reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

U dermatologa dostalismy syrop Ketotofeon czy jakos tak ... mamy go podawać 2 x 2,5 ml do kolejnej wizyty ( 19 maj) ... ale doczytałam ze u dzieci do 3 roku zycia podaje się 0,05 ml na kilogram ... Dawid wazy 11 kg czy aby nie za duzo mu przepisała? .. czy któras z Was podaje taki syrop?

Odkąd Amelka dostała uczulenie na mleko, czyli już od 2 tyg podaję jej ten Ketotifen właśnie 2 x 2,5ml :tak:...pediatra kazała podawać co najmiej przez 3 tygodnie bądź do wykończenia leku....w innym wypadku podobno nie jest skuteczny...
Uczulenie znikło jej z rączek ale na buzi nadal są krosteczki :wściekła/y:... jest ich co prawda mniej ale nadal są :wściekła/y:...za tydzień upłynie 3 tyg podawanias Ketotifenu i zobaczę jaki będzie efekt....

Poradźcie mi w czym kąpać Amelkę jeżeli ma szorstką skórkę ???

reklama
Monika3 na szorstką skórke polecam "babciny" sposób kąpieli w krochmalu + smarowanie po kąpieli ciałka ciekłą parafiną (kosztuje kilka zł. w aptece) Skórka po takiej kuracji robi sie jak aksamit :-)

Edit: ale tak nasunelo mi sie pytanko czy to miejscowe szorstkosci od uczulenia? np. AZS? bo jesli tak to ta kuracja jw. raczej cudów nie zdziała :-( To po prostu dla zdrowej, wysuszonej skórki...

Monia dzieki ... czyli mam się nie martwic i podawać te 2,5 ml :-)
ja kapie Dawidka w Oilatum i smaruje mocno oliwką Bambino i powiem Ci szczerze, że dopiero po tym Bambino skórka zrobiła się ładna ... zadne specyfiki, zwykłe Bambino :happy:

Cze dziewczynki,smutno mi czytac ,ze WAszym dzieciatkom cos dolegalo.Mam nadzieje,ze szybko dojda do formy.
monika3 - nie zarzucaj sobie winy,gadanie,,co by bylo gdyby.." jest bez sensu... Dam Ci rade,nie wiem czy skorzystasz.To nie pierwszy ZUM u malej,moze podawaj jej zapobiegawczo Vitabutin<to sa kapsulki z zawierajace sok zurawinowy.Pomagaja one zmniejszac powstawnaie infekcji ukl.moczowego,zakwaszaja mocz,jakos specjalnie dzialaja na e.coli,ale dokladnie juz nie a pamietam jak.Zakwaszaja mocz.Moja Hania je brala,jak miala jakies pol roczku,moze mniej,moze wiecej.Pamietam,ze po rpzpuszczeniu ten plyn jest kwasny.Mala przyjmowala go tylko po zmieszaniu z kompotem jablkowym,inaczej wypluwala>.Skoro nie jestescie u nefrologa,a to sie powtarza,uwazam,ze to moze pomoc,a nie zaszkodzi na pewno.

MoniQa - Hania brala tez w tej dawce jak ma Dawidek zalecone.

Katuś....dziękuję bardzo za radę :tak::tak::tak:...chyba mam nawet w domu ten Vitabutin...

Ines Monia...Wam również dziękuję za rady odnoście nawilżania skórki :tak:

Monia - mój Franek to bierze już 3 miesiac i to po 3,5 ml dwa razy dziennie. dzięki temu ma buźkę gładką jak pupcia niemowlaczka:-D i apetyt, że az miło patrzeć. Na pewno Dawidkowi lek pomoże:)

Monika3 ja mialam podobny problem z moimi dziecmi oboje mialy alergie na mleko i bardzo suchą skure krochmal zdzialal cuda a dodatkowo po myciu kremowalam je balsamem nawilzającym Gohnsons baby soothing naturals dla mnie super oilatum słyszalam ze tez jest dobry:-)

reklama
Do góry