reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Kajenko tulę mocno!!
Katka dzięki za pamięć...z brzuszkiem duża poprawa, właściwie to już leków nie bierze tylko dietkę jeszcze stosujemy i brzuszek ją nie boli ( a jeśli już to bardzo rzadko):tak:
Monika fajnie,że mocz wyszedł dobrze:tak:

reklama
Dzieki za usciski i slowa otuchy:happy2:
Na szczescie dzisiejsza noc byla spokojniejsza:tak: Wieczorem dalam jej wieksze dawki lekow i w nocy troche sie tylko wiercila, ale juz nie bylo takiego placzu i drapania.
Chyba 'odstawienie' podworka to byl dobry pomysl, bo dzis zmiany sa juz lagodniejsze:tak:

My do kapieli stosujemy Oilatum i parafine (Emolium podraznialo skorke) a kiedy sa wieksze zmiany to robie kapiel w krochmalu:tak:

Moniko ciesze sie, ze badanie moczu wyszlo OK:-)

Iwonko dobrze, ze z brzuszkiem Natalki juz lepiej:-) A robilyscie USG, zeby sprawdzic, czy ten plyn nadal jest?

Pytanie do wszystkich mam: czy Waszym dzieciom wychodza wlosy? Znajdujecie je na szczotkach/grzebieniach lub ubrankach? Zauwazylam, ze u Pauli to sie nasililo i nie wiem, czy to normalne (gesciej na glowie to i wiecej na szczotce) czy objaw jakiejs choroby:confused:

Oj,biedne maluszki..ale sie musza nacierpiec:-(
Julci nie zauwazyłam zeby w ogóle jakies włoski wychodziły ale ona włoskow w nadmiarze nie ma.Na przodzie mało a z tyłu loczki,ale zeby wychodziły nie zauwazyłam nigdy.

kajenka - to znowu ja sie odzywam:sorry2:;jak Zuzia miala poltoraroku,zaczely jej tak wypadac wlosy,zostawaly w rekach,na ubrankach,grzebieniu,ale nie pojedyncze sztuki,ciut wiecej,polecialam do lekarza,zlecila morfologie i okazalo sie,ze miala anemie.Brala zelazo 3 miesiace i przeszlo,wloski odrosly.

Dzieki za odpowiedzi:happy2:
Pauli nie wychodza garsciami, ale bylo troche na szczotce, na ubranku tez znajduje. Od dluzszego czasu zastanawiam sie, czy nie zrobic jej morfologii, ale po pierwsze laboratorium jest czynne tylko do 8.30 a o tej porze Paula najczesciej wstaje a po drugie bedzie klopot z byciem na czczo, bo pierwsze slowa Pauli po przebudzeniu to "mamusiu mleko":sorry2:

zgadza się do zwykłej morfologii dziecko nie musi być na czczo. Bez problemu możesz wcześniej dać mleczko, kaszkę, wodę. Nasza Gosia miała robioną morfologię po porannej kaszce.:tak:

Nie trzeba? A to mnie moja mama urzadzila... Tyle lat ganialam na badania na glodniaka a tu sie okazuje, ze zupelnie bez sensu:dry:
To bardzo ulatwia sprawe i w przyszlym tyg. wybierzemy sie z Paula na kontrolne badania:tak: Dzieki za uswiadomienie:happy2:

edit: a guzik! Dzwonilam do laboratorium i dowiedzialam sie, ze dziecko musi byc na czczo lub conajmniej 2 godz. po lekkim posilku. Nie dotyczy to tylko niemowlat.

Ostatnia edycja:
reklama
Najgorsze sa nozki, szyja i brzuch. Cale w czerwonych, opuchnietych plackach z wysypka. I dlonie, ktore ostatnio udalo nam sie ladnie zaleczyc znow sa cale szorstkie, w ranach i strupach:-(

kurcze moje dziecko właśnie też ma takie czerwone suche swędzące plamy i lekarz w PL powiedział, że tak czasem może być, że nie jest w stanie powiedzieć od czego, ja także i borykamy się z tym od czasu do czasu... Ja smaruje jej grubo maścią poślakową z apteki do tego lekarz kazał brać fenistil i calcium. schodzi, ale poooowoooli... po fenistilu tak sie nie drapie i noce ma spokoniejsze.

Do góry