reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

hej laseczki:)
Jeszcze fotek nie zrobilam,bo starszy przestawil mi cos w aparacie i wychodza rozmazane:(Ale postarm sie jak najszybciej. Jesli chodzi o Phila ja raczej bym noworodka do niego nie wkladala,dopeiro malucha ktory juz siedzi,bo ta opcja z tym noworodkiem neizbyt mi sie podoba,ale ostanio pojawily sie gondole wiec jako pojedynczy wtedy tak:) Jesli chodzi o dziecko ktore jest na dole to ona jest zaslonione rpzez to starsze wiec na niego nie wieje, natomiast w przypadku deszczu mozna dokupic folie podwojna z Phila wiec maluch nie zmoknie.I oczywiscie lzejsze dziecko musi wyjsc z wozka najpierw,jesli jest duza dysproporcja wagowa( u nas okolo 7kg), ale jesli sie wozek prowadzi to on sie nie przychyla jesli maluch zostaje w tym tylnym siedzonku,wiec mzona starszego wypuscic i prowadzic dalej z maluchem na dole,albo malucha wsadzic do przodu:) wczesniej mialam Mutsy z dostawka i pwoiem Wam ze zle mi sie prowadzilo wozek,ciezko,poza tym dziecko musi stac na tej dostawce, a tu siedza maluchy razem wygodnie. Zph ila sa 4modele: classic, sport,dash i vibe. classic najtanszy i ze tak powiem wersja najprostsza, a Vibe najdrozszy i najwiecej funkcji. Ja wzielam Dasha, ma prawie to co Vibe procz regulacji pałąka( 2 pozycje), natomiast Sport ma wiecej kolorow do wyboru,ale nie ma plastikowego podnozka tylko materialowy,nie wyobrazam sobie non sto prac tapicerki:)Powiem Wam ze to naprawde fajny wozek, a dla dzieci rok po roku to juz wogole rewelacja.NAprawde Moj starszy wyglada na 5latka, a jest mu w jim bardzo wygodnie,roczniak tez spory, a siedzi an dole jak ksiaze w grubym kombinezonie, oczywiscie jak akzdy wozek ma swoich zwollennikow jak i rpzeciwnikow,ale pwoiem wam ze to pierwszy wozek ktory dla mnei jest idealny. Sama go zmontowalam jak przyszedl bez pomocy meza, a zawsze maz byl o technicznych spraw wozka;) SUper sie go rozklada leciutko,bez problemu.Leciutko sie prowadzi, w 3kolowcach nie lubilam kola z przodu ustawionego jako obrotowe jakos krzywo mi sie prowadzilo, a tu super,na dodatek jest bardzo zwrotny i latwy w manewrowaniu. Z wozkow mialam:Inglesine Magnum,Quinny Buzz,Mutsy Urban Rider,BebeConfort Loola, a parasolki: chicco Ct4,Inglesina Trip,Bebe Confort Allegro i zawsze cos mi nie pasowalo, a tutaj nie ma takiej rzeczy,moze poza daszkiem aby go zlocyc trzeba rozpiac takie zatrzaski,ale w sumie to nei jest klopotliwe.Moze cos przy dluzszym uzytkowaniu wyjdzie,ale narazie ideal:)

reklama
Wiecie co, powiem wam ze te P&T wizualnie mi sie podobaja. A szczegolnie te moro kolorki sa super. Wprawdzie to nie wozek dla mnie tylko kolezanki i ona tak sama nie bardzo wie co by chciala. Gastone kiedys ogladalysmy Jane podwojny w sklepie i Magda stwierdzila ze takiego autobusu to nie bardzo by chciala ,tak samo Graco podwojne :) To namiesjcu mieli tylko wlasnie P&T, wiec wydawalo sie ze to w miare najlepsze wyjscie. To powiem tak : bedzie dziecko doklandie 2 letnie i noworodek. Co najlepsze w tej sytuacji?

No fakt ,Madzia jest mala i drrobna w tym przypadku dla niej jane to autobus hih Ale kiedys mieli w naszym sklepie do obejrenia icandy pear, tonie autobus, bvardzo sprawny wozeczek, i fajnie ze mozna bediepotm go uywac jako pojedyncego.Przeciez dwulatek urosnie a maluszek dlugo jeszcze bedzie jezdzil.Chociaz P&T chyba tez sie da zdemontowac?
Tu sa opcje chyba wszystkie na zdjeciach.Jedno mnie zstanwia, wszedzie tylko czarne?
http://growingyourbaby.com/2007/09/29/introducing-the-icandy-pear/
Chociaz patrzac na swojego dwu i pol latka, ktory lubi sie wozic ni9e wiem czy ten wozek sie nadaje dla dwulatka.Ma podobne siedzisko do mojego buzza (tego starego) i moze byc juz za male.Trudny wybor, bo z jednej strony P%T jest super dla starszego dziecka ale jakos noworodka naprawde w nim nie widze....

Ostatnia edycja:
Phil moze byc jako pojedynczy wozek typu jogger,odczepia sie fotelik i nei widac nawet ze go sie tam wczepia:) on jest przeznaczony etz do noworodka,tylko jakos mnei ta opcja nie przekonuje,bo dziecko byloby jakby pod drugim dzieckiem, a to starsze siedzialoby u gory na foteliku zamiast palaka,mozna kupic osobna gondole,tylko co z tym dwulatkiem wtedy.?musialoby dreptac te 6miesiecy dopoki mlodysz nie podrosnie,ale to pewnoe nie ratuje:( w wozkach typu 2 w jednym trzeba pojsc na kompromis cos za cos,ale Phil jest o tyle fajny ze jet wozkiem pojedynczym z mozlkiwoscia wpiecia drugiego fotelika.a te autobusy sa trudne do manewrowania.

No wlasnie, niby tyle mozliwosci a nie wiadomo co wybrac. Dziewczyna ma jeszcze troszke czasu wiec zobaczymy. Gosia a ile ten iCandy pear kosztowal ? A co sadzicie o takiej deskorolce dla starszego? 2-2,5 latek ustoi jakis czas?

No wlasnie, niby tyle mozliwosci a nie wiadomo co wybrac. Dziewczyna ma jeszcze troszke czasu wiec zobaczymy. Gosia a ile ten iCandy pear kosztowal ? A co sadzicie o takiej deskorolce dla starszego? 2-2,5 latek ustoi jakis czas?

590 euro.Ale mozna poszukac jeszcze innych alternatyw.Znlazlam cos takiego cena 460 plus 90euro gondola dla noworodka.
Bella Baby

A co do deski, to mysle ze dwulatek dlugo nie postoi..troszke dlastarszych dzieciakow.
Ale moim zdaniem powinna kupic niedrogi wozek dla blizniakow, bo za rok maly bedzie mial 3 latka i bedzie mogl korzystac z deski i sam ogolnienie bedzie juz chcial sie caly czas wozic.wtedy bedzie mogla uywc pojedynczego wozka, ktory przeciez ma.
Na ebayu jest mnostwo tanich wozkow dla blizniakow;
http://cgi.ebay.ie/NEW-HAUCK-ROADST...14&_trkparms=72:1298|66:2|65:12|39:1|240:1308
albo taka podwojna parasolke.
http://www.adverts.ie/showproduct.php?product=86187
Zreszta kazdy wozek oprocz P&T bedzie autobusem.Niestety, w koncu to podwojny wozek wiec nie ma sie co dziwic.Jednak ja niestety dla noworodka bym tej opcji nie wybrala..

Ostatnia edycja:
Dziewczyny chcialam wam napisac, ze dzis o 2:50 przyszedl na swiat syn Filip od Sofik :biggrin2:
serdecznie gratulujemy!!!
Mama i synus czuja sie dobrze ;-)

Dziewczyny chcialam wam napisac, ze dzis o 2:50 przyszedl na swiat syn Filip od Sofik :biggrin2:
serdecznie gratulujemy!!!
Mama i synus czuja sie dobrze ;-)

suuuuuuuper GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!

Załączniki

• s%C5%82oneczniki[1].jpg
    s%C5%82oneczniki[1].jpg
    6,2 KB · Wyświetleń: 76
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry