reklama

Pogaduchy czerwcówek

Haha no cos musze wymyslic z tym moim chlopem bo kiedys go udusze po prostu:-)

Miss niee mi nic nie leci, ogolnie bola mnie tylko sutki..:eek:
MałaZosia ojj zazdroszcze kina ja bym sie chetnie wybrala...ale to dopiero w lutym chyba na Greya sie wybiore:-D

reklama
MalaZosia - nie jestem dokładnie pewna ale ciocia mnie nastraszyła, ze to zdecydowanie za dużo... powiedziała abym poszła na zwolnienie i dużo leżała... tylko to objawia mi się właśnie jak leżę (czuję szybkie kołatanie serca w gardle) po weekendzie będę wiedziała jak będę po rozmowie z kardiolog... na razie tabletki uspokajające 3x2tabl. robią swoje i jestem spokojna... ciśnienie tez jakoś coraz lepsze do 140/85 dochodzi :tak:

missiiss ciesz się, bo ja zawsze miałam za mało tego mleka i młody od początku był dokarmiany a ja walczyłam jak lwica o każdą kroplę.

Niestety ja z młodym też do kina nie chodzę, bo nie lubi hałasu. Ja dzisiaj z synem idę na kontrolę do przychodni a po drodze szybkie zakupy. Ma obiecane nowego pluszaka bo ukochany piesek zgubił się w przedszkolu, a ja mam nadzieję kupić coś sobie do ubrania na niedzielę bo teściu wraca po 8 miesiącach kontraktu i jesteśmy zaproszeni do restauracji. Wtedy też powiemy o kolejnej ciąży.

Co do wkurzających połówek to mój też nie jest aniołem i lubi zapominać. Wczoraj prosiłam, aby kupił w biedronce chleb i dżem dla dziecka. Chleb kupił, ale dżemu nie. Za to ja dostałam kwiatki (pęk białych różyczek), chyba obojgu nam ulżyło po tym badaniu i zaczynamy wierzyć, że tym razem się uda.

Co do moli to wszystko wyrzuciłam, wymyłam, zainstalowałam łapki a nowe rzeczy zapakowałam w szczelne pudełka. Na razie mam spokój. Mam nadziej, że nie wrócą. Ale widoku larw w szafkach z jedzeniem to chyba nie zapomnę do końca życia.

Tak bardzo się cieszę, że same dobre wiadomości u nas na forum się zaczęły i mam nadzieję, że czerwcowy pech się skończył.

Trzymajcie się zdrowo i pogodnie w ten paskudny dzień :)

Mississ - mi nie leciało nic przed porodem. Przynajmniej sobie nie przypominam :)

Alkmena - spokój spokój i jeszcze raz spokój. Ciśnienie ładnie Ci spadło. Tylko się cieszyć.
P ma dziś wolne i miał mnie podrzucić do szpitala ale jakoś zbiera się jak sójka za morze a ja jestem coraz bardziej zestresowana i spięta.... :/

Co do kina to uwierzcie, że jeszcze rok temu nie dało się z młodym usiedzieć. To była katorga. Ale nagle dojrzał do tego jak poszedł z tata na Samoloty. Choć wiercił się niemiłosiernie to i tak było lepiej. Od 2-3 seansów ogląda w skupieniu i teraz to czysta przyjemność. Mam nadzieję, że dzisiejsza bajka nam się spodoba. Zwiastun był obiecujący. :)

Smile moj nie zapomina bo wszystkie zakupy wyjazdowd rovimy razem :D a te mniejsze osiedlowe sama z dziecmi :D tak bezpieczniej :D
Mississ juz ci leci "meko"? Szybko :) to po porodzie mlode bedzie mialo jedzonka pod dostatkiem :D
MalaZosia ja tez kina zazdroszcze. Bylam z mikim w pazdzierniku w pl a wczesniej to chyba przed jego narodzeniem :/ wstyd wiem ale tu nie mam jak do kina isc a kacpus za maly na takie dlugie filmy. Pozostaja seanse w tv :D a propo musze dorwac transformersow w 3d tylko bez dubbingu :D
Alkmena dla mnie takie wyniki to czarna magia ale sluchaj grzecznie zalecen lekarza i bedzie miodzio :)
Mi znowu sie nic nie chce a pasuje w chalupce ogarnac. W sobote urodzinki kolezanki a ja w kropce jeszcze nic nie kupilismy :x

Niobe
Nie ciesze sie bo juz koszulki po nocy mam zaschniete. Z reszta mialam mnustwo mleka ale co z tego jak mlodego nie moglam przystawiac bo tak mnie gryzl... :-\ mam nadzieje ze teraz bedzie lepiej.

Smile
To nie mleko to przezroczyste takie. Z kanalikow wyplywa samo w nocy jak gniote cyca albo jak nacisne. To siara sie nazywa tylko pewnie nie ma tyle wartosci odzywczych co po porodzie zaraz. Chyba ze sie myleo_O nie dziwi mnie to bo nie pierwszy raz to mam ale czemu tak szybkoo_O

MałaZosia tak o koszenilę mi chodziło. Jak sobie pomysle ze naturalnym barwnikiem jest robak to apetyt mi przechodzi jak ręką odjął:)
Trzymam kciuki za wyniki!

Archea no niby wiem ze to nie ruchy, ale takie przewracanie czuję.. Mysle ze to dzidziuś.

Smile u ciebie mąż na skleroze a u nas ja. Wczoraj poszłam do sklepu po chleb, wedline i masło. Wróciłam bez masła... Standard

Mississ mnie leciało od 30go tygodnia, nie strasz ze tak wczas juz moze być!

Sosnowiczanka
Nie strasze ;-) w pierwszej ciazy nie mialam w ogole a w drugiej od 16 tcxa teraz od 14o_O niezle pewnie wysoka prolaktyne mam.

Jak ja wam zazdroszcze ze plec znacie. Ja juz tak bym chciala wiedziec ze bedzie dziewczynka ;-):-P

Mamaania
Super taka wycieczka do fabryki bombek :-) sama bym pojechala:-) zdrowka dla malucha!

Ja licze mocno na dziewuche bo:
1. Serduszko bije 162 a u chlopcow moich bilo 140.
2 . Nie wymiotowalam tak jak z chlopcami. W sumie tylko mnie mdlilo ale nie az tak mocno
3. Mam syfki na twarzy a z chlopakami nie mialam ani jednego.
4. Z nimi dwie ciaze tylko kwasne i konkretne rzeczy np tydzien to kolejny co innego a teraz raczej wszystko i slodkiego czesto skubne a z chlopcami zero slodyczy.
5. Wczesniej 2 ciaze wooooda duzo jej a teraz soki wole.

Meega jestem ciekawa. Tak mi sie marzy rownowaga w stadzie... ze sie chyba pochlastam jak znow bedzie 3 ci siusiak ;-)

Missis no wez nie chlastaj :D ja to pewnie bede musiala :D bo mi sie cos zdaje, ze bedzie w chacie 4:1 no ale coz takie zycie :D kupie sobie lalke zeby kucole wizac :D
Sosnowiczka ja jak ide na mniejsze zakupy z chlopcami to zawsze Mikiemu mowie co trzeba kupic :D jak ja zapomne to on mi w sklepie przypomina :D
Wyczyscilam sobie kuchnie, chyba poszukam kokardek i zobacze czy da sie z nich gwiazdki zrobic to bysmy z mikim pozniej podzialali swiatecznie :D

reklama
MalaZosia - udanego seansu życzę :) Michałowi zdarzyło się właśnie na samolotach jak pod koniec powiedział prawie na cały głos że się nudzi i kiedy koniec ;-) a potem było już lepiej, my po Wielkiej szóstce wybieramy się dopiero na Pingwiny z Madagaskaru w styczniu :)

missiiss - w pierwszej ciąży miałam takie coś od ok. 28tyg... ale podobno to normalne, ale faktycznie jakoś wcześnie
co do płci i tętna - ja znowu mam teorię która potwierdziła się już chyba w 8 przypadkach - że do 150 to dziewczynka a powyżej 150 to chłopak :) więc ciekawe jak to się teraz sprawdzi ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry