reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

dziewczyny widze że jesteście obecne na forum wiec moze tu sie zapytam znawczynie:-)Oglądałam dziś wózki, od Maclarenów do Cybexa, Silver crossa, po inne tansze np Chicco....
O graco juz słyszałam że piszecie że nie za dobre wózki więc dałam spokój.. Zreszta zapytałam dziś dziewczyny napotkanej na ulicy to powiedziała ze wolałabym X-landera w tej cenie niż Graco bo im kółka non stop odpadaja:baffled: graco spalone..
Oczywiscie zakochałam się w lekkim Maclarenie ale .....:-( ta cena dla mnie (1150 zł ) za XT jest za duża.. Ja bym jeszcze tyle wydała ale mąż:baffled:..... dla mnie juz nie sam design tego sie liczy co ta lekkosc:tak: ale czy znajdę coś o podobnej wadze do MC XT, ewentualnie do 7-8 kg i to np coś co nadawałoby się na zimę? leżącego..
Drugi mój "kochanek" to Cybex Callisto, bo jest lekki, ma pojedyncza rączkę ale składa się pomimo tego w parasolke... miejsca w bagażniku zajmuje idealnie mało..
MOD.2009 CYBEX CALLISTO +KURIER GRATIS+ SKLEP W-WA (717538455) - Aukcje internetowe Allegro
Jedyne co mi się nie podobało to to że jak dla mnie czy Maclaren czy Cybex sa po prostu wąskiem A cybex mniej znana firma i troche też kosztuje.. Chyba że ja nie wiem że to bardzo znana firma...
Widziałam że pisałyście o Zooperach... ale ja kompletnie nie wiem co to za wózek bo nigdy o nim nie słyszałam:rofl2:
Możecie coś o nim napisac albo który polecacie?

Potrzebuje leżącego zupełnie na płasko wózka (MC XT rozkłada sie prawie na leząco, leciusieńki pochylnie jest)... No i najlepiej gdyby składał się w parasolke...
Jedziemy za tydzien nad morze wiec musze dezycje podjac do jutra, pojutrze aby zdarzył przyjsc kurierem:baffled::baffled: Najlepiej jakby miał tez szersze to siedzieci, szersze od Maclarena
Eve już nie męcze bo widze że odpoczywa po weselu;-)

Ostatnia edycja:
reklama
madzik - jedno moge powiedziec - dzieki Bogu ze sobie dalas spokoj z tym Graco bo co prawda moj produkt rodzimy ale go nie chwale i napewno nie polecam! Podczytywalam wasz watek i nie chcialam sie wtracac ale niedobrze mi sie robilo jak wspominalyscie o ewentualnym zakupie Graco:baffled:
A teraz do rzeczy....Cybex - u mnie dopiero te wozki wchodza na rynek, ale wiem cos nie cos juz o nich z opini innych powaznych uzytkownikow. Faktycznie ladnie sie prezentuja - ich chyba glowny i jedyny jak narazie atut ale sa dosc marnymi jakosciowo wozkami. Podobno kompletnie nie warte swojej ceny. Rozklekotuja sie i szybko skrzypia (jezu jak ja nie cierpie skrzypiacych wozkow):crazy: Liczba negatywow na jego temat sprawila ze napewno nie zakupie tego produktu chociaz mialam szczera ochote na niego - zreszta na ktory wozek ja ochoty nie mialam:-D. Zoopera rzeczywiscie moge polecic chociaz sama go nie mialam. Hula albo Twist. Maja o wiele lepsze notowania niz Cybexy. Widzialam je w sklepie na zywo i sa dosc solidne, warte zainteresowania. Jesli chcesz obszerne siedzisko to smialo moge polecic I'coo Pluto. Chyba najwiekszy z parasolek i najwygodniekszy dla dziecka. Jest to wozek ....piekny;-) Jedna z mam tu kiedys okreslila ze wyglada jak wozek dla szejka hahaha..Troszke wyzsza polka ale widzialam jakis sklep w pl oferowal na niego duza znizke, nie pamietam ktory moze poszperaj i sprawdz. I'coo Pluto Baby Stroller
http://photos-d.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v4694/133/119/733974692/n733974692_1676083_7937965.jpg
http://photos-c.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v4694/133/119/733974692/n733974692_1676082_6351410.jpg
http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphoto...4_82586274692_733974692_1676081_3983621_n.jpg
Sprobuj jeszcze popatrzec na Cosatto Diablo Cosatto Diablo stroller - Celebrities who use a Cosatto Diablo stroller - Coolspotters podobnie jak I'coo Pluto bardzo duze i wygodne siedzisko. Do tego atrakcyjny i tez ma dobre opinie uzytkowniczek - nalezy do gorna solidnych raczej bryk:happy2:

zarowno pluto jak i diablo maja wieksze kolka niz w maclarenie i w zimie napewno dadza rade - oczywiscie na miare wozka - parasolki, bo tez czasem matki zakupia wozek z tej kategorii a spodziewaja sie wynikow jak 30 kg spacerowki na ogromnych pompowanych kolach :)

Hejo laseczki :-)

Gie-oska moze sie jakoś dogadacie z Eve ;-) jeszcze z tego samego miasta, a czemu twoj M nie chce juz kupic?? Ja miałam wózek w lutym a rodziłam w maju :tak:
pawimi juz napisala czemu juz teraz nie moge kupic tego buzza:-(a bardzo bym chciala..ale to nie jeden powod chyba??
Ja już po weselichu i po poprawinach, wybawiłam się nogi mnie bolą i jeszcze bity obtarły :-D
Dziś Adę wzięliśmy ze sobą i nawet nie wiedziałam jakie sprzedajne mam dziecko :-D Potańcowałyśmy razem i nawet nie bała się głośnych dzwieków.

gie-oska
, narazie nic nie odpisała ta dziewczyna w sprawie wózka :tak:
to jest szansa ze nici z tranzakcji!!

Pawimi i Eve czekamy na wasze zdjjecia z wesela:-)

a ja jeszcze tylko chcialam wam napialc ze dzis poszlam do typowego sklepu z art.dzieciecymi i ogladalam sobie aventy i oczywiscie ani butelki ani smoki uspakajajace nie mialy informacj o bpa//a najsmieszniejsze bylo to jak sie spytalismy Pani ktora tam sprzedawala czy to sa te butelki z bpa czy juz bez bo nie ma nic napisane na pudelku to Pani zrobila wielkie oczy i spytala co to jest bpa:szok::szok::szok::szok::szok: no masakra..czyli u nas nadal sprzedaja te szkodliwe butelki i smoczki i nic nie slychac aby cos mialo sie zmienic??

pawimi juz napisala czemu juz teraz nie moge kupic tego buzza:-(a bardzo bym chciala..ale to nie jeden powod chyba??

Pawimi i Eve czekamy na wasze zdjjecia z wesela:-)
to jaki jeszcze powod jest??? nie znam innego, ten mi wyjawilas....
ja zdjec nie mam, byl profesjonalny fotograf przez cala impreze i podobno maja byc dla kazdego...pozniej.

. Jesli chcesz obszerne siedzisko to smialo moge polecic I'coo Pluto. Chyba najwiekszy z parasolek i najwygodniekszy dla dziecka. Jest to wozek ....piekny;-) Jedna z mam tu kiedys okreslila ze wyglada jak wozek dla szejka hahaha..Troszke wyzsza polka ale widzialam jakis sklep w pl oferowal na niego duza znizke, nie pamietam ktory moze poszperaj i sprawdz. I'coo Pluto Baby Stroller
http://photos-d.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v4694/133/119/733974692/n733974692_1676083_7937965.jpg
http://photos-c.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v4694/133/119/733974692/n733974692_1676082_6351410.jpg
http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphoto...4_82586274692_733974692_1676081_3983621_n.jpg
Sprobuj jeszcze popatrzec na Cosatto Diablo Cosatto Diablo stroller - Celebrities who use a Cosatto Diablo stroller - Coolspotters podobnie jak I'coo Pluto bardzo duze i wygodne siedzisko. Do tego atrakcyjny i tez ma dobre opinie uzytkowniczek - nalezy do gorna solidnych raczej bryk:happy2:

I'coo Plutoooo to jest siedziiiisko:-) to jak tron:-):-)
czy 1200 zł to dużo jak na PL za ten wózek?

madzik - ja widziałam niedawno rozklekotanego cybexa , widac to raczej marne wózki choć sliczne .
Coś taniego powiadasz w miare a może coś takiego
WÓZEK SPACERWY PARASOLKA MAGIC ESPIRO BABY DESIGN (716749155) - Aukcje internetowe Allegro
ESPIRO MAGIC 3 / 4 kolory PROMOCJA KURIER (718424444) - Aukcje internetowe Allegro
pawimi wózia raczej nie widziała bo to nasza rodzima produkcja . Wózek wyglada jak zapp ale ma rozkładane siedzisko , prawie na płasko, ma sporo miejsca do siedzenia , zwrotny lekki , ładny , z zimą może być gorzej , choć u nas ostatnio jakoś wielkich śniegów nie widać . No i tani . Widziałam sporo tych wózków , ładnie się prezentują , opinie też maja dobre. ostatnio widziałam w nim dziecko takie ok 4 lat więc musi być duży

I'coo Plutoooo to jest siedziiiisko:-) to jak tron:-):-)
czy 1200 zł to dużo jak na PL za ten wózek?
tak, siedzisko jest ogromne zwlaszcza ze ja mam na nim orginalna bardzo gruba i solidna wkladke (to pomaranczowe) a nie widac zeby zbytnio miejsca zajmowala. To chyba duzo bo u mnie sa po $300, poza tym widzialam gdzies wlasnie w promocji za 850- 900 zl, ale to juz sama musisz poszukac. Zreszta te ceny u was skacza jak szalone:szok: u nas odkad ten wozek wszedl na rynek w lutym 2009 cena taka sama z tego co widze w polsce juz chyba z 10 razy sie zmieniala....

jako doświadczone wózkowe mamy zapytam jeszcze o jedno..
Czy pałąk w wózku jest konieczny? wiekszość tych drozszych, np maclaren.. nie ma pałąka..
To moje pierwsze dziecko więc nie wiem czy jest on niezbędny? czy dzieci jakoś bardzo się na nim opierają?
A drugie jeszcze pytanie to czy 5,5 miesięczne dziecko można w spacerówce wozic (drzemać) jesli ma siedzicko nie zupełnie na płasko rozkładane , jak np Maclaren Quest?

Aniam fajne te wózeczki, aczkolwiek chyba nie na moją podwarszawską drogę do domku:-D:-D:-D dziura za dziurą:-D ale za to na stolice idealne:tak::tak:

reklama
jako doświadczone wózkowe mamy zapytam jeszcze o jedno..
Czy pałąk w wózku jest konieczny? wiekszość tych drozszych, np maclaren.. nie ma pałąka..
To moje pierwsze dziecko więc nie wiem czy jest on niezbędny? czy dzieci jakoś bardzo się na nim opierają?
A drugie jeszcze pytanie to czy 5,5 miesięczne dziecko można w spacerówce wozic (drzemać) jesli ma siedzicko nie zupełnie na płasko rozkładane , jak np Maclaren Quest?

Aniam fajne te wózeczki, aczkolwiek chyba nie na moją podwarszawską drogę do domku:-D:-D:-D dziura za dziurą:-D ale za to na stolice idealne:tak::tak:

ja mam maclarena XT , woże w nim małego odkąd skończył 6 miesięcy , jest mu w nim bardzo wygodnie . pałąk dokupiłam uniwersalny , Szymek lubi się o niego opierac jak siedzi więc u mnie się przydaje .. czasami tez go gryzie :-D ja kupiła maclarena jak jeszcze kosztowały ok 800zł . bo teraz to już przegieli z cenką. ale myślę że w quest spokojnie możesz dziecie wsadzić

Do góry