reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

my w koncu nie wyjechalismy :baffled: niby pani doktor nic nie stweirdzila u malej, ale dwie noce z rzedu miala goraczke i jest taka nieswoja. nie ma apetytu jak zawsze, duzo spi. stwierdzilismy, ze nie bedziemy dziecka narazac na dodtakowe stresy zwiazane z wyjazdem.
czyli sylwestra bedziemy spedzac w trojke w domku :cool2:

reklama
GUFI- KONIECZNIE ZRÓB BADANIE MOCZU!!!!!
I TO JAK NAJSZYBCIEJ.....NIE CHCE SNUC ZANYCH WIZJI ALE NAUCZONA DOSWIADCZENIEM Z PRZESZLOSCI WIEM ZE JESLI NA OKO NIC NIE WIEDAC A JEST GORĄCZKA NAJLEPIEJ ZROBIC MOCZ.......
TRZYMAM KCIUKASKI O ZDROWIE MALUTKIEJ

Zgadzam sie z Czarodziejka,ze jezeli nie ma objawowo zadnej infekcji drog oddechowych,powinno sie przebadac mocz,bo moga byc jakies bakterie.Tym bardziej ,. z tego co pamietam,Ninka miala juz 3 dniowke.A temperatura jest wysoka...

U nas uczulenie nadal:baffled:,ale przerodzilo sie w strasznie sucha skore <nadgarstki,lokcie,i promieniuje na rece,uda,lydki,zebra> - pediatra stwierdzila alergie pokarmowa,kazala oprocz kaka,odstawic dodatkowo cytrusy i uzywac Oilatum.

Zdrowka dzieciaczki.

A dopiero co Wam mówiłam że już u Jakubka lepiej:-(. ogorszyło się i to znacznie, jesteśmy jedną nogą w szpitalu, mamy skierowanie, ale "możemy" jeszcze poczekać a nuż zdarzy się cud i antybiotyk nowy zadziała. masakra już dwie noce nie spałam, Jakub 40 st gorączka skacze, o wydanej kasie nie wspomnę, ale wzięliśmy do domu prywatnie pielęgniarkę dwa razy dziennie przychodzi robić zastrzyk z antybiotyku.:-( Koszmar. jesli i dziś w nocy skoczy do 40 st to nie będzie wyjścia będziemy musieli jechać do szpitala:-(. Dziewczyny proszętrzymajcie kciuki żeby antybiotyk zaczął działać i polepszyło się.

Matko Asiuk bardzo ci współczuję:no:. Całuję Jakubka i trzymam kciuki, żeby antybiotyk zadziałał i obyło się bez szpitala:tak:

Gufi ja popieram dziewczyny - należy zrobić badanie moczu. Mnie lekarz zawsze zlecał badanie moczu jak pojawiała się gorączka, a nie było żadnych innych objawów ( oczywiście mowa o Natalce), bo Kuba jeszcze nie miał gorączki tak bez objawów przeziębienia​

:-(Asiuk trzymamy kciuki:tak:

U nas chyba juz po przeziebieniu (puk, puk- zeby nie zapeszyc). Kaszel minal na poczatku tygodnia, katar 2 dni temu. Wczoraj i dzis bylysmy na spacerku. Od razu inne dziecko!
Czego i innym chorowitkom zycze:tak:

Dziewczyny a u nas coraz gorzej:no:. Tzn. Kuba nie gorączkuje, ale nadal ma straszny kaszel i katar. W ogóle nie chce jeść - mleka do buzi nie weźmie. W ciągu całej doby zjada : rano tak pół kanapeczki, obiad i to też nie cały, danonka ( to duże danio) i na wieczór ok pół kanapeczki i to jest wszystko -- o ile w ogóle chce to zjeść, bo chwilami to nawet tego nie chce:-(. Do tego coś się porobiło z moczem. Nie siusia mi normalnie - zupełnie jakby mu się mocz zatrzymał, a do tego ciągle łapie się za siusiaka i płacze - jakby go bolał. Pampers jest tylko troszkę mokry albo całkiem suchy. Dziś byłam w przychodni dyżurującej i tam lekarka kazała robić okłady z rivanolu - jeśli one nie pomogą i nadal nie będzie się mógł wysiusiać to grozi nam cewnikowanie buuuuuuuu:no::-(

reklama
Do góry