reklama

Pogaduchy czerwcówek

Witam się i ja :-)

już z domku :-)
dziecko z J do przedszkola a ja w domu siedzę :)

tydzień w szpitalu na zapalenie pęcherza brrr ....
teraz 2 razy dziennie dupka i urosept 3 razy i globulki raz ....
za 10 dni do lekarza :-)

lecem was doczytać :-)
buziaki ! :*

reklama
Witam

Gosia trzymam kciuki, aby jednak lekarz mylił się z diagnozą.

Myszka najważniejsze że już w domu. Człowiek szybciej zdrowieje.

Sympatyczna ciotka mojego L robi pyszne pierniki ale prze cpisu na nie, nie mogę się doprosic. Gratuluję wizyty:)

MalaZosia dlatego przestalam czytać. Dostałam konkretna szkole od gin, że mi się odechcialo. Teraz jem normalnie śledzie, raz po raz jakieś świństwo. Kochana ja mieszkam w gospodarstwie, mamy masę zwierząt, musiałabym Antka nie tykac, bo to co on czasami wyprawia na dworze w głowie się nie mieści. Odpuscilam, wyniki mam idealne a w pierwszej ciąży, wiecznie jakieś preparaty cuda wianki.
Zdolnego masz syna, nie jedno dziecko by się wstydzilo.. szkoda, że tak niesprawiedliwe potraktowali te dzieci.
Mój L wypil przed spaniem 2 energetyki. Wkurzyl mnie na maxa, lazil i mnie budzil.

Mama mila, zazdroszczę ja wiecznie nie mam czasu.

Witajcie :)

Gosia - ale jakie wysokie tętno? Dzieci na tym etapie mogą mieć tętno od 110 - 175 nawet. I jest to ok. Potem tętno spada i utrzymuje się na poziomie 120-160. Tak wszędzie piszą. Jak masz wątpliwości to w między czasie idź do innego ginekologa. Badania zrób ale może inny ginekolog Cię uspokoi.

myszkajoasia - witaj :)

Dziś syn mnie wpienił od rana bo ciągle coś. A to go rajstopy uwierały a to za ciasne spodnie. Oszalec można. Poza tym kupiłam mu wodę i sok i zostawiłam w sklepie. Więc wpadłam do domu po spodnie i skarpetki i zabrałam ze sklepu wodę i sok i zaraz lecę młodemu zanieść.

Wrócę do domu, zjem owsiankę i na spokojnie pojadę po wyniki. Wiecie, że nawet nie mam stresu? Co ma być to będzie. Nawet wynik dodatni nie świadczy o świeżej infekcji.

Lecę i wpadne na pewno przy śniadanku :)

Hej

Gosiu
Witaj :-) co do badan to jakie dziecko mialo tetno ze za wysokie o_O poczekaj na wyniki z krwi. Lekarz bedzie mial wtedy pelny obraz wszystkiego. Nie martw sie na zapas choc wiem ze ciezko... :-\ mialam podobnie ale zcwada serca ubsyna i pkazalo sie ze jest ok:-) i tobie tez tego zyczec:-) a przeanalizowaliscie ze swoim m czy jest ktos w rodzinie chory? Czy jestescie obciazeni? Trzymam kciuki za dobre wyniki! &&&&

Mamaania
Nie no z ttym myciem miesa i krojeniem czy lodami z pudelka to bez przesady ;-) w paranoje nie mozna popadac :tak: oj moj chlop bylby biedny jakbym sie zbuntowala i miesa nie chciala roic czy myc ;-)

Mamuska
Spoko pytaj jestem trz tutaj po to by podzielic sie doswiadczeniem i ewentualnie uczulic na cos :-) w piereszej ciazy bylo wszystko ok. Tzn dziecko zdrowe kazdy trabil ze to nie choroba. Wiec pracowalam normalnie chyba kolo 16 tc poszlam na l4. Pamietam ze w okolo 20 tc mialam ciezki wieczor bolaly mnie jelita ale nie konkretnie sam brzuch. I chodzilam ciagle do kibla sie wyproznic i tyle ze mnir szlo jakbym non stop jadla. Po dwoch godz. Sie uspokoilo.... i bylo juz ok.... a to co przeszlam to byly skurcze. Najprawdopodobniej rozwierajace moja szyjke bo gdy 3 tyg. Pozniej mialam sie kochac z mkiem i wsadIlam sobie palca zeby zobaczyc czy ok taki glupi odruch a tam wyczulam balonik.... to byl pecherz plodowy na wierzchu po rozwarciu na 1 cm. Nie mialam ju skurczy ale wpadlam w panike i prosto na ip. Najpierw pani poeirdziala ze poeinno sir jeszcze dac zalozyc krazek. A wtedy najwaznirjszym pytaniem poloznej bylo jaaki moj maz ma zawod... domyslilam sie pozniej dlaczego... to byl 11 listopada swieto. Cala nic lezalam ze skurczami a lekarz mi dal tylko mg.... bylam mloda pierwsza ciaza teraz juz wiem co robic walczylabym o konkretne leki... i tak rano okazalo sir ze mam 4 cm rozwarcia.... juz byli eszyscy lekarze. Zaczeli dzialac lezalam pupa do gory dostawalam nospe ale nic wiecej bo za duze rozwarcie bylo. Wszystko za puzno.... a krazek by zalozyli gdyby nie to ze nie sypnelismy kasa... pierdo...ny szpital e opolu!!!!! Zaluje ze go nie pozwalismy! Ale nim sie otrzasnelam minelo juz dwa lata. Bylismy u prawnika.... no takze tak moglo sie jeszcze to w miare skonczyc... ehh no antos zyl do 6 rano nastepnego dnia. Nie udlo sie go uratoeac. Wazyl 590 gram. Ostatnio sprawdzalam bo zle podalam jak ktorejs pisalam.... ot moja historia.

Sosnowiczanka
Dzieki z tym amolem :-)
&&& za wizyte bedzie ok :-)

Tak se pawia puscilam z rana... :-( gluty mi z czola wszystkie do gardla splynely bbbrrr. Ide zrobic inhalacje z soli bo to mi pomaga.

Milego dzionka!

Dziewczyny nie denerwujcie się mówi Wam !

MalaZosia tak czasem bywa ,że dziecko marudzi rano też miewa gorsze dni :-D ( niestety )
a co do wyników to masz rację co ma być to będzie ale będzie dobrze !

missiiss1301 olbaska też polecam to takie krople na koszulkę pomagają w przeziębieniu cholerrrnie czyszczą nos i resztę :)
a co do wyniotów podobno ciepła woda pomaga i trochę chleba nie wiem tak słyszałam od położnej .....

ech nic mi się nie chce :( po tej chorobie nie mam siły w ogóle .... :(

Dzien dobry :) ja juz po sniadanku :) pilnuje ofert bo dzis czarny piatek :D wczoraj mezu pk robocie przylazl i przeprosil :) a co niech sie chlop stara bo znowu pojde spad do drugiego pokoju :D
MalaZosia jak cie prosze nie czytaj tego co na necie wypisuja. Siostra skoczy z wynikami do doktorka i on cie pokieruje nie sugeruj sie informacjami z neta bo sie nerwowo wykonczysz :/ masz naprawde madrego synka :)
Aaa i toxo predzej zlapiesz od surowego miecha niz od kota :)
Smile nie wiem czy robia na toxo. Musze sprawdzic :)
Gosia witaj. Poczekaj spokojnie na wyniki. Moze ginowi zle sie cos pomierzylo i woli sprawdzic? Zdrowka zycze :)
Mamuska88 o za cytryne to ja podziekuje :D az taka odwazna to nie jestem :D
Myszkajoasia witamy w domu :) dobrze, ze juz cie wypuscili :)
Missis przepraszam, ze jeszcze wroce do tematu ale mieli tam oddzial wczesnjaczy? Mi od 1go do 4 probowali skurcze zastopowac a jak sie nie dalo to fru na porodowke. Lekarz mimo, ze kupe chama i wredoty to od razu w prokocimiu miejsce zalatwil. A na reh spotkalam dziewczyne z sasoedniego miasta co urodzila blizniaki wieksze i starsze niz moj miki i trzymali te dzieciatka tydz! Bez specjalistycznej opieki bo jak stwierdzili jak przezyja ten tydz to wtedy do prokocimia dopiero. Paranoja. Dziewczatko w stresie, szoku i tez pewnie teraz by inaczej zareagowal. Ehh niektorzy nke powinni byc lekarzami...
A z fajnych wiesci sie pochwale, wczoraj mnie male pierwszy raz puknelo :D na 200% to byl maluch bo tak samk zaczelo sie z mikim i kacperkiem. Najpierw delikatne pukniecie, pozniej kilka dni ciszy i coraz czesciej :D wychodzi na to, ze znowu nie dowiem sie jak te motylki sie odczuwa tylko od razu mnie beda kopac :D no i to sprowadza mnie do definitywnego pogodzenia sie mysla o 4 chlopach w domu :D

Lolcia - super :) Fajne uczucie. Ja jeszcze poczekam, choć jak kiedyś pisałam od 8 tc mam wrażenie co jakiś czas jakbym czuła jak dzidziol sobie pływa i się "obija" o ścianki :)
Nie czytam aż tyle. Teraz staram się zachować zdrowy rozsądek. Jak jest wsio ok to tak jest. Jak zaczyna się coś dziać nie po mojej myśli to zaczynam się stresować a potem nadmiernie czytać, czytać, czytać. Uważam, że niewiedza jest najgorszym wrogiem ale fakt faktem biorę trochę przez palce to co piszą. Jednak nerwy są :) Choć dziś jestem dziwnie spokojna i zero stresu :D
Mięsa surowego nie lubię i nie jem. a poza tym cały czas przyrządzam jedzenie i nie mam z tym problemu. Po prostu zawsze (ale to od lat - mama mnie nauczyła) dokładnie myję i wyparzam wrzątkiem deski i noże, które służyły mi do krojenia mięsa. Poza tym od dzieciństwa miałam w domu zwierzęta a z kotem moim spałam i często wbrew mojej woli lizał mnie po buzi gdy spałam. I zero toxo :)

Mississ - przykra historia. Na prawdę współczuję bardzo. Przytulam. Czas leczy rany ale się nie zapomina.

Powiem Wam, że dzięki codziennej dawce musli lub owsianki sranko mi się pięknie wyregulowało :) To tak jakby ktoś nadal miał problem. Pewnie nie będzie to trwało wiecznie, bo wraz z rosnącym brzuszkiem różnie może być, ale na razie cieszę się że nie mam zaparć i czuję się "lekko".

Młodemu spodnie zaniosłam i skarpetki a także picie. Wyściskałam i poszłam. o 15-ej go odbieram.

Dziś na obiadek/kolację pizzę robię :) U nas piątki zazwyczaj są bez obiadu. Młody je w szkole a my raczej ciepłą kolację. Więc dziś pizza :) Mniam mniam :)

Zaraz jadę po te wyniki. Skrobnę jak wrócę.

Lolcia a może los spłata Wam figla i akurat bd dziewczynka. Mi też marzy się dziewczynka.. zobaczymy:) to ci chłop, mój rzadko przeprasza. Szkole go, ale to długa historia.
Wczoraj wyszlam do ludzi.. :D kupiliśmy farby i będziemy rzeźbić:D ceny farb są kosmiczne. Jak kolor mi się podobał to nie było go na stanie.
Wczoraj widziałam jak kobitki szarpały się o czekoladę SZOK

Lolcia a może los spłata Wam figla i akurat bd dziewczynka. Mi też marzy się dziewczynka.. zobaczymy:) to ci chłop, mój rzadko przeprasza. Szkole go, ale to długa historia.
Wczoraj wyszlam do ludzi.. :D kupiliśmy farby i będziemy rzeźbić:D ceny farb są kosmiczne. Jak kolor mi się podobał to nie było go na stanie.
Wczoraj widziałam jak kobitki szarpały się o czekoladę SZOK

Mój chłop często przeprasza ale na dłuższa metę nic z tego nie wynika :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry