reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze Ruchy Naszych Maluszków Mamy Lipec 2014

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A ja też się z Wami podziele nowiną.
Wczoraj w nocy jak z M lezelismy, położyłam rękę na brzuchu i tak trzymałam, a po jakimś czasie poczułam "kopnięcia" dwa na rączce, a potem takie pływanie. :) popłakałam się ze szcześcia. :*

super :tak: moja maluda nie kopie tylko sie wypycha i plywa :) ale nie czuje jeszcze na rece w kazdym razie jest juz tych ruchow wiecej i silniejsze mysle ze lada dzien bedzie silny kopniak ze moj tez poczuje :)

reklama
to i ja dołączę:) Od kilku dni też czuję, jak kopacz-puknięcia:) żadne rybki, żadne przelewania;) Dlatego polubiłam ostatnio leżenie bo tylko wtedy jestem w stanie je wyczuć:) Wczoraj przez cały wieczór mój mąż trzymał rękę na brzuchu i też poczuł:) tak jak piszą w książkach- teraz poczułam, że jestem w ciąży i jak baba, zaczęłam się martwić. Przecież ja nigdy nie opiekowałam się żadnym noworodkiem... Nie lubiłam brać cudzych dzieci na ręce,chyba że w najbliższej rodzinie. No nic, trzeba podejmować kolejne wyzwania;) Pozdrawiam Mamuśki:)

Wszystkim czującym kopniaczki GRATULUJE :-).

Ja tez od kliku dni nadslu****e i jak leze na wznak i czekam ,to niestety nic nie czuje.Ja to mam wzdęcia i gazy wiec jak siedze lub chodze to jelita mi graja .ale jak leze to mysle ze nie powinnam pomylić jelit od maluszka,Na razie u mnie mimo ze to moje 3 dziecko cisza :-(,myslalam ze będzie szybciej ,ale nic czekam cierpliwie .

cos mi od kilku dni pulsuje w macicy czasami tak jak by to kopniaki czy cos sama nie wiem czy to ruchy czy nie:( niby powinno sie wiedziec a ja nie wiem... :( nigdy nie czuje tego raz zazwyczaj kilka razy pod rząd i po lewej stronie,ale dzis bylo na srodku. Albo jakies pulsowania mam w macicy albo to maleństwo.

Ostatnia edycja:
ewa66 pociesze cie ze ja również....albo jeszcze nie czuje ruchow...albo nie potrafie ich rozroznic.....to moja pierwsza ciaza i nie wiem jak to rozroznic ...może z czasem jak zacznie mieć dzidzia mniej miejsca w brzuszku to zaczne odczuwać i nie będę miała wątpliwości ze to teraz kopniak:):):):):)

dziewczyny czy wy tez odczuwacie ruchy maluszka tak nisko na dole??
wasi partnerzy juz poczuli pierwszego kopniaczka albo zauwazyli falujacy brzuszek??

moj jeszcze nie a juz doczekac sie nie moze :tak:

Minisia kochana ja tez je odczuwam na dole. Dziś wyjątkowo, puka i plumka.

Mąż? Jeszcze nie poczuł, wykonuje ciężką pracę i mówi ze jego ręce nie są delikatne tak jak moje i byc moze dlatego jeszcze jest mu ciezko wyczuć., ale bardzo sie cieszy jak mu mowię, ze malenstwo daje znać no i wyczekuje silniejszych kopniaczkow. A falowania jeszcze nie zauważyłam..

A robaczek od niedzieli codziennie daje znać o sobie. Nauczyłam sie wsłuchiwać w ruchy, i mam motylki.

Ja tez juz codziennie czuje (bardzo nisko) i na ręce tez juz mozna poczuć :) mój maz nawet raz poczuł kopniaczka, ale to było bardzo bardzo delikatne.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry