Po ciazy może się tez zmienic metabolizm, sa jeszcze osoby ktore np. maja problemy zdrowotne albo genetycznie sa uwarunkowane na nadwage czy otylosc. Ja tak mam na przyklad. Tez próbowałam wszystkiego, ale metabolizm mam taki, ze przerabiam wszystko w tluszcz.
I tu pozwolę się z Tobą nie zgodzić
Panuje takie przekonanie-skoro moja mama,babcia,prababcia itd jest przy kości to ja też taka będę i nie da rady zschudnąć,a są na to dowody i badania że tylko 5 % społeczeństwa tak ma a reszta osób grubszych poprostu źle się odżywia.
Wiem-dobrze mi mówić,sama moją nadwagę nazywałam że mam tak po mamie,dopóki nie powiedziałam DOŚĆ!!! podchodziłam do tego milion razy.
Przeczytałam setki artykułów! Więc mam na ten temat dość dużo do powiedzenia.
Metabolizm (choć mam słaby) można w naturalny sposób wspomóc-jeść błonnik,ale nie z apteki tylko z warzyw

Osoba która chce schudnąć musi się nauczyć robić zakupy patrzyć na kalorie-to podstawa.Tak naprawdę nie zdajemy sobie sprawy ile ich zjadamy w ciągu dnia.Każdemu wydaje się że nie wiele-same przed sobą chcemy się usprawiedliwić

a prawda jest taka że jak się chce to wszystko można.
Wiem po sobie że ciężko było-ale napewno warto!!!
To że jesteśmy po porodzie,ze mamy już męża,dzieci nie zwalnia nas z obowiązku dbania o siebie! Bo wtedy przychodzi depresja,wstydzimy się wyjść z domu,pokazać ludziom-ja tak miałam.A siedzenie w domu tylko "poprawia" nasz wygląd:-(NIkt nie schudnie w miesiąc 8 kg bez efektu jo-jo.I nie nazywajmy diety-dietą bo to nas pogrąrza.Zacznijmy żyć od nowa!!!
Jeśli ktoś jest chętny niech się do mnie przyłączy

Zapraszam do zrzucania wagi.

;-)Warto,nawet nie wiecie jak przez dwa lata marzyłam żeby chociaż wcisnąć się w spodnie z przed ciąży-a teraz nie tylko się w nie wcisnę ale i zapnę

;-)
Napewno jest ciężko samemu się za siebie zabrać. Ja przy wzroście 160 ważyłam 80,1kg.Moja aktualna waga po 10 tygodniach jet 69,7.
A no i chciałam dodać ze głodówka nie pomoże

jedzmy 1000kalalbo 1200kal dziennie jeśli ktoś da radę to mniej ale nie mniej niż 600 bo nie schudniemy

mimo że niejemy nic
Ale walnełam wykład-przepraszam jeśli kogoś uraziłam,to nie było moim celem