Katka i co lekarz powiedzial na ta szorska skorke? Paula tez czasem taka ma.
Nie mam pojecia, po czym to ostatnie uczulenie. Na pewno nie po jedzeniu, bo niczego nowego w tym tyg. nie wprowadzalam. Podejrzewam, ze uczulilo ja... podworko. Trawa, piasek, basen, slonce i kotek zrobily swoje. Do tego brak deszczu, wiec w powietrzu krazy duzo pylkow i kurzu. Przy jej AZS moze wystarczylo, ze sie spocila, podraznila skorke, ktora stala sie jeszcze bardziej wrazliwa i stad az taka reakcja.
Staralam sie ja chronic, nie biegala na golasa, pilnowalam, zeby nie przytulala kota, po zabawie w baseniku kapalam ja i smarowalam itp. ale jak widac na niewiele to sie zdalo
W ciagu dnia jest o tyle lepiej, ze Paula sie tak bardzo nie drapie, ale zmiany pozostaly

Najgorsze sa nozki, szyja i brzuch. Cale w czerwonych, opuchnietych plackach z wysypka. I dlonie, ktore ostatnio udalo nam sie ladnie zaleczyc znow sa cale szorstkie, w ranach i strupach:-(
Dzis caly dzien siedzimy w domu, tylko na spanie poszla na dwor. Mam nadzieje, ze dzieki temu nie bedzie juz gorzej i zaczniemy wychodzic na prosta. Tylko nie moge dodzwonic sie do naszej alergolog a mysl o kolejnej takiej nocy mnie przeraza
Najgorsza jest ta bezsilnosc, kiedy widzisz, jak dziecko cierpi a nie wiesz jak mozesz mu jeszcze pomoc:-(
Sorki, ze tak marudze, ale to + upal kompletnie mnie dobijaja