U
użytkownik 222367
Gość
WĄTEK ZAMKNIĘTY
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Potty shotWrzucam zdjęcie potty shot, 14 tydzień ciąży. Jak wam się wydaje? Chłopiec? Dziewczynka?
Nie prosiłam o tłumaczenie. Zdaję sobie sprawę z tego, co przedstawia obraz."Potty shot" to termin używany w badaniu USG, szczególnie między 12. a 16. tygodniem ciąży (najlepiej od 14 tygodnia), i oznacza ujęcie okolic genitaliów płodu od dołu – tak jakby dziecko siedziało na nocniku (ang. potty). Czyli patrzymy "od spodu" między nogami – stąd nazwa.
Nie. Nazwa mnie nie dziwi.to w odpowiedzi na "Potty shot", jakby dziwiła Cię nazwa
Czy ja Ciebie obrazilam? Nie.to w takim razie nie wiem co Cię dziwi, wróżką nie jestem, ale już widzę jakiej serdeczności mogę się spodziewać na forum dla matek, już godzinę po założeniu konta!czyli to prawda, nie ma nic gorszego niż matka dla matki
dziękuję Tobie uprzejmie za pomoc i kłaniam się
![]()