reklama

Pierwsze ruchy

reklama
Magdziunia wiem ze łatwo sie mówi ale nie martw sie napewno wszystko jest ok. tez tak czasem panikuje!!zjedz albo wypij cos slodkiego i sie poloz zobaczysz powinno pobudzic maluszka u mnie to dziala.

MADZIU dziewczyny maja racje tylko spokojnie Moze staraj sie lezec wiecej wciagu dnia i napewno poczujesz ja jakbym tak caly czas chodzila w dzien to tez malo bym czula :-(
Ale ja mysle ze ty nie tylko dlatego chcesz isc bo sie martwisz wiem ze myslisz pozytywnie kochana i chcesz isc wczesniej bo do 30 tygodnia jeszcze 8 tygodni i ci sie nie dziwie ze chcesz isc wczesniej Szczerze to ja bym na twoim miejscu poszla na usg i znajac mnie to poszlabym zaniedlugo :-)Wiem ze chcesz isc wczesniej po to aby zobaczyc maluszka i moze poznac plec.
Ja tez bym nie czekala do 30 tygodnia takie jest moje zdanie :-)

Dorotko dokładnie tak - ja w dzień bardzo dużo spaceruję, ciągle coś ... mało leżę.
A czekać tyle do 30 tc to zwariować można. A poza tym jestem ciekawa czy bedzie chłopczyk czy dziewczynka - czas mija a ja mogłąbym kupować ubranka.
W tygodniu zapiszę się na usg i będę usatysfakcjonowana.
A poza tym jak mąż wróci, to mogłąbym zrobić jemu niespodziankę.
Na kolejne usg poszedłby ze mną już.
A i rodzicom tez chciałąbym zrobić niespodziankę - tata niedługo ma imieniny, więc ...
Stwierdziłam, że jednak odpuszczę sobie to badanie usg na pikniku.

MADZIU i dobrze cie zrozumialam ze nie o tyle sie martwisz co chcesz zobaczyc maluszka i dowiedziec sie kto mieszka w twoim brzuszku i swietny pomysl z ta niespodzinka dla M i dla rodzicow.I dokladnie juz zaniedlugo moglabys zaczac kupowac konkrety a nie czekac do 30 tygodnia doskonale cie rozumiem :-)

Moja OLIWCIA KOPIE od 4 nad ranem :-)

MADZIU a jak wczoraj lezalam to czulas ruchy?????????? moze staraj sie dla wlasnego spokoju wiecej polezec zwlaszcza po zjedzeniu moze to pomoze i nie bedzie sie martwic :-)

Dorotko masz rację - powinnam więcej leżeć. Lekarz też mówił o sporej ilości odpoczynku, ale ja tak nie umiem.
Całe życie na sportowo, w biegu ...
Brzusio rośnie bo mierzę co 1 tydzień a nawet 1,5 tg centymetrem obwód pod pępkiem.
Ale najwidoczniej moje dzidzi jest leniwe - za to pewnie da popalić jak się urodzi.
A poza tym mam łożysko na ścianie przedniej i może ono tak amortyzuje kopniaczki.

reklama
Dorotko pewnikiem tak jest, chociaż ja pytałam swojego lekarza i odparł, iż nie ma to znaczenia.
Z kolei moja koleżanka pytała swojego i on wprost przeciwnie - powiedział, że może to mieć wpływ.
No i komu wierzyć ... ech ... a mogłam zdawać na moją kochaną medycyne a nie na AWF :baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry