reklama

Plamienia początek ciąży

monam

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny 😔
Od początku miewam brązowe plamienia raz na jakiś czas... Dostałam luteinę dwa razy dziennie.
Dziś zaczynam 8 TC.
Wczoraj byłam na kontroli i nie było żadnych zmian niepokojących, serduszko biło, wszystko dobrze. Pani Doktor stwierdziła że może coś się odkleiło ale pewnie zakleiło i nic nie widzi.
Dziś jestem w pracy i znów na wkładce brązowe plamienie.. co prawda jasne, ale mimo wszystko jest zmieniony kolor.
Co robić.. 😔 jechać na pogotowie, czy znów odczekać...

reklama
Przede wszystkim wzięłabym wolne z pracy. Dziś i może następne tygodnie jak masz opcje..?Odpocznij. Jeśli wczoraj na kontroli było ok,było to jednorazowe plamienie,nie masz bóli to może poleż w domu po prostu. Jeśli coś się jednak dzieje to jedz na IP.

Szczerze? Byłam na IP z krwotokami. Krew lała mi się po nogach. Dziecko żyło i tylko tyle byli dla mnie w stanie zrobić. USG i do domu. Lekarz na IP powiedział mi: Po co Pani tu przyjeżdża i tak nic nie zrobimy. Jak ciąża ma się utrzymać, to się utrzyma.
Odpocznij. Najlepiej, żebyś w ogóle nie wstawała. Jeśli dojdą silne bóle, skurcze- jedź na IP. I jeśli masz możliwość wyboru, wybierz bardziej polecany szpital. Ja zrobiłam błąd udając się do najbliższego z dwoma pierwszymi krwotokami, pomimo beznadziejnych opinii.
Pamiętaj, żeby nie tracić nadziei i staraj się jakoś uspokoić.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry