reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy czerwcówek

do Mam z plamieniami - czy w usg miałyście stwierdzone krwiaczki? Znacie przyczyny plamień? Według mojego lekarza mam dość spory krwiak i na ostatniej wizycie 10.10. uprzedzał, że mogę plamić i może dojść nawet do krwawienia. Tymczasem mamy 21.10 a u mnie cisza. Pracuje normalnie. Fakt staram się nie dźwigać, ale dziwi mnie ten brak plamień. Następną wizytę mam w piątek i sama nie wiem czego mam się spodziewać.

Niobe, Truskawka - ja też należę do grona tych plamiących. Zaczęło się od sporego krwawienia w pracy - pisałam o tym wcześniej w postach. Już w tym czasie brałam duphaston 2x dziennie, po całej akcji i wieczornej wizycie, zaraz po tym zdarzeniu, lekarz zrobił mi usg i poza zdjęciem krwiaczka, dostałam zdjęcie zdrowego malucha ;) do tej sytuacji się nie oszczędzałam szczególnie - jednak po niej wszystko się zmieniło. Dostałam L4, mogę iść do lodówki i toalety, nawet wyjścia z psem zakazane. Dał mi też więcej leków, duphaston 3x dziennie i luteina dopochwowo 2x2 dziennie. Pozostało mi leżenie i leżenie i leżenie w każdej możliwej pozycji. Na drugi i trzeci dzień po wizycie plamiłam, ale po telefonicznej konsultacji z lekarzem dowiedziałam się, że po prostu krwiak musi się oczyścić i takie sytuacje mogą się zdarzać, ale gdyby było tej krwi więcej to dzwonić- - na szczęście nie było takiej potrzeby.
Ja mam tak kochanego lekarza, że sam do mnie po kilku dniach zadzwonił i zapytał czy wszystko ok, bo się martwi ;)

Wizyty mam co 2 tygodnie, na każdej usg. Najbliższa we wtorek 28.10 :)

Mississs- gratuluję i zazdroszczę talentu! Piękne czapusie, pomysłowe ciasta - perfekcyjna pani domu! ;)

reklama
dfwefdwefd.jpgdwedfwdf.jpgewrfwe.jpgfwerfwefwe.jpgwerfef.jpg tu znalazłam jeszcze kilka.. skarpety na kominek zawieszka mikołaje do okna i jednego z moich ślubnych aniołkow... i tort na boze narodzenie

Załączniki

• dfwefdwefd.jpg
    dfwefdwefd.jpg
    10,5 KB · Wyświetleń: 56
  • dwedfwdf.jpg
    dwedfwdf.jpg
    11 KB · Wyświetleń: 58
  • ewrfwe.jpg
    ewrfwe.jpg
    10 KB · Wyświetleń: 55
  • fwerfwefwe.jpg
    fwerfwefwe.jpg
    9,1 KB · Wyświetleń: 62
  • werfef.jpg
    werfef.jpg
    11,1 KB · Wyświetleń: 60
Mamamila
Haha do perfekcyjnej pani domu to mi mega daleko haha :-D:-D:p

Asiorek
Swietny tort!!:-D ja ozdob z szydelka nie robilam jeszcze nigdy. Bardziej jaraja mnie duze rzeczy :-) ale wkurza mnie ze tyle czasu pochlaniaja. Jak porobisz foty to daj jeszcze jakies :-)

Niobe
To dobrze. Ciesz sie ze plamien nie masz bo to jednak wielu emocji i strach dostarcza. Pewnie sie wchlania :-)

Jakie utalentowane mamcie tu sa ;) Zazdroszcze bo mam dwie lewe rece do takich rzeczy.

Z miłych rzeczy miejmy nadzieje mam pierwsze usg 1 listopada...data słaba ale to byl najszybszy termin w pl przychodni, stwierdzilam ze nie wytrzymam juz dluzej i musze wiedziec.

do Mam z plamieniami - czy w usg miałyście stwierdzone krwiaczki? Znacie przyczyny plamień? Według mojego lekarza mam dość spory krwiak i na ostatniej wizycie 10.10. uprzedzał, że mogę plamić i może dojść nawet do krwawienia. Tymczasem mamy 21.10 a u mnie cisza. Pracuje normalnie. Fakt staram się nie dźwigać, ale dziwi mnie ten brak plamień. Następną wizytę mam w piątek i sama nie wiem czego mam się spodziewać.
Tak, ja na USG miałam stwierdzonego, podobno malutki 0,78 cm. Ale daje mi popalić nieźle:/

Niobe, Truskawka - ja też należę do grona tych plamiących. Zaczęło się od sporego krwawienia w pracy - pisałam o tym wcześniej w postach. Już w tym czasie brałam duphaston 2x dziennie, po całej akcji i wieczornej wizycie, zaraz po tym zdarzeniu, lekarz zrobił mi usg i poza zdjęciem krwiaczka, dostałam zdjęcie zdrowego malucha ;) do tej sytuacji się nie oszczędzałam szczególnie - jednak po niej wszystko się zmieniło. Dostałam L4, mogę iść do lodówki i toalety, nawet wyjścia z psem zakazane. Dał mi też więcej leków, duphaston 3x dziennie i luteina dopochwowo 2x2 dziennie. Pozostało mi leżenie i leżenie i leżenie w każdej możliwej pozycji. Na drugi i trzeci dzień po wizycie plamiłam, ale po telefonicznej konsultacji z lekarzem dowiedziałam się, że po prostu krwiak musi się oczyścić i takie sytuacje mogą się zdarzać, ale gdyby było tej krwi więcej to dzwonić- - na szczęście nie było takiej potrzeby.
Ja mam tak kochanego lekarza, że sam do mnie po kilku dniach zadzwonił i zapytał czy wszystko ok, bo się martwi ;)

Wizyty mam co 2 tygodnie, na każdej usg. Najbliższa we wtorek 28.10 :)
Ja miałam 3x1 duphaston i zostało mi zamienione 2x2 luteina dopochwowa,ale zastanawiam się czy to nie za mało,skoro nadal plamię?może sama powinnam ten duphaston łykać dodatkowo? Gratuluję widoku Maluszka;) ja wizytę mam 3,11

Aaa i właśnie! ALEŻ JESTEŚCIE ZDOLNE!!!! Ja mam dwie lewe ręce do takich rzeczy;)
Torty cudne!

Asiorek
Ale super te ozdobki!! A balwanek przeuroczy!:-) chyb w tym roku odkopie szydelko przed swietami :-)

Truskawka
Ja bym nje mieszala lutki iduphastonu. Ja mialam wczesniej 2x1 100 mg dowcipnej a teraz 3x1 dupka. Dupek jest sztucznym ze tak to ujme progesteronem a lutka naturalnym. Zapytaj lekarza zanim zastosujesz :-)

Smile
Dobrze ze sie udalo szybciej zalatwic :-)

Ja mam przeniesiona wizyte z dzisiaj na piatek. Matko to moje 4 usg bedzie :O

Witam wszystkie ciężaróweczki.
Podczytuję Was od dłuższego czasu i jeśli pozwolicie z przyjemnością się przyłącze.
Termin mam na 5 czerwca, w zeszłym tygodniu widziałam i słyszałam serduszko. Następna wizyta 28.10. Trochę się denerwuje bo choć nie mam plamień, ani silnych bóli to mam ciemno-różowy śluz czasami.

reklama
Do góry