reklama
monika3
Mama Amelki i Filipka
Dawid w koncu zaczął też bic brawo ... tyle ze najczesciej o 5:30 rano![]()
Monia...Dawidek bije SOBIE brawo że tak ładnie spał w nocy

Moniqa
i moje dwie połówki :)
Z obserwacji otoczenia i z literatury wiem że 10-12 mcy to bardzo wczesny wiek na chodzenie, także wszystkie nie chodzące nie martwcie się:-).
Neurolog mówił mi że maluchy mają czas do 18 miesiąca życia opanowac sztukę chodzenia ... tak wiec Wasze/Nasze maluchy mają czas

Monia chyba masz racje

rudykot2
Mama Franka Baranka
Franek na czworaka zasuwa, aż się za nim kurzy. Chodzi przy meblach i ostatnio wykapował, że stoliczek grający można pchać i sypie dookoła chałupy ze stoliczkiem (oczywiście grającym). Bije brawo, robi amen, wchodzi na fotel, je swoim widelcem (nabijam kawałek parówki na widelczyk i podaję mu go do łapki, a on sobie ten widelczyk zapodaje do buzi). Wszystkie możliwe guziki od TV, DVD i wieży ma opanowane i od komputera też. najważniejsze to wduszać i wyduszać i sprawdzac co się dzieje
Kółka, pedały od rowerka, fotek kręcony - wszystko co można kręcić też jest fajne. Generalnie rośnie mi mały mechanik

aninaaa
Październikowa Mama'06 Entuzjast(k)a
ale za to zaczal wlasnie raczkowac( a ja myslalam ze pominie ten etap
)
Iwonko,tak jak pisała Ika,to bardzo dobrze że Mały zaczą raczkować.i bardzo dobrze zrobi mu to na stawy.
mojej znajomej synek najpierw nauczył się chodzić,a potem raczkował

Czarodziejka
Fanka BB :)
czesc LASECZKI
...dawno mnie niebylo....i zapomnialam sie pochwalic ze moja dziecinka chodzi....a zacząl 3 tygodnie przed swoimi urodzinkami....
teraz to dopiero wzszedzie go pelno
...dawno mnie niebylo....i zapomnialam sie pochwalic ze moja dziecinka chodzi....a zacząl 3 tygodnie przed swoimi urodzinkami....
teraz to dopiero wzszedzie go pelno

elisabeth
Październik '06 i '09
Ja też myslałam że Kuba nie zacznie chodzić, bo on ze wszystkim jakoś w tyle, ale chodzi juz od dwóch tygodni, tzn. przechodzi jeszcze do raczkowania i kiepsko z koordynacja ruchową ale idzie... i mamy już 11 ząbek:-)
Moniqa rozsmieszyłas mnie z tym biciem brawo o 5.30
Moniqa rozsmieszyłas mnie z tym biciem brawo o 5.30

Katka
Użyszkodnik ;)
W Hani zbudzila sie dusza artysty - pomalowala juz sciane,lodowke i szafki w kuchni...
;chodzi po domu i mowi do siebie Niania <tak mowi Hania> blaaablaa;jak przeskrobie cos,to podchodzi ,patrzy jak kot z 2 czesci szreka i daje buzi
;wacha buty i mowi blee
;w kolko zamiata
i udaje ducha,jak jest ciemno...
<tak sie jej boje wtedy>

reklama
Podziel się: