reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Heidi kciuki zacisniete...
Niuta3 dobrze ze wszystko ok, czekamy na wiesci z usg...
Goteczko to dobrze ze tak spokojnie do tego podchodzisz, to najwazniejsze...:-)

reklama
NIUTA- dobrze ze wszystko w porzadku.
HEIDI - trzymam kciuki
GOTECZKO- za Ciebie to podwojnie trzymam kciuki.... super, ze juz jestes gotowa na przyjscie malenstwa , ale moglo by jeszcze troszke poczekac ;-)

Właśnie wróciłam z USG - wszystko jest Ok, moja córeczka waży ok 1700g i jest małą pucołowatą kluseczką :-) w przyszłym tygodniu zrobię skan zdjęcia to wkleję. Niesamiwocie się zmieniła przez te 10 tygodni :-D
Oczywiście musiała dać jakiś popis jak przy każdym USG - tym razem zadziwiła nawet panią doktor bo otworzyła oczy! :-D i to jak była włączona opcja 4D więc mam to uwiecznione na filmie! podobno niezwykle rzadko można coś takiego zobaczyć, tym bardziej na 3 czy 4D bo przecież takie maluchy właściwie przez cały czas mają oczka zamknięte :tak:
Stopi ja chodzę do p. Małgosi S.... nazwiska niestety nie pamiętam, ale moja ginka mówiła mi że wszytskie te 3 szkoły mają właściwie identyczny program więc takie listy pewnie też dają takie same

A, i prawdopodobnie urodzi się z czuprynką bo nawet na USG widać była takie farfocelki i p. doktor powiedziała że to są właśnie włoski :-D więc raczej będzie miała ciemne włoski po mnie a nie blond po mężu... niestety...;-) bo z tego co zauważyłam jasnowłosi zwykle rodzą się łysi jak kolano :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
To i ja się pochwalę swoja dzisiejszą wizytą. :happy:

Wyniki ogólne dobre.:happy2: Usg miałam robione i chyba jest oki. Ginka miała jakiś problem z serduchem bo Mały wierzgał się i serce uciekało z "zasięgu" ale sprawdziła potem jeszcze 2 razy i wszystko oki. Dominik rośnie super - waży prawie 2200 g. :biggrin2: Wody płodowe w normie. Główka bardzo nisko ale póki co reszta wygląda dobrze. A to dla mnie najważniejsze.
Następna wizyta początkiem czerwca i wtedy zastrzyki i cała reszta potrzebnych badań potrzebnych do porodu.

No i mam się udać do lekarza rodzinnego w sprawie mojej alergii na pyłki, trawy itp.... Bo dziś miałam dość poważne problemy z oddechem. a to się już lekarce nie podobało!!! :no: I do całości mam zwiększyć dawkę magnezu.

Goteczko troszkę mi pyszczek opadł po przeczytaniu Twojej wiadomości. :shocked2::shocked2::shocked2: Szczerze mówiąc miałam wrażenie że będziesz pierwsza ale żeby już w połowie czerwca?? :confused::baffled: dobrze, że jesteś przygotowana:tak::tak::tak:

Antkowa, Iwon super wiadomosci... gratuluje juz tak duzych pociech w brzuszkach...
Antkowa z tymi oczkami to mnie zadziwilas, sama bym chciala takie cos zobaczyc...

Goteczka ja też już bym chciała być po i trzymam za Ciebie kciuki.
Iwon ale masz małego spaślaczka, Już bym chciała żebyśmy mieli porody za sobą i mogły się pochwalić naszymi pociechami.
Antkowa Tobie również gratuluję wizyty.

asiu - z jednej strony o niczym innym nie marzę jak tylko o tym, żeby być już PO, a z drugiej.. chciałabym go jeszcze trochę podhodować żeby tak doszedł do tych 3 kg (na razie oceniany był tydzień temu na 2215 g więc jeszcze odrobinkę mu brakuje). wierzę w to, że wyjdzie na ten świat jak będzie już gotowy - ja jestem gotowa i staram się być dobrej myśli

antkowa u mnie na USG tez było widać włoski :-) a otwarte oczka podobno widać nieraz już po 30 tyg bo dzieciaczki nie cały czas śpią tylko czuwają. Ale że udało się to uwiecznić na 4d??? - no to wielkie gratulacje:-)

iwon - gratuluję dobrych wyników! :-) tak trzymać!!! no i widzę, że wagowo nasze dzieciaczki idą praktycznie łeb w łeb :-)

Dziewczyny gratuluje dobrych wyników, widzę dzieciaczki rosną jak na drożdżach:-)
Goteczka, nakaż małemu, że najwcześniej w czerwcu może wyjść, niech się słucha już mamusi no nie? Mógłby jeszcze trochę podjeść w brzuszku:tak:
Antkowa super już móc zobaczyć oczka:-) słodkie

reklama
Wszystkim dziewczynom gratuluję udanych wizyt:-D

wczoraj umówiłam sie z panią kardiolog, zeby zobaczyła serduszko Stasia i oceniła te zwapnienia, które tam ma:-( ide 22 maja na wizyte do niej.

Do góry