reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze ruchy

Czyli mozliwe jest juz ze ja jak czuje kopniacza to czuje dokladnie jakby mnie ktos kopal po pecherzu bo wraz z kopniakiem czuje nacisniecie na pechez.Czuje wlasnie jakby mnie ONA tam kopala i jest to takie troche nie mile kopniecie :-) ?????????????????????

reklama
Ja jak latam hihihi to nie czuję ... dopiero jak się położę albo jak siedzę to dzidzi zaczyna delikatnie kopać.
To jest takie puk, puk.

U mnie aktywna zazwyczaj przez caly dzien ale sa dni ze rano daje znac troszke a pozniej wieczorami.Ale u mnie tez wieczorami jest najbardziej zywe :-)
A dzis kopie mnie juz 7 do 9 praktycznie co chwile a teraz od czasu do czasu ale kiedy ona spi ? :-(

MADZIU ciesze sie ze wreszcie i ty poczulas :-)Ja czuje juz od miesiaca a jak chodze to tez nie czuje.Dzis poczulam jak stalam jedno kopniecia.Kilka razy w autobusie poczulam :-) a tak to jak leze lub siedze :-)

Ja też się cieszę, że powoli zaczynam odczuwać - trochę mnie to martwiło, że nic inic.
Ale spokojnie ... poczułam i ja.
Na razie są to kopniaczki typu puk,puk delikatne ... i napewno nie mogę pomylic tego z ruchami w jelitach.

reklama
Mój synek jest najbardziej aktywny o 5 rano! I czuję te jego "przekręcania" coraz bardziej bo wcześniej mnie te ruchy nie budziły a przez ostatni tydzień wstaję ok 5-6 rano. Tak samo jak się kładę spać, maluch wtedy ma ochotę kicać...
magdziunia gratuluję tego wspaniałego pukania w brzuszku:-) Zapamiętaj datę kiedy pierwszy raz poczułaś dzidzię, napewno lekarz będzie się pytał na kolejnej wizycie. Przynajmniej mój zapisał w karcie ciąży...nie wiem jak inni.
ppatqa może jakiś muzyk rośnie w Twoim brzuszku?

Do góry