

reklama
Ach Gufi czyli cos mi sie pomylilo:zawstydzona/y::sorry2:

Paula ma jakas dziwna wysypke- pojedyncze czerwone krosteczki z bialym srodkiem, rozsiane po calym ciele. Nie jest tego za duzo, pojedyncze sztuki, ale sa wszedzie, nawet na glowce. Nie ma goraczki ani innych niepokojacych objawow. Co to moze byc?:confused::confused:
Jesli pojawi sie tego wiecej, to wybiore sie z nia do pediatry, bo miala juz rozne, dziwne wysypki, ale takiej jeszcze nie a wizyta u dermatologa dopiero za tydzien...:baffled:

Biedne maluszki:-(
Jesli chodzi o siusiaka to nie miałam nigdy do czynienia ale jak rozmawiały kolezanki z osiedla miedzy soba to na kazdej wizycie pediatra sprawdzała u maluszkow,teraz jak jest nie wiem:no:dawno sie z nimi nie widziałam.
Powiem wam tylko ze u dziewczynek tez warto sprawdzac czy wszystko w porzadku.Mojej kolezanki coreczce o mało sie cipka nie zarosła.Nikt nawet nie zajrzał.A wyobrazcie sobie ze była krew w kale i były przez tydzien w szpitalu.Nikomu nie przyszło do głowy,ze to cos nie tak z wargami sromowymi mniejszymi i zrastaja sie.Troche sie musiały naderwac i stad pewnie ta krew była.A te cymbały szpitalne nie znalazły przyczyny i pusciły do domu nie obejrzawszy dziecka.Kolezanka zauwazyła,bo mała nie chciała sikac i płakała bo ja bolałao.Prawie cała cewka sie zarosła.Na szczescie nie był potrzebny jakis drastyczny zabieg tylko pani doktor ginekolog delikatnie naderwała.Alez sie rozpisałam...

przepraszam,ze przez caly dzien nie dawalam znaku zycia,ale nie mialam kiedy po prostu,a weszlam na kompa tylko dla WAS,uwierzcie mi <chyba pomysle nad stworzebniem nowego watku ,,MAMY PSYCHOLOZKI",bedziemy sie tak wspierac,heheh i tlumaczyc zblakanym duszom,ze wsio oki bedzie;-),mi by sie takie gadki dzis przydaly,mowiac w 3 slowach zmeczona wszytskim jestem...>

to bylo tak na marginesie...
kajenka - nie mam pojecia co to moze byc;szkoda mi malej i Ciebie,pewnie Paula jest nerwowa bardziej od tych wysypek.
gufi - dobrze,ze to tylko cos takiego.Mam nadzieje,ze po diecie to wszystko sie cofnie.
ewa - A z Hania,wysypki coraz wiecej,juz w tej chwili caly brzuch,plecy,szyja,pod pielucha plamka na plamce,nawet w srodku w pipce ma i tam ja chyba swedzi,bo jak tylko ma okazje,to szarpie wargi,drapie...:baffled:,coraz wiecej na raczkach ,wieczorem pojawialy sie plamki na nogach.Pediatra zalecila telefoniczne,2 razy dziennie zyrtec i wapno.Jutro mam z nia isc do niej.Powiedziala mi,ze to jest na pewno wysypka od antybiotyku,rozyczka odpada.Hania goraczkowala jeszcze ok. 7 rano,potem jej przeszlo.

katka-a czy zlewaja sie te plamy w calosc?z twojego opisu to mi wygląda na rozyczke
bedzie dobrze tylko szkoda ze Hania sie meczy:tak::-):-D
Mada80-niestety taka jest nasza sluzba zdrowia ,ja jak z kubą pojechalam na ostry dyzur bo tak strasznie plakal az sie darl w niebo glosy i wyrywal ze strachem w oczach to lekarz powiedziala ze histeryzuje a jak zaczelam na nia naciskac ze z malym jest cos nie tak ze nigdy tak sie nie zachowywal laskawie go zbadala i okazalo sie obustronne zapalenie ucha
kajenka nie wiem co to moze byc mam nadzieje ze szybko zniknie:tak:;-):-)

...niestety taka jest nasza sluzba zdrowia...
Dlatego chodzimy prywatnie. Do przychodni tylko na szczepienia i po recepty. Wole odzalowac pare zlotych, ale miec pewnosc, ze dziecko zostanie przyjete, dokladnie przebadane a nie zalatwione byle jak w 5 min:baffled:.
Do naszej pediatry moge dzwonic o kazdej porze dnia i nocy- raz dzwonilam w Wiekanoc i nawet nie jeknela, ze swieta, rodzina itp...:happy:

ja jestem tego samego zdania mamy swojego lekarza od kiedy sie córa urodzila .Starszy doswiadczony lekarz.raz w przychodni na szczepieniu zwrocila mi pani doktor uwage ze moje dzieci to chyba nie chorują:tak:

Katka rozumiem,ze ospe wykluczyłas?
Jesli to rzezczywiscie od antybiotyku to bardzo ostra reakcja:-(Biedna Hania..ja po porodzie dostałam wysypki(chyba uczulenie na lek ktorym mnie uspili-bo tylko to miałam podane)na rekach i w zagieciach kolan-swedziało to strasznie..myslałam ze sie zadrapie..

Mada80 - wiesz,dla mnie wsyztskie te palmki przy tych chorobach wygladaja identycznie.Ale lekarka wykluczyla zakazna chorobe. Wczoraj,Wam pisalam,ze duzo mocniej mloda wysypalo.Dzis rano obudzila sie jako slamandra plamista.Podalam jej leki i w pewnym momencie,wysypka zaczela znikac w oczach:confused::confused::confused::confused::confused::confused:.Poje ja rumiankiem,daje laccydofil,do pediatry nie ide na razie,bo musze od niej odpoczac. Pediatra,nadal uznaje,ze bylo to polekowe i mi sie tez tak wydaje,ale zniknela,wiec mi ulzylo.Ale po poludniu,Hania zaczela znowu robic te cieniutki kupki,luznawe i smierdzace:confused::confused::confused:.

reklama
U nas niestety skonczylo sie zycie bez antybiotyku... :-:)-( Taki "prezent" na poltora roczku:baffled: Ale i tak dlugo wytrzymala:tak:

Bylam z ta raczka i wysypka u pediatry. Dobrze mi przeczucie mowilo, zeby nie czekac tydzien do umowionej wizyty u dermatologa. Paula ma te ranke na raczce zainfekowana najprawdopodobniej gronkowcem, ta wysypka to jego wykwity:no:. Z kazdym kolejnym dniem byloby tylko gorzej. Dostala Baneocin - antybiotyk w masci i jesli nie bedzie po nim niepokojacej reakcji, to w pare dni powinien zalatwic gada:evil:

Do góry