• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pierwszy trymestr, a infekcja intymna

frez.ja1987

Fanka BB :)
Kilka dni temu zrobiłam test ciążowy. Wynik pozytywny. Wizyta i ginekologa za tydzień. Od wczoraj mam objawy infekcji grzybiczej. Wiem, że leki musi przepisać lekarz. Ale czy jest coś co mogę stosować na złagodzenie objawów przez ten tydzień?

reklama
Kilka dni temu zrobiłam test ciążowy. Wynik pozytywny. Wizyta i ginekologa za tydzień. Od wczoraj mam objawy infekcji grzybiczej. Wiem, że leki musi przepisać lekarz. Ale czy jest coś co mogę stosować na złagodzenie objawów przez ten tydzień?
W ciąży napewno bezpiecznie można stosować vitagyn c i lactovaginal. Może uda się przyspieszyć jakoś wizytę?

Ok. Dziękuję za radę, będę próbować. A czym się podmywać? Lepsza sama woda czy płyn do higieny intymnej?
Ja używałam lactacyd plus ten niebieski cała ciążę, on ma niskie ph. Można też używać mydełka z nanosrebrem. Osobiście nie jestem zwolenniczką mycia samą wodą, ale to już każda kobieta musi sama zdecydować. Dla mnie numerem jeden do chwili obecnej jest ten lactacyd plus

Ok. Dziękuję za radę, będę próbować. A czym się podmywać? Lepsza sama woda czy płyn do higieny intymnej?
Wdroż probiotyki jak najszybciej i to na całą ciążę. Można stosować Clotrimazol. Odstaw słodycze i cukier. + Zakwaszenie organizmu. Podmywać się najlepiej płynem do higieny (porządnym z porządnym składem) z niskim PH, żeby zakwasić środowisko. Ja robiłam nasiadówki z rumianku i kory dębu, też prawie całą ciążę, pomaga na pęcherz. Jeśli musisz nosić wkładki, dobrze zainwestować trochę w takie porządne, bez chloru.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry