reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Widzę że wątek ze zdjęciami brzuszków został w tyle , pokażcie się i wasze brzuszki , ja nie mam na razie się czy chwalić bo u mnie brzuszek tłuszczowy a nie ciążowy :happy2: i tu moje pytanie to mam które maja więcej tłuszczyku czy u Was już coś widać? zaczynam sobie wkręcać czy wszystko ok skoro brzuszka nie ma tzn jest ale taki jaki był zawsze ostatnio.

Poza tym to straszna ze mnie mama , wczoraj doprowadziłam synka do płaczu , oczywiście nie chcący ale jednak źle się z tym czułam. Bawiliśmy się i nagle on coś schował i zaczął sie pytać gdzie to jest i udawać że płacze, skulił głowę a ja zaczęłam głupia śpiewać "nie płacz kiedy odjadę, sercem będę przy Tobie" i tak ze 3 razy , nagle patrze co on tak kuli głowę dalej a on zaczął naprawdę płakać :baffled: cały wieczór był potem smutny i nawet musiałam się z nim położyć żeby zasnął. Ech jak to trzeba pomyśleć zanim się coś zrobi

co do brzuszka to rośnie ale ja chudzielec więc nie ma się dziwić:) a synek Twój musi być wrażliwy:) mój płacze zwykle jak ogląda coś smutnego o zwierzętach..po mnie to ma. Nie miej do siebie pretensji bo nie zawsze jesteśmy w stanie wszystko kontrolować..

wcinam właśnie placki ziemniaczane a mam jeszcze chęć zrobić racuszki..

reklama
co do brzuszka to rośnie ale ja chudzielec więc nie ma się dziwić:) a synek Twój musi być wrażliwy:) mój płacze zwykle jak ogląda coś smutnego o zwierzętach..po mnie to ma. Nie miej do siebie pretensji bo nie zawsze jesteśmy w stanie wszystko kontrolować..

wcinam właśnie placki ziemniaczane a mam jeszcze chęć zrobić racuszki..

Ja wczoraj zrobiłam 70 szt racuchow. Próbuje położyć Antka spać, bo ledwo patrzy.

Malgos to ci synek zamowienie zlozyl :D i wez tu sie nie wywiaz :D
MamaAnia ja tez tluszczykowa i mi wywalilo brzucha :) wspolczuje sytuacji z synkiem z dziecmi to jednak nigdy nie wyczujesz. Jak dzisiaj? Lepiej mu?
Minka sa slodkie ale ja to bym chciala takie warkoczyki plesc a chlopczykowi sie nie da :D jakie wady wzroku maja corcie??
Mamamm moj kacper tez wlasnie juz bidny a cholera klasc sie nie chce. Chyba trza isc do niego z "mekiem" :D ooo racuchy bym zjadla :) poprosze!! :)

Lolcia Mała póki co nic nie ma, ale idziemy do kontroli, bo obciążona genetycznie, ja mam dużą krótkowzroczność, a mąż ma nadwzroczność dla odmiany i astygmatyzm;-) Za to starsza niestety odziedziczyła po mnie krótkowzroczność, a po K. astygmatyzm. Na razie nie jest to bardzo duża wada, ale musimy kontrolować, bo niestety krótkowzroczność ma to do siebie, ze lubi lecieć na "łeb i szyje".

Co do warkoczyków, to fakt, moje dziewczyny obie mają długie włosy i plotę, o ile rano jest trochę czasu różne koszyczki, francuze itp., ale jakie to czasochłonne. A na basenie zazdroszczę mamom chłopców, że tak szybko mogą wyjść, a my suszymy i suszymy te włosy:-D

Ostatnia edycja:
Minka wlasnie tego plecienia mi brakuje :D w pl lubilam chrzesnicy meza wymyslac fryzurki bo taka mala lasica z niej byla i zawsze przylazila z grzebykiem :D no nic moze jakie wnuczki bede miec :D
U nas tylko Miki ma okularki. Pamiatka po wczesniactwie. W chwili obecnej ma -4.75 na obydwoch oczkach i tez bedzie tylko gorzej, ale co tam teraz okularki sa cudne a mnie cieszy fakt, ze w ogole widzi :)
Ha mlodszemu dalam mleko wypil troszke, stwierdzil, ze dosc i padl :D moje zlote - odkad zalapal zasypianie bez pomocy mamy jest bosko :D

Ja tam tez bym wolala pleść warkoczyki chociaz mysle ze z drugim chlopcem bedzie mi jakos "latwiej".
Wypisalismy dzis imiona i lepiej zeby to byla dziewczyna bo dla chlopca nic mi sie nie widzi ale to nie tutaj:-)

W poniedzialek ta wizyta z polozna mam nadzieje ze raz dwa zalatwia mi usg bo koniecznie do 14 tyg trzeba robic to usg prawda?

Igor bierze swoja male ludziki do lozka kladzie sie i w 20 min zasypia chociaz musze lezec obok niego.

Alkmena
Niezla przyznawka :-D;-) ja tez uwielbiam dostawac paczki :-) ale nie kupuje na all czesto tylko wole od razu miec w rekach ze sklepu ;-)

Malgos
Moj tez zamowienie zlozyl na brata. Ostatnio mowil ze jak bedzie siostra to on sie nie bedzie z nia bawil i foch :p a dzis dla odmiany powiedzial ze chce to i to :p

Mamaania
U mnie widac a tez tluszczowa jestem :-D
Co do synka to nie przesadzaj kochana z ta wina ;-) dzieci takie sa :-)

Lolcia
Ja tez marze o warkoczykach :-D miejmy nadzieje ze do 3x sztuka ;-)

Cześć kochane :)

Przestałam mieć problemy bólowe bo się z tego stresu przed wizytą porządnie wypróżniłam i jest git.

Ogólnie wsio ok. Serducho słyszałam, malizna wygląda jak foka :) Ma 2,6 cm długości. Tak wychodzi na 9 tydzień. Żadnych informacji nie dostałam więcej ani skierowania. Ta lekarka to porażka na całej linii. Nieprzyjemna, nieuprzejma, podchodziła z łaska, że w ogóle poświęca swój czas. Tragiczna baba. A jak mnie badała to z ryjem do mnie, że mam taką wielka nadżerkę. W życiu bym nie chciała by mi ciążę prowadziła. Do tego sprzęt słaby a i ona miała problem z obsługą. Bo jak poprosiłam o posłuchanie bicia serca to powiedziała, że się nie da po czym się dało na 3 sekundy. Chciałam jeszcze to mi powiedziała, że to szkodliwe. Konowalica jakaś. Ale w poniedziałek mam wizytę u swojego ginka. On ma mega sprzęcior :) W sensie USG hahaha :) Tam to nie wiem :)

Dziś na obiad pstrąg pieczony w folii + brokuły gotowane na parze. Spora dawka DHA, żelaza i kwasu foliowego :D

Ja nie mam porównania bo mam na razie jedno. Ale jak będzie chociaż ciutkę spokojniejsze i bardziej usłuchane od mojego Piotrusia to będzie już super :) No i oczywiście tak samo inteligentne i mniej gadatliwe :)

Zaraz zbieram sie po mojego brzdączka. Fotkę z USG z moją foczką wrzucę później.

mamaAnia77- daj spokój. Jestes dobra mamą. Nic złego nie zrobiłaś. Trzeba było odwrócić uwagę i zrobic coś śmiesznego. Ale takie sytuacje bywaja a nic złego nie chciałaś zrobić. Przecież nie nawrzeszczałaś na swojego syna jak ja na swojego wczoraj. Ale przynajmniej był mega grzeczny i żadnej uwagi nie dostał :p

Alkmena - właśnie dostałam paczkę z Allegro. Słodziutkie bodziaczki, śpioszki, pajacyk. Na 68 co prawda ale było takie tanie, że musiałam zalicytować :) Stan super. Czekam jeszcze na kilka paczuszek i też sie jaram :)

A co do brzuszka to w większości spodni już nie mogę się dopiąć. Tzn. mogę ale mnie strasznie ciśnie. Chyba sie będę musiała na legginsy przerzucić już do końca ciąży.

Do później

Ostatnia edycja:
reklama
Mamamm moj na szczescie na sofie zasypia a ja go do lozeczka wynosze bo Miki by go zaraz obudzil :)
Smile my dla drugiego imie wybralismy na kilka dni przed porodem :D w zasadzie to Miki wylosowal bo nam sie dwa podobaly :) z usg trzeba sie zmiescic do 13t6d zeby wiarygodne bylo. Mysle, ze ci szybko ustawia jakis termin ;)
Minka dokladnie grunt to widziec reszta to dodatki :)
Missis w takim razie czeka cie jeszcze jeden potomek specjalnie dla synka :D
MalaZosia gratki dla "foczki" a kijem pogon taka babe! Ja z mikim do kobity chodzilam i byla cudna. Tyle, ze ona tylko prywatnie :) czekamy na fotke :)

Do góry