reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

reklama
kurcze moje dziecko właśnie też ma takie czerwone suche swędzące plamy i lekarz w PL powiedział, że tak czasem może być, że nie jest w stanie powiedzieć od czego, ja także i borykamy się z tym od czasu do czasu... Ja smaruje jej grubo maścią poślakową z apteki do tego lekarz kazał brać fenistil i calcium. schodzi, ale poooowoooli... po fenistilu tak sie nie drapie i noce ma spokoniejsze.
Witaj w gronie mam alergikow:-( Najgorsze jest wlasnie to, ze czasem cos wyskoczy i nie wiadomo od czego:no: I zamiast zapobiegac mozemy tylko leczyc. A dzieciaczki cierpia..:-(

Kajenko - nam o tym, że Gosia nie musi być na czczo powiedziała nasza lekarz pediatra. Pewnie, że nie opycha się przed badaniem, ale po przebudzeniu zjada kaszkę kukurydzianą na mleku modyfikowanym. Nie wyobrażam sobie ciągnąć takiego malucha na głodniaka na zwykłą morfologię.
Poniżej daję Ci jeszcze odp, od lekarza z jednego z forów medycznych do którego należę.
"Zasadniczo najlepiej do pobrań krwi przystępować na czczo, a jeżeli coś pić to wodę. Chodzi tutaj głównie o wiarygodne oznaczenie stężenia glukozy. Posiłek bogaty w tłuszcze może zaburzyć tzw. profil lipidowy czyli obraz stężenia cholesterolu całkowitego, cholesterolu HDL (dobrego) i LDL (złego) oraz trójglicerydów. W pozostałych przypadkach wymóg bycia na czczo nie jest taki istotny, dotyczy to np.: morfologii."
Przytulam wszystkie alergiątka. U nas kupki znacząco się poprawiły. W ogóle wyjazd na wczasy był, że tak powiem zbawczy - skórka się prawie wygoiła i całkowicie zniknął śluz z kupek tfu,tfu i niech nie wraca...:szok:

Blubery to co piszesz wydaje sie logiczne:tak: W takim razie dlaczego kaza byc na czczo:confused: Na szczescie mamy nowe laboratorium, w ktorym pobieraja krew w godz. 8-14, wiec pojedziemy przed II sniadaniem:tak:

Znow mam pytanie do wszystkich mam: czy Wasze dzieci nadal pakuja do buzi co popadnie? Dopoki Pauli wychodzily zeby bylo to jakies wytlumaczenie, ale dosyc dawno przebily sie ostatnie piatki a ta wciaz wszystko gryzie/lize/smakuje:baffled:

Kajenko, może nie wszystko, ale Kubuśkowi zdarza się jeszcze podgryzać różne rzeczy... co prawda juz nie tak często jak kiedys, ale jednak...

Kajenko mojemu Kubie zdarza się to wyjątkowo rzadko....no chyba,że znajdzie okrucha na panelach czy dywanie to zaraz do buzi pakuje:crazy:..mały odkurzacz;-)(zabawek nie gryzie)

Hej. Zmuszona bylam odkopac ten niemily watek. Od wczoraj Stas jest na antybiotyku bo sie w nocy przyplatalo zapalenie krtani. W dzien mial tylko taki cieknacy katarek, a w nocy obudzil sie z tym szczekajacym kaszelkiem. Nazajutrz bylismy u lekarza pediatry ktory to dal nam steryd jakis, antybiotyk, syropek wykrztusny i Zirtec. Mam nadzieje ze to pomoze. Amen.

Hej. Zmuszona bylam odkopac ten niemily watek. Od wczoraj Stas jest na antybiotyku bo sie w nocy przyplatalo zapalenie krtani. W dzien mial tylko taki cieknacy katarek, a w nocy obudzil sie z tym szczekajacym kaszelkiem. Nazajutrz bylismy u lekarza pediatry ktory to dal nam steryd jakis, antybiotyk, syropek wykrztusny i Zirtec. Mam nadzieje ze to pomoze. Amen.

Biedny Stas:-( Ucaluj go od nas i niech szybko wraca do zdrowia!:tak:

reklama
buziole dla Stasia i niech szybciutko wraca do zdrowia.
Ja dziś z Gosią chciałam iść na szczepienie (ostatnią dawkę prevenaru), ale coś mnie tknęło i zadzwoniłam rano. :crazy:Oczywiście punkt szczepień nieczynny bo pani na urlopie i idziemy dopiero w poniedziałek.

Do góry