Kasiiula
mamusia Pawełka :)
zalezy ile wazy mysle ze 500g starczy spokojnieNie no ja się nie biore za toTYlko powiedz na taki tort co Ci pokzałam to ile tej masy trzeba?
o takaO jaką Ci piankę chodzi?
wiem ze jest przepis na lukier z tej masy i wiem ze jest niebeisko biala wiec barwnik nie potrzebny
a moze krem z paczki smietankowy no i pozniej przekladac biszkopt-dzem jagodowy-krem-biszkopt-dzem-krem-biszkopt ... nie bedzie za słodki bo bedzie dzemik a dzemik pasowac bedzie do niebieskiej dekoracjiNapisz mi jakie ciasto najlepsze znaczy biszkopt to wiem heh ale w środku ,żeby smakowo było dobre ? Masa nie moze się stykać z bitą śmietną tak? Jak położe na tort masę to mam wstawić do lodówki od razu a te wzorki zrobić i odstawić na 2 h żeby były takie twardsze? tak ?
ja bede polewala woda z cytrynaNapiszcie mi co i jak muszę sasiadce wytłumaczyć.
A środek to jaki ? Budyń? Chciałam z jagodami coś ale nie wiem czy znajdę teraz jagody... ;/
A i czym polewać ten biszkopt? \
U nas ciezko w sklepie dostac Siostrraa rok temu przeszukała cały prawie Olsztyn nigdzie nie bylo nawet w Bomi czy innych delikatesach ... wiec tylko internet zostaje koszt ok 4 zł gorzej z przesyłkaWiecie co.... myslałam,że to trudniejsze ale tu w sumie piec nie trzeba nic heh więc moze dziś lub jutro spróbuje zrobi haha ciekawe co z tego wyjdze , kupie tylko gotowe spody .A ta masa się ni rozpusci jak położe ją na tym budyniu? ;/
Gdzie kupić te barwniki?
pierwszo słysze zerknij tak ja Banana mowidziewczyny czy to prawda ze mozna dawac barwniki od jajek?????? Ktos mi powiedzial ze to spozywcze i spoko do ciast, ale sama nie wiem? Dobrze, że ja ciast nie robie bo jak czytam wasze zmagania to was podziwiam. Jestescie dzielne mamuski.
Banana fajny torcik

Ja od ciast to mam ludzi;-)
a robić dwie imprezy osobne niestety nie, bo za mało kasy
będzie też jakieś 5-6 ciast.
, podpowiedzcie
:-)