reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Czarodziejko i jak sie czujecie?? mam nadzieje ze u Was juz dobrze :tak:

Dawidek dostał dzisiaj zastrzyki :-( ... mam nadzieje ze one w koncu podziałają i pomoga mojemu Skarbenku

reklama
Dziewczyny HELP!!! Do tej pory nie było u nas wiekszych kłopotów z ząbkowaniem dlatego jestem niedoswiadczona :baffled::zawstydzona/y: Marice idą górne 4, dziąsła są opuchnięte, ślini się, troszkę marudzi i wszystko było by ok gdyby nie to ze w miejscu gdzie ma pojawić się lewa 4 dziąsło jest aż czarne! :-( Czy moze być aż takie zasinienie przy wyrzynaniu się ząbka???!!!

Duzo zdrówka dla chorutków małych!!!

Ines...Amelka chyba przy dwójkach miała tak jakby w miejscu gdzie przebijał się ząbek podeszła krew...była to taka aż ciemno-fioletowa plamka :tak::tak::tak:...

Monia....czyli tamten antybiotyk nie pomógł ??? Biedny Dawidek :-(

Dziekuje Monika za odpowiedz :-) Poczytalam tez o tym troszke w internecie i podobno to czeste! Ufff oczywiscie sie przestraszyłam :zawstydzona/y::baffled: Podobno to krwiak i jak zabek wyjdzie to moze poleciec troszke krewki... Trzeba sie przejac tym jak zabek nie bedzie dłuuuugo wychodził i jak by doszła wysoka gorączka. Mam nadzieje ze bedzie wszystko ok :-)

Ines a smarujesz Mariczce dziąsełka czymś? Kubuśkowi jak wychodziła pierwsza czwórka, to też miał strasznie rozpulchnione dziąsło, do tego gorączkę... ja smarowałam Dentinoxem a przeciwbólowo możesz też coś podać, np Panadol w syropie... będzie dobrze:tak:

Buziole dla wszystkich choruszków!!! Tych małych i tych dużych!!!

Dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków:tak:

Dziewczyny ja też dziś jestem zła i to sama na siebie,bo Natalka niewyraźnie dziś wyglądała,ale chciala iśc do szkoły i ja jej pozwoliłam...a ze szkoły wrociła całkiem chora, ze złym samopoczuciem i gorączką.... no i ma zapalenie gardła,ale takie,że od razu dostala antybiotyk:-(

Oj biedne dzieciaczki:-(I Natalka znow gardełko..ech..
U nas jak wyrzynały sie 4 to angina i zapalenie oskrzeli w odstepie tygodnia.A teraz juz prawie sie całe przebiły ale widac ze jeszcze Julci dziasło peka bo ma krew koło zabkow i chodzi rozkojarzona strasznie.Wczoraj najpierw sie podrapała zabawka a potem jak walneła o stoł to ma ogromniastego siniaka malinowo fioletowego pod całym okiem i na policzku.Wyglada jakbysmy ja maltretowali:szok:
Słyszałyscie o tej pogryzionej Maji?Straszne,biedactwo walczy o zycie,w dodatku nie wiadomo czy bedzie zdrowa:-(

Iwonka - tez sie masz z tymi chorobskami:baffled:;oby Natalka szybko wyzdrowiala.Wczoraj sobie myslalam o niej,czesto dostaje te antybiotyki i ta ja tez oslabia dodatkowo_Ostatnio wymyslilam sobie,ze musz epodniesc jakos swoja odprnosc,ale na arie naturalnie.Pije codziennie wode z miodem,staram sie zjesc 1 grejfruta,plus jeden zabek czosnku<sa w aptece w tabletkach,gdyby nie lubila i sie tak nie smierdzi;ja wole smierdziec,nie lubie w tabletkach:rofl2:>.Jak na razie na mnie dziala;-).Moze sprobuj tak.
Mada - pocaluj tego siniaczka,moze kup masc z arniki na niego jak taki wielki albo fluid,zeby nie bylo widac;-)

U Hani lepiej z kupcianiem,ale musialabym duuuzo tu slow napisac,zeby wszystko opisac,a nie chce WAS zasypywac textem.Przynajmniej dzisiaj
;-).

Mada-ucaluj malutka,pewnie bardzo plakala:-(
Katka-to super ze juz sie poprawilo z kupkami u Hani:-)
Iwona-biedna Natalka ,wysciskaj ja od ciotki ,wydaje mi sie ze te dzieci tak nam choruja przez ta pokrecona pogode
a w wyzynaniu ząbkow jestem ciemna ,bo nie odczulam nawet jednego wyzynania,wiem ze moga byc bolesne bo mojej kolezanki corcia do ostatniego zabka plakala i gorączkowala do 40 stopni ,przeszla strasznie to zabkowanie:tak:

reklama
Katuś uwierz,że już próbowałam i domowymi sposobami i farmakologicznie ją uodparniać i nic......... ostatnio brała rybomunyl i tran i też nic:no:. Wydaje mi sie,że ona ma to po mnie. Ja bardzo często chorowałam na gardło i poprostu przyszedł taki czas,że przestałam.
Dobrze,że u Hani trochę się te kupki unormowały:tak:

Mada wielki buziak dla Juleczki .. biedactwo musiało ją boleć:-(
O tej dziewczynce słyszalam i jestem zła na bezmyślnośc tej mamy:wściekła/y:

Ewa u nas też ząbki wychodziły prawie bezobjawowo:tak:

Do góry