reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

i ja się witam sredecznie,bo dawno mnie tu nie było!
Wszystko przez zamieszanie z mieszkaniem,ale w końcu wczoraj podpisaliśmy umowę przedwstępną i przy dobrych wiatrach od początku roku będziemy urządzać swoje M na malince.Może któraś z Was po sąsiedzku mieszka?

Rubi,Inna współczuje waszym dzieciakom i Wam również tych pierwszych dni w przedszkolu.Pamiętam jak ja zawsze ryczałam jak po przerwie szłąm do przedszkola.:zawstydzona/y:Już teraz się martwię jak to będzie z Maćkiem chociaż to za dwa lata:-p
Rubi z tego co piszesz to masz bardzo grzeczną córeczkę:tak:Ja jak mój był tki malutki to nie miałam czasu na nic,bo non stop był cyc.Nawet sie wykąpać w spokoju nie mogłam:no: Teraz też za mną do łazienki przyłazi ale tylko demoluje,a nie ryczy:rofl2: Mam nadzieję,że moja córa w przyszłości będzie też taka grzeczna.
Aga trzymaj się kochana to jeszcze chwila.

reklama
Madzia ;-) Monisia ma swoje za uszami ;-) np. wczoraj pol nocy nie spalam (pierwsza taka noc - to musze przyznac)
jak sa upaly to cale popoudnie nie moze zasnac - dopiero jak slonce zachodzi to ona zasypia ;-)
nie jest najgorzej ale Jasiek byl idealnym niemowlakiem - zero problemow - po nakarmieniu zasypial sam, budzil sie, pocwiczylismy, jadl i znow szedl spac ;-) ale fakt - do tej pory sie za mna szweda ;-):tak: i tylko "mama!!!"

ale, ale... zapomnialam o najwazniejszym - moj synek posprzatal pokoj :tak::tak::tak: oczywiscie musialam siedziec u niego w pokoju i patrzec jak on sprzata ("bez ciebie mi sie nie uda") i od czasu do czasu podpowiedziec co gdzie schowac ;-) ale UDALO MU SIE :-):tak::-):tak:

Madzia, super, że umowa przedwstępna już podpisana :tak: Co do sąsiedzkiego mieszkania, to ja odpadam ;-) Chyba że 60 km można uznać za sąsiedztwo :confused:;-):rofl2:

Amelkowa, u nas to w ogóle przez pierwszych kilka miesięcy z Oliwką nie było żadnego problemu, chętnie szła do przedszkola, później nie chciała wychodzić... Coś koło kwietnia/maja się stało i nastąpił opór... Owszem, płacze były, ale później się rozkręcała... A teraz w sierpniu jak przez tydzień chodziła to już w domu zaczynał się lament, że ona nie idzie, nie lubi, nie chce... Jak już ją zaprowadzałam, to wymyślała cuda, a jak jej kochana pani znikała choćby na sekundę z oczu to była (pobodno) histeria....
U nas jest też taki problem, że nigdy nie wiadomo, kto Oliwię będzie odbierał... Ja ją zaprowadzam owszem, ale odebrać jej nie mogę bo do 16 jestem w pracy, mój mąż to w ogóle od rana do wieczora pracuje... Czasem idzie dziadek, czasem babcia, czasem któraś z ciotek... A Potwornicka potrafi zrobić awanturę, że nie przyszła ta osoba po nią, która ona chciała, żeby przyszła :baffled:
Miłego grilla :tak:

Rubi, gratulacje dla Jasia za posprzątanie pokoju ;-):tak:

Powiedzcie mi, gdzie można kupić fajne buty dla dziecka? Już takie bardziej jesienne... W Deichmanie, CCC, Boti nic ciekawego nie znalazłam, a jak były fajne to nie było rozmiaru... (wszystkie najfajniejsze buty były do 23 a później od 30 albo 31...) :baffled:

Ostatnia edycja:
Amelkowa oby oby ;-). Po weekandzie wystawiam mieszkanie na sprzedaz :szok: juz mam zawał jak to bedzie. Stwierdzilismy z TZ, ze narazie idziemy do bloku do łopola, a plany z domem odkładamy. I tak slecze w temacie tych mieszkan i słoneczne wyprzedane :baffled: - Amelkowa nie wiesz czy cos beda tam jeszcze budowac? Festival Park beda dobudowywac 3 bloki, ale nie wiadomo kiedy :baffled:. Jedyne mieszkania co mi sie tam podobały poszły :baffled:. Poziomkowa fajna, ale zaraz koło koscioła, ech dzwony :baffled:. Atrium Malinka ponoc szjs :-p. Oleska jeszcze zostaje, ale tylko 4 pietro fajne :-p. Wiec nie wiem jak to bedzie, pozyjemy zobaczymy :baffled:

Rubi tez bym się bała, ze brat 'za mocno ukocha' siostre.

Amelkowa, owszem, pytaliśmy, nawet z panią dyrektor rozmawiał mój mąż... I niby nic... Tzn. ja się domyślam, że chodzi o to, że przez pierwsze miesiące panie rozpuszczały Oliwkę, bo najmłodsza (miała 20 miesięcy jak poszła), nawet ją karmiły bo ona tak chciała (w domu jadła sama)... A później jak Oliwcia zaczęła pokazywać różki, to panie zaczęły ją "wychowywać" :baffled: Początkowo myślałam, że dzieci jej dokuczają, bo przychodziła do domu i mówiła, że np. "Tomek ją bije", ale szybko zrozumiałam, że wymyśla, jak przyleciała do mnie któregoś dnia z pokoju do kuchni z płaczem, że "Tatuś mnie bije i krzyczy" :szok: Poza tym wiem, że jest bardzo lubiana przez dzieci ze swojej grupy :tak: Panie też ją bardzo lubią :tak:
No nic, zobaczymy we wtorek :baffled: A co do odbierania to najczęściej jest tak, że nie da się ustalić dzień wcześniej kto po nią pójdzie :no: Mało tego, to, kto ją odbierze jest ustalane chwilkę przed, bo wtedy dopiero wiadomo, kto ma czas :-(:baffled:, żeby np. wyrwać się z pracy...

Amelkowa cena Oleskiej jest juz nizsza ;-). TZ tez gada co to za lokalizacja :-p, dlatego jedynie 4 pietro wchodzi w gre aby niebo miec za oknami :-D.
Jak pytałam po miescie to Słoneczne miało najlepsze sądaze, ze wykonanie super :tak: - udało wam sie :-).
Festival jest koło Karolinki.
Ja znalazłam jeszcze Novum na Malince, przy drodze :baffled:, willa jagielonów na nowej wsi krolewskiej :baffled: - odpadaja :tak:
A gdzie to przylesie? Czarnowasy?

Zaraz tego poszukam, ale od 2 m-cy w oczy mi sie nie obiło, wiec pewnie wyprzedane :baffled:
Ja nie wiem skad te ceny mieszkan jak fuszere taka odwalaja :baffled:

reklama
Własnie patrze na 3 pok i garstka została :baffled:, pownie nie udałoby sie załapac czasowo ... TZ wroci z trasy to mu to pokaze ;-)
Nigdzie nie moge znalezc czy ogrzewanie z miasta jest :confused: a to wazne kurcze, bo jak tak to najlepsze mi sie wydaje :tak: danke Amelka ;-)

Wiesz dla mnie to niezła lokalizacja, nawet za koszarami, obok dzielnicy domków i przemysłowej Wspolnej :tak:. Ja tak poprawdzie z Zaodrza własnie jestem, moja mama tez na zaodrzu ma ten nowy dom :tak:. Na piechote do niej miałabym z 15min, a do Karolinki po szamke z 10min :tak:, choc ja to wygodna i tyłek wszedzie woże :-p. Toto mieszka obok Solarisa czyli kilka min autem, spoczko:-). Im dalej Malinki tym lepiej :-p (TZ familly :-D).

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry