reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Plotki, ploteczki, pogaduszki...

reklama
mysle ze niestety ale to zwolnienie to maz chyba moze wziac tylko jesli zona miala cesarke, ale ja sama tego nie wiem dokladnie wiec czekam na opinie kogos lepiej poinformowanego. No i dołączam się do prostestu Głuszek. Prosimy przenieść wątek marcowy do innego działu ! NO :)

Ja ma cc w ten czwartek :) Przysługuje mojemu mężowi 14 dni ciągłych opieki nad członkiem rodziny - także w przypadku żony po cc - jest to normalne L4 (80% płatne). Zwolnienie wystawia lekarz gin. na mężą (trochę to śmieszne - zwolnienie dla faceta od gin. :laugh:). Lekarze nie chcę wystawiać L4 po porodzie naturalnym, bo to nie choroba, a to operacja, ale z tego co wiem zależy to wyłącznie od lekarza. Pozdrawiam.

Biedronko nie pomogę bo mój mąż akurat będzie miał staż w tym szpitalu gdzie rodzę a Nadia zostanie z teściami.

NO TO KAPA:(CO DO ZWOLNIENIA A+T TO JEST TAK,żE MAż Z OKAZJI URODZENIA DZIECKA MA PRAWO DO 2 DNI URLOPU OKOLICZNOśCIOWEGO W OKOLICACH NARODZIN,NIEKONIECZNIE W DNIU NARODZIN,TYLKO,żE MUSZą TO BYC DWA DNI WZIęTE POD RZąD...PO TWOIM WYJśCIU ZE SZPITALA PO PORODZIE NATURALNYM Mąż POWINIEN DOSTAC 7 DNI URLOPU TAK JAK NAPISANE 80% PLATNE,ALE...WLICZAJą SIę W TO SOBOTY I NIEDZIELE:(A CO DO CESARKI PRZYZłUGUJE 14 DNI ZAWSZE...AHA PO PORODZIE NATURALNYM Mąż TEż MOZE DOSTAC 14 DNI,ALE NA 2 TURY:)CZYLI 7 DNI OD RęKI,KOLEJNE 7 PO TYCH PIERWSZYCH 7 JEśLI POTRZEBA,ALE Z TYM JUż TRZEBA SIę ZGłASZAC DO SWOJEGO GINA:)

A ja jutro idę wreszcie na konkretne zakupy. Wózek, łóżeczko, fotelik i wszystkie potrzebne sprzęty. Mężuś w końcu dostał dlugo oczekiwaną kaskę i kupujemy wszystko 'hurtem"- aleeee się cieszę. ;D

Już powoli miałam cykora, że nic oprócz ciuszków i kosmetyków nie mamy. Szczególnie po tym jak wylądowałam w szpitalu z objawami wcześniejszego porodu ::)

reklama
Do góry