reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

A jeszcze a propos męża i zakupów....
mój to dokładna odwrotność Twojego Rubi...
wczoraj pokazywałam mu poduchę
MOTHERHOOD --- KOJEC PODUSZKA DLA KOBIET W CIĄŻY (622228808) - Aukcje internetowe Allegro

to on na to: chyba nie zamierzasz jej kupić?...

Ja mam taką podusie jeste rewelacja!! w 9 msc bez tego bym nie zasnęła , super sprawa!! w szpitalu kładłam na łożku i dzieciątko miało bezpiecznie- teraz też podkładam jak spi u nas w łóżku...i do karmienia na siedząco rewelka.
Jeszcze używam ale napewno za msc będę sprzedawała....Jak chcesz to daj znać. Nową czy używaną- bardzo Ci polecam.

A odnośnie kółka- nie kupowałabym bo może nie być potrzeby. Teraz nie nacinają przy porodzie. Mnie po szyciu nic nie bolało( za 1 razem było okropnie ale wtedy rutynowo nacinali teraz nie) .
Nie miałam żadnych problemów z siedzeniem. A w razie W można wysłać meża....

Ostatnia edycja:
reklama
Marcik ;-) to ja bym chyba wolala na zakupy isc z twoim TZ ;-) moj maz jakby mial wor pieniedzy to tylko by kombinowal na co to szybko wydac ;-) mamy mase niepotrzebnych nikomu rzeczy, ktore nie dosc ze kosztowaly troche to teraz tylko zajmuja miejsce ;-(

Oj lekko nie jest:baffled:, nam z kolei nigdy nic nie jest potrzebne :-( Pozycz męża po wypłacie najlepiej :-p

Marcik :szok: a Ty nie jadłaś chrupków i chipsów w ciąży???I w przyszłości broń Boże nie dawaj ich maluchowi bo wzmagają takie zachowania, tak samo wszystkie kinderki i kinderkopochodne słodycze... i w ogóle cukier...

Ja słodyczy jadłam na tony, tak jak całe swoje zycie:szok:, niektórzy pija kawe ja jem czekolade :zawstydzona/y: ... chipsów nic :tak:
Kubus nie lubi cukru, czasem tylko zje herbatnika z hippa lub nestle te dla maluchków najmniejszych:tak: A herbatki pije tylko bez cukru (specjalnie trzeba mu w Niemczech kupowac bo u nas sa tylko w torebkach do zaparzania i bardzo drogo wychodzi:baffled:):tak:a innych z cukrem nie tknie :tak:, sokow tez nie pije :no:, tylko w kisielku. Wniosek - ja go zasłodziłam w ciazy :-p

Używanie jak ja szukałam na allegro chodzą po ok 80 zł- ja dostałam w prezencie własnie jak byłam w 9 msc bo zanic nie mogłam spać( sypiam na brzuchu) więc jak na allegro wystawie to za ok 70 do 80 bo nie jest zniszczona ( też nie ma co się zniszczyć)

Własnie sobie przyczłapalismy ze spacerku ;-) dziwna ta pogoda :baffled:
Kubun jeszcze spi w wozku, ale juz tez jest w domu, a matka się nudzi, jeny jakie to fajne :-p

Ja nie miałam poduszek w ciazy, ani kółka po ciazy ;-) Spac mogam tylko na tym boku, na ktorym nie zalecaja:-p Ja to o sobie nie myslałam w szale zakupów dla Małego :-D

bylam w KDC i ksiazeczka o nocnikowaniu jest ;-)
znow kupilam sobie tanio ksiazeczki ;-) mam co czytac ;-)

a propos zakupow to ja moge sobie niczego nie kupowac ale dla Jaska.... wczoraj tak mnie naszlo i kupilam mu 3 zabawki na allegro ;-/ plywajaca foczke, aparat fotograficzny i lunete ;-) tylko ciiiii... maz ma nie wiedziec jak dlugo sie da a Jasiek bedzie dostawal prezenty stopniowo - na imieninki, dzien dziecka i od Monisi jak juz sie urodzi ;-)

fajna lista:tak:, nie wszystko z niej jest potrzebne np oliwka, niszczy tylko ubranka :tak:, kaftaniki bezsens totalny :-p
Kubun urodził sie w zeszłe lato i na dwor smigał bez czapy ( w upalne dni), bo lekarze mowia, ze wozek go osłania i nie musi jak sa upały po 30 stopni :tak:, latał w body i skarpetkach, a nakrywalismy go pielucha flanelowa :tak: nic nie chorował, rósł po 1300g m-cznie :tak:.
Body lepiej miec new born, a reszte ciuchów juz rozm 62 :tak:. U nas spiochy i pajacyki nie sprawdziły sie jak Mały był noworodkiem i młodym niemowlakiem:no:, wrecz ich nienawidział:wściekła/y:, sekunde na sobie ich nie umiał scierpiec:-p. Od 6 m-ca mi dopiero spi w tego typu pizamkach :tak:. Kubus od małego strojnis :-p gdzie bedzie w spiochach chodził :-p Na wyjscie ze szpitala juz miał kupione malenkie bojówki :-D

a propos zakupow to ja moge sobie niczego nie kupowac ale dla Jaska.... wczoraj tak mnie naszlo i kupilam mu 3 zabawki na allegro ;-/ plywajaca foczke, aparat fotograficzny i lunete ;-) tylko ciiiii... maz ma nie wiedziec jak dlugo sie da a Jasiek bedzie dostawal prezenty stopniowo - na imieninki, dzien dziecka i od Monisi jak juz sie urodzi ;-)

superrrr, Jasiu się ucieszy :-). Maz bedzie zazdrosny, ze nic nie dostał :-p

Ja własnie czekam na siore bo dzwoniła, ze przyjezdza przystojniaka męczyc - ja jestem za :-p i ma dla niego jakis prezent z Zakopca :tak:. Takie Małe a tak wszystko rozumie, dostaje cos, oczka jak 5 zł i łapki lataja jak małemu elektronikowi, wszystko musi zbadac, ponaciskac .... haker mi rosnie :-p

Marcik a czego używałaś zamiast oliwki?
U mnie cała rodzina oliwki używa przy dzidziusiach i ciuszki w porządku...

No a Kubusiowi już niedługo roczek stuknie, fajnie :tak: może spoważnieje

Roczek juz za chwile, a kiedy to zleciało :szok: Ja mu codziennie mowie, ze jest moim noworodeczkiem :-p

Ja uzywam mleczka łatwiej rozsmarowac i sie tak nie lepi :-)

reklama
to ja przetestuję czy suwaczek od rubi działa, a jak nie to już nie wiem co mam z nim zrobić..
a lista fajna, musiałabym sprawdzić co mam, a czego nie, ale na to jeszcze mam trochę czasu ;)

Ostatnia edycja:
Do góry