reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Witam, ja dzis byłam na usg, ogolnie SYNEK zdorwy z tym, że lekasz dosuzkal sie wady serca, tzn powiedzial ze mu sie wydaje ze tam ona jest i msuze porobic badania usg, echo serca itd, ale ogolnie położenie płodu podłuzne -główkowe , łożysko na przedniej ścianie
płyn owodniowy prawidłowa ilośc
BPD 5,1
FL 3,5
FHR (+) ok 140 min

No i :( serce czterojamowe - poszerzenie prawego przedsionka

reklama
[URL="https://www.babyboom.pl/forum/members/niuta3-49857.html"]niuta3 - oj jej , to masz przygody!! ZDOWKA życzę!!! Odpoczywaj duzo, tak ja zalecił Ci lekarz, a na pewno wszystko będzie dobrze!!!

beata1973 ; Sysia_waw ; Sam - nie dam się !!! Ćwiczę swoją asertywność !!:-):-):-):-)

Kasiurek1983 – widze , ze mamy takie same badania dot. serduszka. Zobaczysz wszystko będzie dobrze. Może to wina aparatu do usg, albo serduszko za male. Ja przynajmniej wierze , ze tak jest u Lenki , no i u Twojego synka tez!!!!!! I faktycznie może za wczesnie maiłyśmy robione usg, a kilka dni robi duzą !! różnice – tak jak pisały dziewczyny. Bardziej diagnostyczne i trafne jest usg po 22tyg. trzymam kciuki za Was. Wszystko będzie dobrze!!!!!!!!
[/URL]

[URL="https://www.babyboom.pl/forum/members/niuta3-49857.html"]niuta3 - oj jej , to masz przygody!! ZDOWKA życzę!!! Odpoczywaj duzo, tak ja zalecił Ci lekarz, a na pewno wszystko będzie dobrze!!!

beata1973 ; Sysia_waw ; Sam - nie dam się !!! Ćwiczę swoją asertywność !!:-):-):-):-)

Kasiurek1983 – widze , ze mamy takie same badania dot. serduszka. Zobaczysz wszystko będzie dobrze. Może to wina aparatu do usg, albo serduszko za male. Ja przynajmniej wierze , ze tak jest u Lenki , no i u Twojego synka tez!!!!!! I faktycznie może za wczesnie maiłyśmy robione usg, a kilka dni robi duzą !! różnice – tak jak pisały dziewczyny. Bardziej diagnostyczne i trafne jest usg po 22tyg. trzymam kciuki za Was. Wszystko będzie dobrze!!!!!!!!
[/URL]

Stopi dziekuje Tobie , ciesze sie ze nie ejstem sama ale NIE CIESZE SIE Z tego powodu ze wady serduszka MOGĄ dotknac nasze pociechy :( powiedz mi kiedy idziesz na badania i jakie bedziesz miala wykonywane ? w ogole czy cos sie juz dowiedzialas? u mnie pol rodiznki na nogach jest :( ehhhh

a najgorsze w tym jest to ze za peirwszym razem lekar zpowiedzial ze z sercem ok ze w ogole synek zdrowy bo duzy chłopak, i jaja ma jak berety ze nie ma obaw pozniej musialam sie zapytac cyz na pewno i zaczoł kopac ehhhh :(

powiedzial nawet ze jest dzidzia starsza bo wedlug usg dzis ma 20 tygodni i 6 dni , no a wedlug obliczen gina z pocztaku ciazy to ma 20 i 1 dzien

Kasiurek1983 - może to mało pocieszające, ale jak za pierwszym razem powiedział, że wszystko z serduszkiem jest ok, to może teraz porostu sie pomylil, nie wyraznie widział. Trzeba na to liczyc i wierzyc , że własnie tak jest !!! Ja sie wyłaczyłam myslami wogóle do kolejnych badan i mowie sobie, ze przeciez jestw szystko dobrze!!! Pomaga , bo sie nie stresuje!

Co do badan to ja od razu zapisałam sie na powtórne usg - na 23.03 tak, zeby Lenka juz troche podrosła i diagnoza była pewniejsza. Na to usg ide do tego samego lekarza, bo był bardzo dokładny itd. Jednak dodatkowo też pójdę do innego lekarza - tak dla pewnosci!!! Po skierowanie na Echo serduszka ide dzis do swojego gin. prowadzacego. I mysle, że Medicover bedzie juz mi załatwiac miejsce i termin echa płodu. Oczywiscie dowiadywałam sie też po za Medicoverem , zeby szybciej zrobic te badania. Ale koszt mnie dobił . Echo serduszka płodu robione przez kardiologa - 450zł + usg pod kątem wady seduszka - 250zł . Z tego co sie dowiadywalam wazne jest, zeby echo serduszka robił kardiolog , a nie położna (jak robi połozna echo kosztuje troszke mniej).

Trzymaj sie i badz dzielna !!! Wszystko bedzie dobrze!!! Musimy w to wierzyc!!! :tak:

https://www.babyboom.pl/forum/members/kasiurek1983-52620.htmlAle koszt mnie dobił . Echo serduszka płodu robione przez kardiologa - 450zł + usg pod kątem wady seduszka - 250zł . Z tego co sie dowiadywalam wazne jest, zeby echo serduszka robił kardiolog , a nie położna (jak robi połozna echo kosztuje troszke mniej).

taaa w tym miejscu należy podziękować naszemu prorodzinnemu opiekuńczemu państwu :wściekła/y::wściekła/y:
wkurza mnie to - podobno mamy za mało dzieci, system emerytalny się wali, ale jak już zdecydujemy się jednak zajść w ciążę to jesteśmy zostawione same sobie, lekarstwa są drogie, każde badanie dodatkowe kosztuje górę kasy - a podobno to profilaktyka jest najważniejsza i generuje mniejsze koszty niż leczenie, pewnie że generuje mniejsze koszty, bo za wszystko trzeba samemu zapłacić, państwa to nic nie kosztuje :wściekła/y::wściekła/y:

Witam.
Dziewczyny w różnym okresie czasu nasze maleństwa rozwijają się różnie i czasem coś może wyglądać podejrzanie a okazać się nie tyle pomyłką aparatu co okresem wzrostu i rozwoju dzieciątka. Moja koleżanka właśnie w okolicach 20 tc miała robione USG i lekarza zaniepokoiła główka maleństwa. Powiedział że przegrody między półkulami są za szerokie i możliwe że mały będzie miał wodogłowie. Ale z czasem rozwoju maleństwa wszystko wróciło do normy. Lekarz stwierdził że widocznie w momencie robienia badania akurat główka rozwijała się najintensywniej stąd te zmiany. Synek urodził się zdrowy bez żadnych problemów. Na pewno z Waszymi maluszkami też tak będzie.

Kasiurek1983 - może to mało pocieszające, ale jak za pierwszym razem powiedział, że wszystko z serduszkiem jest ok, to może teraz porostu sie pomylil, nie wyraznie widział. Trzeba na to liczyc i wierzyc , że własnie tak jest !!! Ja sie wyłaczyłam myslami wogóle do kolejnych badan i mowie sobie, ze przeciez jestw szystko dobrze!!! Pomaga , bo sie nie stresuje!

Co do badan to ja od razu zapisałam sie na powtórne usg - na 23.03 tak, zeby Lenka juz troche podrosła i diagnoza była pewniejsza. Na to usg ide do tego samego lekarza, bo był bardzo dokładny itd. Jednak dodatkowo też pójdę do innego lekarza - tak dla pewnosci!!! Po skierowanie na Echo serduszka ide dzis do swojego gin. prowadzacego. I mysle, że Medicover bedzie juz mi załatwiac miejsce i termin echa płodu. Oczywiscie dowiadywałam sie też po za Medicoverem , zeby szybciej zrobic te badania. Ale koszt mnie dobił . Echo serduszka płodu robione przez kardiologa - 450zł + usg pod kątem wady seduszka - 250zł . Z tego co sie dowiadywalam wazne jest, zeby echo serduszka robił kardiolog , a nie położna (jak robi połozna echo kosztuje troszke mniej).

Trzymaj sie i badz dzielna !!! Wszystko bedzie dobrze!!! Musimy w to wierzyc!!! :tak:

ja na 23 marca mam umowiona elektrokardiografie płodu czyli echo, mam robione za drmo bo bed emiala skierowanie, jutro ide do mojego gina po skierowanie, moze za tydzien przejde sie gdzies prywatnie na usg do jakiegos gina i niech zobaczy ktos inny czy faktycnzie cos tam moze byc nie tak czy wsio ok i po prostu na starym aparacie widac co wiadac i juz . a 23 sie dowiem czy slusznie czy nie sie denerwowałam

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiurek1983 stopi69 napewno wszystko będzie dobrze pewnie okarze się że USG było za wcześnie... teraz już rozumiem czemu moja gin uparła się na połówkowe najwcześniej w 22 tyg. ponoć wcześniej robiąc USG można niepotrzebnie narobić zamieszania... Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze kiepski sprzęt... I pewnie u Was tak jest... Trzymam kciuki za kolejne badania :-)

Ostatnia edycja:
Do góry