reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Loja super wiadomość:tak: dobrze,że dziurka się zrosła ( ja miałam to samo z Natalką)
Ewa ja bym nie podała,ale to twoja decyzja:tak:
Gufi u nas do ortopedy też trzeba mieć skierowanie:dry:
Katuś trzymam kciuki za wizytę u okulisty oby była szybko i żeby było wszystko w porządku:tak:
Moniqa fioletowe zejdzie,a najważniejsze,że Dawidek może jesć:tak:

reklama
Ewus - Hania ma sie dobrze,dzis dostala ostatnia dawke antybiotyku.W prawdzie nadal jest taka szorstka,jakby cala w gesiej skorce,ale i tak ide we wtorek do lekarza do kontroli czy gardlo na pewno oki,wiec cialko tez pokaze.

Katka i co lekarz powiedzial na ta szorska skorke? Paula tez czasem taka ma.

Nie mam pojecia, po czym to ostatnie uczulenie. Na pewno nie po jedzeniu, bo niczego nowego w tym tyg. nie wprowadzalam. Podejrzewam, ze uczulilo ja... podworko. Trawa, piasek, basen, slonce i kotek zrobily swoje. Do tego brak deszczu, wiec w powietrzu krazy duzo pylkow i kurzu. Przy jej AZS moze wystarczylo, ze sie spocila, podraznila skorke, ktora stala sie jeszcze bardziej wrazliwa i stad az taka reakcja.
Staralam sie ja chronic, nie biegala na golasa, pilnowalam, zeby nie przytulala kota, po zabawie w baseniku kapalam ja i smarowalam itp. ale jak widac na niewiele to sie zdalo:no:

W ciagu dnia jest o tyle lepiej, ze Paula sie tak bardzo nie drapie, ale zmiany pozostaly:no: Najgorsze sa nozki, szyja i brzuch. Cale w czerwonych, opuchnietych plackach z wysypka. I dlonie, ktore ostatnio udalo nam sie ladnie zaleczyc znow sa cale szorstkie, w ranach i strupach:-(

Dzis caly dzien siedzimy w domu, tylko na spanie poszla na dwor. Mam nadzieje, ze dzieki temu nie bedzie juz gorzej i zaczniemy wychodzic na prosta. Tylko nie moge dodzwonic sie do naszej alergolog a mysl o kolejnej takiej nocy mnie przeraza:no:
Najgorsza jest ta bezsilnosc, kiedy widzisz, jak dziecko cierpi a nie wiesz jak mozesz mu jeszcze pomoc:-(

Sorki, ze tak marudze, ale to + upal kompletnie mnie dobijaja:no::sorry2:

Kajaneko - biedulki TY moje,wspolczuje,mala przytulam.Nie wiele moge Ci pomoc:sorry2:. Oby ta alergia ustapila w koncu.
Co do uczulenia Hani, w prawdzie zglosilam problem pani dr,ale ona chyba nie wiedziala co to i nic nie poradzila.Po prostu czesciej niz do tej pory smarowalam ja emolium,wlewalam parafine do kazdej kapieli i jest juz na prawde bardzo duza poprawa.Jest taka szorstka,na udach juz tylko.

reklama
monika - a jak tam Amelkowe siuski,na posiew zlapalas?

Wiesz Katuś tamto ostatnie badanie moczu wyszło jednak w porządku :-) (widocznie mętny mocz nie zawsze musi oznaczać stan zapalny :confused2:) i tak jakoś sie uspokoiłam i nie dawałam moczu na posiew...nie widzę żadnych złych objawów u Amelki (np.biegunki) więc stwierdziłam że przy następnej kontroli zrobie łącznie posiew i ogólne badanie :tak::tak::tak: Dzięki za pamięć :-)

A co do 'gęsiej skórki' -- Amelka ma to samo :baffled: I równiez używam Emolium :tak:

Do góry