reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

ej dziewczyny chciałam was ostrzec trochę przed fridą (kto jej oczywiście używa). Ona jest super jeżeli chodzi o ściąganie gilów -bez dwóch zdań ale jeśli jesteście zdrowe to jest kwestia dni kiedy się zarazicie....:baffled: moja mama się tak zaraziła, a poźniej ja (M się nie zaraził bo gili nie ściągał Olkowi)....

a na przeziębienie polecam pić actimelki (może się to wam wydać głupie ale mi pomaga) jak się wylecze to przestaje pić...

reklama
U na sEurespal nie działa,jedyne co to jest taki okropny ze jeszcze wywoływał wymioty:wściekła/y:
Ja miałam z pn na wt rotawirusa i wczoraj lezałam jak zdechła a dzis wieczorem zaczał meczyc Julie..Biedylka pokładała sie po kontach,spokojna jak nigdy.A szarpie ja we wszystkie strony choc juz nie ma czym.Przed chwila usneła.Zobaczymy co dalej.Biegunki nie miałam ona tez nie ma,ale baki puszcza smierdzace.Mam tylko nadzieje,ze jej tak szybko przejdzie jak i mnie.Oczywiscie ida piatki...jak zwykle co zeby to cos łapiemy:-(

Milkshake moze to frida a moze fakt, ze czesciej przebywacie z dzieckiem:dry:

Mada oj wspolczuje:no: Rotawirus to cholerstwo, strasznie wymeczy, ale na ogol szybko mija:tak: Oby i Jula dlugo sie nie meczyla! Buziaczki dla malej:tak::happy:

Paula tez nie cierpi Eurespalu i przez niego zaczynamy miec problem z podawaniem innych lekow:no: A do tej pory bylo wzorowo.

I wracajac jeszcze do lekarzy i zaufania do nich... Paula ma przepisany Mucosolvan- wg zalecenia pediatry powinna dostawac 2x 5ml:nerd:. Ja wiem, ze lekarz moze zmienic dawki, ale na ulotce jest napisane, ze dzieci powinny dostawac 1,25ml a dorosli 2,5ml. Czy to mozliwe, zeby lekarz az tak zmienil dawke i kazal podawac 2x wieksza, niz jest zalecana dla doroslych:confused:
Ja na wszelki wypadek daje wg ulotki...

Ech kochane mam problem....moze nie duzy ale meczy mnie to :-(...otóz odkad Amelka przestała używać pieluszek i korzysta z nocniczka/nakładki na pośladkach symetrycznie (!!) po obu stronach pojawiły się takie plamy suche, ale nie wygląda to jak liszaj tylko czerwona plama z bardziej suchą skórką...takie plamy pojwiły sie też na bioderkach w miejscu majtusi...no i głowie się nad tym i nie wiem co to jest ???
Te plamy na pośladkach wyglądają tak jakby od siedzenia na nocniczku :eek:, na ale Amelka zrobi siku i wstaje a nie siedzi godzinami....a te plamki po bokach to może podrażniają ją majtusie, no ale nie ma zbyt obcisłych i są bawełniane....

Kurcze, już sama nie wiem co z tym zrobić :-(Może wy macie jakiś pomysł?

A nie sa obszyte jakas delikatna tasiemka,gumeczka te majty? Bo te obszywki moga podrazniac,moze jakies spodenki ja obtarly.
Albo,skoro jest podejrzenie u niej alergii,zjadla cos,po czym ja sypnelo akurat w tych miejscach.

Kajenko czasami lekarze tak własnie daja, ale wtedy okres jest skrócony do podawania ... tak samo z lekami dla starszych ... Nasza lakearka przepisała Dawidkowi lek dla dzieci powyzej 6 r.ż, ale mielismy podac go tylko przez 14 dni

Monia a moze Amelka ma uczulenie na plastik?? ... moze przez jakis czas układaj na nocniczku czy tez kibelku te nakładki na ubikacje i zobacz czy cos sie zmieniło ... albo moze faktycznie jak pisze Katka ... majteczki maja cos co ją podrażnia ... a co do lekarza, ja znając siebie to bym poszla :tak:

Qurcze złości mnie,że wątek odżył..wolałabym, żebyśmy go" nie używały"".

Mada zdrówka dla Julci:tak:

Moniś ja pewnie też poszłabym z tym do lekarza - może to faktycznie na tle alergicznym,ale warto pokazać lekarzowi:tak:

Mada zdrówka rotawirus to paskuctwo:-p

Monika ja obstawiam to samo co Katka;-)

Co do leków to my jesteśmy w 100% na homeopatii i jestem zadowolona bo działa i nie ma problemu z podawaniem granulek.:-)
Właśnie mamy szpital w domu zaczęło sie od ,mężexa od soboty jest chory a od wtorku Marcel jakaś wirusówka gardła czerwone i z nosa się leje :rofl2:dostał leki silicea i lachesis mówi Wam to cos ? Nocka jedna z głowy a ta dzisiejsza juz lżejsza wstałam tylko 3 razy ;-)No i wczoraa ja dołączyłam do chorujących siedzę teraz w pracy i w ostatniej chwili podejme decyzję o jutrzejszym wyjezdzie:tak:

trzymajcie sie i nie chorujcie

reklama
Moniko jesli to sie nie rozszerza i nie zaognia, to poczekalabym kilka dni z pojsciem do lekarza. Moze wystarczy natluszczanie, nakladki i dokladne obejrzenie bielizny:tak: Poza tym teraz jest taki niebezpieczny sezon, wszyscy wkolo chorzy i pojdziecie z wysypka a wrocicie z paskudnym chorobskiem:eek:

Ika to Ci sie rodzinka rozlozyla:no: Tych lekow nie znam. Duzo zdrowka!:happy:

Odebralam wyniki moczu Pauli. Niby wszystko OK, ale odczyn zasadowy:eek: :confused:

Do góry