• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Plamienia w 5 tygodniu ciąży

Hej Mamusie . Jestem w ciąży 5+3 i dziś o 3:00 nad ranem poszłam tradycyjnie siku i przy podtarciu zauważyłam różowy kolor , później po około godzinie znowu wizyta w toalecie i już kolor na papierze był beżowy .. nie mam żadnych bóli brzucha ale zauważyłam też że wszystkie objawy ciąży jakie miałam jeszcze wczoraj nagle ustąpiły :(
Martwię się że to ciąża biochemiczna bo w marcu przechodziłam przez to samo .. najpierw beżowe plamienie i za 3 dni okres

reklama
Możesz ewentualnie zbadać sobie przyrosty beta hcg, albo poczekać aż się sytuacja rozwinie i zapisać się na usg tylko tak żeby było już widać zarodek, np za tydzień 🤔

Nikt Ci nie zagwarantuje, bo nie wiemy jak bedzie, jak dasz rade skocz sobie dzis na bete u chocby jutro powtorka, bedziesz miala czarno na bialym czy rosnie, czy spada, uspokoisz sie troszke ;)
Ale zeby Cie pocieszyc, ze nic nie jest przesadzone- moje plamienie w ciazy wlasnie siedzi w pokoju i krzyczy, bo gra z kolegami :D

Moim zdaniem badanie bety jest już bez sensu - kiedy masz wizytę u ginekologa? Na tym etapie pęcherzyk już powinien być widoczny, a przyrost bety może tylko zestresować, bo wcale nie musi już być te 66% po 48h.

Ja plamiłam/krwawiłam we wszystkich trzech ciążach - z czego tylko jedna zakończyła się poronieniem.

Moja rada - jak najszybciej wizyta u ginekologa i USG. Jeśli będzie trzeba, to pokieruje Cię dalej.

Moim zdaniem badanie bety jest już bez sensu - kiedy masz wizytę u ginekologa? Na tym etapie pęcherzyk już powinien być widoczny, a przyrost bety może tylko zestresować, bo wcale nie musi już być te 66% po 48h.

Ja plamiłam/krwawiłam we wszystkich trzech ciążach - z czego tylko jedna zakończyła się poronieniem.

Moja rada - jak najszybciej wizyta u ginekologa i USG. Jeśli będzie trzeba, to pokieruje Cię dalej.
Nie umawiałam jeszcze wizyty , myślałam żeby właśnie zrobić jutro i w sobotę betę i jeśli będzie odpowiedni przyrost iść w poniedziałek do ginekologa
Myślę że jednak jest za wcześnie aby na usg było cokolwiek widać , czytałam że najlepiej iść około 7 tygodnia

W 7tc to już powinien być widoczny zarodek z bijącym sercem.
Jak najbardziej na cito zapisać się do lekarza. Już powinien być pęcherzyk, a w nim pęcherzyk żółtkowy.

Osobiście bym nie czekała z wizytą. Umawiaj się do lekarza - a jak bardzo chcesz zrobić betę, to zbadaj także progesteron (bo on może być przyczyną plamień). Jeśli beta będzie powyżej 1500 to nie warto już badać przyrostu.

reklama

Lepiej najpierw sprawdzić betę, czy jest na poziomie kiedy będzie widoczny zarodek. Badanie bety wyjdzie taniej niż wizyta, a tak to autorka może pójść i nic nie zobaczyć.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry