reklama
Dziewczyny HELP!!! Do tej pory nie było u nas wiekszych kłopotów z ząbkowaniem dlatego jestem niedoswiadczona 
Marice idą górne 4, dziąsła są opuchnięte, ślini się, troszkę marudzi i wszystko było by ok gdyby nie to ze w miejscu gdzie ma pojawić się lewa 4 dziąsło jest aż czarne! :-( Czy moze być aż takie zasinienie przy wyrzynaniu się ząbka???!!!
Duzo zdrówka dla chorutków małych!!!

Duzo zdrówka dla chorutków małych!!!
Dziekuje Monika za odpowiedz :-) Poczytalam tez o tym troszke w internecie i podobno to czeste! Ufff oczywiscie sie przestraszyłam 
Podobno to krwiak i jak zabek wyjdzie to moze poleciec troszke krewki... Trzeba sie przejac tym jak zabek nie bedzie dłuuuugo wychodził i jak by doszła wysoka gorączka. Mam nadzieje ze bedzie wszystko ok :-)

elisabeth
Październik '06 i '09
Ines a smarujesz Mariczce dziąsełka czymś? Kubuśkowi jak wychodziła pierwsza czwórka, to też miał strasznie rozpulchnione dziąsło, do tego gorączkę... ja smarowałam Dentinoxem a przeciwbólowo możesz też coś podać, np Panadol w syropie... będzie dobrze
Buziole dla wszystkich choruszków!!! Tych małych i tych dużych!!!

Buziole dla wszystkich choruszków!!! Tych małych i tych dużych!!!
iwona.c28
Mama Natali i Kuby
Dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków
Dziewczyny ja też dziś jestem zła i to sama na siebie,bo Natalka niewyraźnie dziś wyglądała,ale chciala iśc do szkoły i ja jej pozwoliłam...a ze szkoły wrociła całkiem chora, ze złym samopoczuciem i gorączką.... no i ma zapalenie gardła,ale takie,że od razu dostala antybiotyk:-(

Dziewczyny ja też dziś jestem zła i to sama na siebie,bo Natalka niewyraźnie dziś wyglądała,ale chciala iśc do szkoły i ja jej pozwoliłam...a ze szkoły wrociła całkiem chora, ze złym samopoczuciem i gorączką.... no i ma zapalenie gardła,ale takie,że od razu dostala antybiotyk:-(
Mada80
Fanka BB :)
Oj biedne dzieciaczki:-(I Natalka znow gardełko..ech..
U nas jak wyrzynały sie 4 to angina i zapalenie oskrzeli w odstepie tygodnia.A teraz juz prawie sie całe przebiły ale widac ze jeszcze Julci dziasło peka bo ma krew koło zabkow i chodzi rozkojarzona strasznie.Wczoraj najpierw sie podrapała zabawka a potem jak walneła o stoł to ma ogromniastego siniaka malinowo fioletowego pod całym okiem i na policzku.Wyglada jakbysmy ja maltretowali
Słyszałyscie o tej pogryzionej Maji?Straszne,biedactwo walczy o zycie,w dodatku nie wiadomo czy bedzie zdrowa:-(
U nas jak wyrzynały sie 4 to angina i zapalenie oskrzeli w odstepie tygodnia.A teraz juz prawie sie całe przebiły ale widac ze jeszcze Julci dziasło peka bo ma krew koło zabkow i chodzi rozkojarzona strasznie.Wczoraj najpierw sie podrapała zabawka a potem jak walneła o stoł to ma ogromniastego siniaka malinowo fioletowego pod całym okiem i na policzku.Wyglada jakbysmy ja maltretowali

Słyszałyscie o tej pogryzionej Maji?Straszne,biedactwo walczy o zycie,w dodatku nie wiadomo czy bedzie zdrowa:-(
Katka
Użyszkodnik ;)
Iwonka - tez sie masz z tymi chorobskami
;oby Natalka szybko wyzdrowiala.Wczoraj sobie myslalam o niej,czesto dostaje te antybiotyki i ta ja tez oslabia dodatkow
statnio wymyslilam sobie,ze musz epodniesc jakos swoja odprnosc,ale na arie naturalnie.Pije codziennie wode z miodem,staram sie zjesc 1 grejfruta,plus jeden zabek czosnku<sa w aptece w tabletkach,gdyby nie lubila i sie tak nie smierdzi;ja wole smierdziec,nie lubie w tabletkach
>.Jak na razie na mnie dziala;-).Moze sprobuj tak.
Mada - pocaluj tego siniaczka,moze kup masc z arniki na niego jak taki wielki albo fluid,zeby nie bylo widac;-)
U Hani lepiej z kupcianiem,ale musialabym duuuzo tu slow napisac,zeby wszystko opisac,a nie chce WAS zasypywac textem.Przynajmniej dzisiaj;-).

Mada - pocaluj tego siniaczka,moze kup masc z arniki na niego jak taki wielki albo fluid,zeby nie bylo widac;-)
U Hani lepiej z kupcianiem,ale musialabym duuuzo tu slow napisac,zeby wszystko opisac,a nie chce WAS zasypywac textem.Przynajmniej dzisiaj;-).
ewa28z
Fanka BB :)
Mada-ucaluj malutka,pewnie bardzo plakala:-(
Katka-to super ze juz sie poprawilo z kupkami u Hani:-)
Iwona-biedna Natalka ,wysciskaj ja od ciotki ,wydaje mi sie ze te dzieci tak nam choruja przez ta pokrecona pogode
a w wyzynaniu ząbkow jestem ciemna ,bo nie odczulam nawet jednego wyzynania,wiem ze moga byc bolesne bo mojej kolezanki corcia do ostatniego zabka plakala i gorączkowala do 40 stopni ,przeszla strasznie to zabkowanie
Katka-to super ze juz sie poprawilo z kupkami u Hani:-)
Iwona-biedna Natalka ,wysciskaj ja od ciotki ,wydaje mi sie ze te dzieci tak nam choruja przez ta pokrecona pogode
a w wyzynaniu ząbkow jestem ciemna ,bo nie odczulam nawet jednego wyzynania,wiem ze moga byc bolesne bo mojej kolezanki corcia do ostatniego zabka plakala i gorączkowala do 40 stopni ,przeszla strasznie to zabkowanie

reklama
iwona.c28
Mama Natali i Kuby
Katuś uwierz,że już próbowałam i domowymi sposobami i farmakologicznie ją uodparniać i nic......... ostatnio brała rybomunyl i tran i też nic
. Wydaje mi sie,że ona ma to po mnie. Ja bardzo często chorowałam na gardło i poprostu przyszedł taki czas,że przestałam.
Dobrze,że u Hani trochę się te kupki unormowały
Mada wielki buziak dla Juleczki .. biedactwo musiało ją boleć:-(
O tej dziewczynce słyszalam i jestem zła na bezmyślnośc tej mamy
Ewa u nas też ząbki wychodziły prawie bezobjawowo

Dobrze,że u Hani trochę się te kupki unormowały

Mada wielki buziak dla Juleczki .. biedactwo musiało ją boleć:-(
O tej dziewczynce słyszalam i jestem zła na bezmyślnośc tej mamy

Ewa u nas też ząbki wychodziły prawie bezobjawowo

Podziel się: