reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Veritaserum, nie będę oryginalna - filmik rewelacyjny !!! Też bym taki chciała, ale niestety moja gin nie nagrywa na płytę badania :-(. Też chcemy z M zrobić badanie 3/4 D i wtedy napewno będziemy się domagać ślicznych foteczek i filmu :-). Ale to faktycznie troszkę później :-).

Dziś mam wizytę kontrolną, jak wrócę to napiszę co i jak :-).

reklama
:-D:-D:-D:-D Bardzo sie cieszymy (dzidzia i ja), ze Wam sie filmik podoba :-D:-D:-D:-D
Dziekuje za mile slowa :-)
Niestety jeszce nie widac czy to chlopiec czy dziewczynka, ale nam sie nie spieszy.
Zawsze ktores bedzie zadowolonie. Maz chce chlopca a ja dziewczynke :-D

super pamiatka.
tez mam w planach zrobic sobie 3/4 D. ale niestety u mnie w okolicy raczej nie ma gdzie. najprawdopodobniej bede wybierac sie do Krakowa. i tu prosba do dziewczyn z Krakowa, ze jezeli beda sie wybierac na takie badanie lub beda wiedziec gdzie mozna takie zrobic w Krakowie to bardzo prosze o namiary.

Ja dzisiaj nie wytrzymalam i kolejny raz zadzwonilam zeby zapytac o USG 3D/4D - uslyszalam, ze teraz nie warto robic i najlepiej miedzy 26 a 30 tygodniem (czyli w kwietniu). Umowilam sie za to na zwykle usg - chyba zwariowalam - mialam przeciez robione tydzien temu!
Wiecie moze dlaczego teraz lekarz robi usg przez powloki brzuszne? a wczesniej nie? Ja szczerze mowiac wolalam usg dopochwowe - ladniejszy obraz byl i dokladnie widzialam dzidzie a przez brzuch to slabiutko.

Na początku, nasze maleństwo jest malutkie i bardzo nisko, dlatego wygodniej je zobaczyć, przez usg tarns vaginalne. A jak już mały człowiek jest na tyle duży i wysoko, ponieważ macica się podniosła to robi się przez brzuch. Ja tam wole przez brzuch :-)

...wróciłam z USG...jestem przerażona...choć jeszcze przed chwilką rozpierała mnie radość...prawdopodobnie będzie dziewczynka (o tym marzyłam)...ale nie w tym rzecz
...jestem w 12+4 tc...CRL=62mm ale niepokoi mnie NT=2,5...czy to NT nie jest przypadkiem ze duże???wiem,że to w granicach normy...ale lekarze różnie to przyjmują...mi powiedziała,że wszystko jest ok...mam obawy bo mojego męża brat ma downa..:szok:

OPOWIM CI HISTORIE MOJEJ ZNAJOMEJ, O DZIECKO WALCZYLA OK 3 LATA, ZASZLA BIORAC TONE LEKOW W WIEKU 33 LAT BYLA TAKA SZCZESLIWA AZ DO USG GENETYCZNEGO GDZIE NT WYSZLO 7.3 mm :szok: OCZYWISCIE PRZESZLA BADANIA GENETYCZNE AMNIOPUNKCJE CZY JAKOS TAK :sorry: W STRESIE ZYLA JESZCZE PONAD 4 TYGODNIE CZEKAJAC NA WYNIKI I OKAZALO SIE ZE POD WZGLEDEM GENETYCZNYM DZIDZIA JEST ZDROWA :tak: NO ALE Z KAD TA STRASZNA PRZEZIERNOSC ? DZIDZI MA CHORE SERDUSZKO, ALE NIE JEST TO WADA ZAGRAZAJACA ZYCIU DZIECKA :tak:

Juz wczesniej przytoczylam opinie mojego lekarza, ktory niechetnie zrobil badanie przeziernosci karkowej, poniewaz stwierdzil, ze zbyt wiele zdrowych plodow zostalo usunietych przez to badanie. Z jakis wzgledow jest ono niemiarodajne i moze powodowac niepotrzebny stres.

Matylda jestem w szoku, wydawało mi się, że jeżeli przeziernośc wykracza poza granice normy, robi się PAPPA i przede wszystkim amniopunkcjie, ktora daje 100% wynik, i jeżeli dopiero wyniki amniopunkcji są złe, mozna ewentualnie usunąc ciąże, szczerze mówiąc sama przeziernośc nie jest podstawą do legalnej aborcji

reklama
Byc moze tak sie robi jak Ty piszesz a moze teraz tak sie robi a kiedys to byla podstawa... Nie wiem. Przytoczylam tylko opinie lekarza do ktorego chodze. I nie wiem tez czy on mowil o legalnej aborcji... Ja nie wnikalam w ten temat, bo mnie troche przestraszyl.

Do góry