reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Mada...mam nadzieję szybko uporacie się z tym wirusem...szkoda mi was :-(ja to mam dreszcze na samo słowo -- rota :baffled:
Wcześniej pisałam że ja właśnie natłuszczam skórkę Amelce w miejscach tych placków parafiną ciekłą :tak:. Ach -- i Amelce zakłądam rajstopki tylko gdy wychodzimy na spacer, po domku chodzi w spodenkach :-)

Btw -- Katka pisała o problemach z Zuzią a nie Hanią ;-)

reklama
Katko mojej Izie tez sie robia takie suche placki na wewnetrznej stronie ud ,tez mi sie wydaje ze to od rajstop,uszko moze od katarku pobolewa ,piszesz ze Zuzia jest zmeczona ,moze to reakcja organizmu na pogode ,bo w sumie aure mamy dziwna ,a glowka moze od zatok pobolewa ,Napisz co powie lekarz ,Buziaczki dla dziewczynek:tak:
Moniko i jak dzwonilas do lekarza:confused:
Mada zdroweczka dla Julenki:tak::-)

Dziewczeta jak tam noski, gardziolka, brzuszki i pupki maluszków? ... choroby akyszszszszsz!!!!

ZDRÓWECZKA!!!

U Nas Dawidek ma jednak male gluciki w nosku, ale nic poza tym ... nie daje sie chorobie ;-) ... za to ja sie daje, ale to wątek o dzieciaczkach ... ja sobie dam rade :-)

Cze,bylam z piknymi u lekarza o 11:30,pisze nieco pozniej..;-)
Hania ma sie dobrze,mam zwalczac katar jak do tej pory.
Z Zuzia niestety to juz inna sprawa.Lekarka stwierdzila u Zuzi ropne zapalenie migdlakow,ale ta wysypka, powiekszone wezly ,zawalone gardlo,moga swiadczyc o poczatkach szkarlatyny:-:)eek:.tylko temp brak,i skory luszczacej sie na paluszkach.Mam mloda obserwowac.Na razie leczymy sie Augmentinem<Dipherganem,wapnem.Jesli po zakonczeniu kuracji,glowa nadal bedzie pobolewac,bedziemy dalej szukac przyczyn.
Maz mi wlasnie zrelacjonowal,ze glowka ja bolala pod wieczor i na uszko sie skarzyla/Wysypka na buzce zmienila sie dzisaj na suche place i swedzi ja to bardzo.
:-(

Ojej Katus ... no to faktycznie nie wesolo :-( ... a moze jednak nie bedzie to szkarlatyna ... biedne malenstwo ... kochana daj znac jak Zuzia dzisiaj sie czuje

Katka a lekarka nie zlecila zrobienie wymazu z gardla? Bylaby pewna, co to za bakterie i szybciej zalecila odpowiednie leczenie. Bo jak sama piszesz (i co wyczytalam w necie) nie wyglada to do konca na szkarlatyne.
Usciski dla Piknych:happy:

Katus jak dziewczynki??

Dawidek dostal gorączki, boli Go uszko (nie da sie dotknąć) katar leisty i kaszel mokry :-( ... z uszkiem to tak do konca nie wiem czy to aby nie z wychodzacej 5 i ta goraczka ... wlasnie zasnął ...
ale najgorsze bylo to ze nie umial zasnac caly czas stekal i nie wiedzial jak polozyc główki aby Go nic nie bolalo ... narazie nie dawalam nic przeciwgoraczkowego bo ma (37,3) .... zaraz mu znowu zmierze i zadzownie do lekarki ... boziu tak mi Go szkoda :-( ... biedny maly bezbronny robaczek :-(

Duzo zdrówka dla wszystkich dzieciaczków!!!

Moniqa a może daj młodemu panadol, bo to nawet przeciwbólowo działa, troszkę mu w cierpieniu ulżysz... może na noc, żeby mu łatwej było zasnąć...

reklama
Elis podalam Ibfen bo goraczka wzrosla do 38,2 ... starsznie rozpalony byl i taki "lejący" ... w chwili obecnej jak nowo narodzony :tak: ... moze faktycznie to przez ząbki ale profilaktycznie chyba przetrzymam Dawidka w domu ten tydzien ... albo zobaczymy co jutro lekarka powie :tak: ... nie chcialabym aby mi sie rozchorowal na 6-9 grudzien ... pełno imprez (imininy babci, a 8albo9 mikolaj w zlobku) szkoda zeby Go omineły

Do góry