reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze Ruchy Naszych Maluszków Mamy Lipec 2014

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
witajcie,
muszę przyznać, że byłam trochę rozczarowana... jako mama "dwóch", byłam pewna, że zacznę czuć ruchy w 16 tyg.. a tu lipa.. ;) pierwsze pyknięcia poczułam w 19 tygodniu (tj 18 tydzień +) i są one rzadkie i leniwe.. więc albo noszę śpiocha ;) albo leniwca albo intelektualistę ;) piłkarz to na pewno nie jest ;)
chyba że się chłopak rozbuja ;-)
czkawki też nie czuję...

czkawki chyba póki co nie czułam, ale na 100% moje dziecko jest znowu pośladkowo, bo mam tak skopane jajniki, że hohoh. A i główkę czuję w prawym boku w okolicach żeber - identycznie jak z Synkiem miałam.

czkawki też jeszcze nie czuję :no:

skoja - moja malutka też jest pośladkowo i niestety odczuwam to na pęcherzu, Twój synek się obrócił później ? mi lekarz powiedział, że niby teraz to nie ma znaczenia i połowa maluchów na tym etapie ułożona jest pośladkowo, a połowa główką, ja to od razu się zmartwiłam, że czeka mnie cesarka :szok: ale fakt teraz nasze dzieciaczki są malutkie i fikają koziołki i ułożenie może się zmienić jeszcze nie raz :tak:

Elfit ja tez czuje jak sie przekręca na ostatnim usg był pośladkowo teraz poprzecznie a wczoraj się chyba znowu przekręcił, więc też liczę , że jeszcze sie po kręci w każdą stronę:) my narzekamy, że pośladkowo, a moja koleżanka się martwi, że mały jest już główką a u niej w rodzinie dużo wcześniaków i że urodzi wcześniej. Także jak zawsze wychodzi, że jakby nie było to się będziemy martwić.

czkawki też jeszcze nie czuję :no:

skoja - moja malutka też jest pośladkowo i niestety odczuwam to na pęcherzu, Twój synek się obrócił później ? mi lekarz powiedział, że niby teraz to nie ma znaczenia i połowa maluchów na tym etapie ułożona jest pośladkowo, a połowa główką, ja to od razu się zmartwiłam, że czeka mnie cesarka :szok: ale fakt teraz nasze dzieciaczki są malutkie i fikają koziołki i ułożenie może się zmienić jeszcze nie raz :tak:

no więc pierwszy Synek od ok 20 tygodnia był pośladkowo i tak został (dlatego cc), teraz drugi też tak ułożony i lekarka powiedziała, że być może tak mam macicę 'skonstruowaną', że dzieciom wygodniej tak jest i tak zostają...no ewentualnie przesuną się na ułożenie poprzeczne, ale nigdy główką w dół. A mi to w sumie obojętne, bo i tak chcę cc, więc niech sobie leży jak Mu wygodnie tylko niech oszczędza moje jajniki i pęcherz, bo już czasami jak kopnie, to aż się prostuję... :-)

reklama
a macie tak, że dziecko wam się bardziej rusza jak jesteście w jakiejś okreslonej pozycji?
ja zawsze jak sie położe na plecach młody sie budzi i szaleje. ogólnie bardzo ruchliwy. po mamusi :) pierwsze ruchy poczułam gdzieś w 17tc.
mam bóle z prawej strony macicy, lekarka powiedziała że to nic groźnego..ale czasem młody mi tam kopnie..... :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry