reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

musze chyba wybrac sie z Ninka do ortopedy, bo dzis zauwazylam, ze ma wykrzywione piety bucikow do wewnatrz. nie jakos mocno, ale jednak widac. nie wiecie czy do ortopedy dzieciecego trzeba miec skierowanie? bo ja jestem zielona jesli chodzi o panstwowa sluzbe zdrowia :eek:

u Nas trzeba miec

reklama
Mateuszkowi zarosła się dziurka którą miał w serduszku, kamień spadł mi z serca nie będzie musiał mieć zabiegu:-):-):-):-):-):-). Mati był strasznie grzeczny przez cały czas badania, gorzej ze mną bo siedziałam jak na szpilkach - kardiolog po pięć razy wracał głowicą do każdego miejsca a mi serce stawało za każdym razem :zawstydzona/y::zawstydzona/y: Jest on podobno wybitnym specjalistą ale nie jest to czlowiek z którym można porozmawiać ale na szczęście mamy to już za sobą:tak::-):-):-):-)

Gufi trzeba miec skierowanie :-)
Loja Ciesze sie bardzo ze z Mateuszka serduchem wszystko wporzadku:-):-):-)No i Ty bedziesz spokojniejsza bo napewno przezywalas wielki stres :-):-):-)
Moniqo jak Dawidek ,mam nadzieje ze juz lepiej:tak::-)

Loja to bardzo dobra wiadomośc:tak::tak::tak::tak:My tez chodzimy do kardiologa raz na pół roku,w sierpniu mamy wizytę,Marcel ma cały czas szmery nad sercem

Gufi jak Ninka i kupki?

Ewa jak Kubus?

Moniqa co u Dawidka?

Dziewczeta,zdroweczka dla maluszkow...
loja - kamien z serca to najwazniejsze..:tak:

Ja w tym tygodniu mialam planowe 2 wizyty u neurologa i hematologa.Tak wiec,nadal pijemy zelazo i lykamy kwas foliowy,anemia jeszcze nie odpuscila.Co do neurologa,wszytko neurologicznie oki z Hania,drgawki niepozostawily zadnego sladu,mam zalecenia co do goraczek,infekcji,przez 3 miesiace Hani ma pic Magnez i wit.B6 w syropku.Pani neurolog dopatrzyla sie jednak,czegos z zrenicami Hani i musze sie wybrac do okulisty,termin mamy na wrzesien:dry:,a zapisywalam mloda wczoraj:eek:.

Katko ciesze sie ze sprawy neurologiczne oki:-)a niesprecyzowala bardziej o co chodzi z tymi zrenicami ,no i strasznie dlugo trzeba czekac na ta wizyte u okulisty:tak:
Kuba juz praktycznie zdrowy ,tylko mam dylemat poradzcie dziewczyny bo lekarz kazala mi podawac Augumentin 10 dni:eek: a doczytalam sie w ulotce zeby nie podawac powyzej siedmiu dni od rozcienczenia go ,no i niewiem co mam robic:confused:

Ewa - ja bym raczej nie podała, spotkałam się już niestety nieraz z brakiem kompetencji u naszych lekarzy, ale decyzja należy do Ciebie:tak:
Katka - dokładnie :tak::tak:

Ostatnia edycja:
Loja super ze z serudszkiem Matiego w porzadeczku :tak:

Katus no włąsnie co ze zrenicami niby nie tak??:confused:

Ewa ja dawałam 7 dni :tak: pomimo ze lekarka mówiła 7-10

Dawidek juz lepiej, ale nadal ma pypcie na jezyczku ... jestesmy cali fioletowi, ale ... zaczynamy jesc ;-):-)

Katka a nie ma u was okulisty bez zapisow?Wiem,ze sa rozne praktyki w roznych przychodniach,chyba ze to taka specjalistyczna dla dzieci..U mnie w przychodni jest kto pierwszy ten lepszy.Do rozdania 20numerkow ale takich maluchow raczej nie przyjmuja wiec pewnie do specjalisty sa takie kolejki:-(
Loja to kamien z serca.
Ewa jak napisane 7 to tego sie trzymaj,producent wie najlepiej co produkuje,ach ci lekarze:wściekła/y:

reklama
eeee,napisalam o zrenicach wczesniej,,,,sorka,pomieszalo mi sie:zawstydzona/y:;mowila cos o tym ze ma nieskoordynowane galki oczne;a ide do okulistki,u ktorej mamy kartoteke juz,jak czyscili ejj kanaliki oczne,lubie to lekarke,a ze czekac trzeba,nic nie zrobie z tym juz...

Do góry