Hej dziewczyny, mam pytanie czy któraś tak miała ? Otóż miesiąc temu miałam poronienie samoistne. Natomiast w tym miesiącu spóźnia mi się okres już 2 dni, myśle ze to normalne po poronieniu, ale coś mnie tchnęło i zrobiłam test ciążowy, a tam 2 kreski. Jestem w szoku bo wcześniejszym cyklu, testy ciążowe wychodziły mi później czyli po 7 dniach od spodziewanej miesiączki, beta hcg było niskie i nie było pęcherzyka ciążowego. Jak myślicie czy Obecnie może być to zdrowa ciąża ? Czy może jeszcze poczekać ? Bo nie chce się nakręcać i później znów rozczarować . Jak myślicie kiedy zrobić beta hcg ?
reklama
Rozwiązanie
Przyłączę się do Was. U mnie sytuacja na razie słaba, usg z 9.11 wydawało się że wszystko ok, zarodek 4mm, 6+1 niby i serce 98 (ciaza powinna być minimum 1 tydzień starsza ale ok, może coś się przesunelo), 9 dni później zaczęłam plamic i pojechałam na IP, zarodek 4mm... serce bije około 90 uderzeń i krwiak, dostałam duphason ale nie wygląda to dobrze. 2 dni później byłam u mojej ginekolog i tam też 4mm ale nie podała mi akcji serca, powiedziała tylko że bije ale ogólnie mam się nastawić na poronienie
Dodatkowo beta mi spadła za 36tys na 35tyś (robiłam przed wizytą w odstępie 48h), teraz znowu mam zrobić 2x, kolejna wizyta dopiero 4.12.
Lilia09
Początkująca w BB
Cieszę się Twoim szczęściem!Wszystko w jak najlepszym porządku, dzis juz mam 16 tydzienjestem juz po pierwszych prenatalnych i dzidzius rozwija się prawidłowo. Bardzo dobrze tez sie czuje
także jestem mega szczęśliwa
kochana i u Ciebie bedzie te, wszystko w porządku
trzymam mocno kciuki
![]()
reklama
W 6 tygodniu juz było widać pęcherzyk, a w 8 juz serduszko .Dam znać.
A w którym tygodniu miałaś potwierdzony pęcherzyk ciążowy?
Nadzieja_31
Fanka BB :)
U mnie nie wiadomo jeszcze czy się udało.W 6 tygodniu juz było widać pęcherzyk, a w 8 juz serduszko .
Ostatnia edycja:
Nadzieja_31
Dziewczyny nie wiem czy ja to napisałam, bo szczerze nie pamiętamU mnie się nie udało![]()
Chichuni
A który tydzien Ci mniej więcej wychodzi?Dziewczyny nie wiem czy ja to napisałam, bo szczerze nie pamiętamObecnie sytuację mam taką, że nic nie było widać na USG, jednak w mi opony piątek lekarz wypatrzył coś u mnie wielkości 4mm. Teraz czekam na wizytę do jutra, czy jednak stał się cud i dzidziuś jest.
Nadzieja_31
Według miesiączki 5t4dzA który tydzien Ci mniej więcej wychodzi?
Chichuni
Czyli może jeszcze nie być nic widac. Beta musi przekraczać minimum 1200 żeby było coś widac w macicy. Ja bylam w 7 tyg dopiero u lekarza i juz wszystko było ladnie widacWedług miesiączki 5t4dz
Nadzieja_31
Kochana ja miałam betę w zeszły poniedziałek 995 i lekarz nic nie widział w środę, powiedział, że podejrzewa cuszey biochemiczną, w czwartek poszłam prywatnie do innej lekarki, bo ma lepszy sprzęt, która powiedziała, że podejrzewa ciążę pozamaciczną i, że raczej nie ma szans żeby pęcherzyk się jeszcze pojawiłCzyli może jeszcze nie być nic widac. Beta musi przekraczać minimum 1200 żeby było coś widac w macicy. Ja bylam w 7 tyg dopiero u lekarza i juz wszystko było ladnie widac![]()
reklama
Chichuni
Jak zobaczyl pęcherzyk w macicy, to diagnoza z pozamaciczną już odpada. Trzymam kciuki. Serduszko na pewno się pojawiKochana ja miałam betę w zeszły poniedziałek 995 i lekarz nic nie widział w środę, powiedział, że podejrzewa cuszey biochemiczną, w czwartek poszłam prywatnie do innej lekarki, bo ma lepszy sprzęt, która powiedziała, że podejrzewa ciążę pozamaciczną i, że raczej nie ma szans żeby pęcherzyk się jeszcze pojawiłw piątek rano zrobiłam betę i miałam 2255. Zadzwoniłam do mojego ginekologa ci mam robić, kazał przyjechać wieczorem na wizytę. Na USG znalazł coś wielkości 4mm, kazał przyjechać jutro i brać nadal leki. Biorę Duphaston 3x1, Acard 75mg 1x1 i pregne plus.