reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Czy pomożesz Iwonie nadal być mamą? Zrób, co możesz! Tu nie ma czasu, tu trzeba działać. Zobacz
reklama

Plamienie

Barcelona356

Zaciekawiona BB
Dzień dobry. Mam taki problem otóż jestem na tabletkach antykoncepcyjnych bellara, to już jest moje któreś opakowanie od porodu, urodziłam w grudniu od stycznia przyjmuje tabletki regularnie.
Raz mi się w tamtym tygodniu zdazylo wziąć tabletkę kilka godzin później i od razu pojawiło mi się lekkie plamienie. Nic mnie nie boli, czuje się super tylko te plamienie. Może to być od tego że tabletka została wzięta troszkę później niż o danej godzinie?

reklama
Jesli nie minelo 12h od stalej pory przyjmowania tabletek to ochrona jest zachowana. W trakcie przyjmowania tabletek krwawienia i plamienia srodcykliczne moga sie zdarzyc. Jesli sytuacja bedzie sie powtarzac, idz do ginekologa na kontrole.

Do 12 godzin można spóźnić się z tabletką. Powyżej tego czasu może już spaść poziom hormonów i potrzebne jest dodatkowe zabezpieczenie przy seksie

Do góry