• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Pilne pytanie -czy to spadek? Hcg

reklama
Beta na tym etapie nic nie wnosi. Ja też miałam niską betę od początku. Ostatni raz badałam chyba w 9 czy 10 tc i nadal była bardzo niska, a potem w badaniach prenatalnych też była poniżej normy. Ale między 6 a 9 tc przyrastała prawidłowo. Spadać na etapie 12 tc tez może, ale bez USG nie jesteś w stanie przewidzieć czy to fizjologiczny spadek i wszystko jest dobrze czy odpukać doszło do poronienia. Dlatego bez sensu to badanie bo nic nie wnosi a tylko się stresujesz teraz

reklama
A coś się dzieje nie tak, że lekarz zlecił tak krótki odstęp między usg czy to Ty tak przez wzgląd na te betę? Która szczerze nie wiem czy powinnaś jeszcze wykonywać czy cos wnosi na tym etapie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry