reklama

Pogaduchy czerwcówek

Czesc
ustica witaj i super ze wam sie udalo
tak piszecie o tych leginsach moze tez sobie kupie tylko gdzie ja bede w nich chodzc? Do pracy nie da rady raczej; )
tyle doczytalam i nie wiem co komu ..... ach to ciążowe zmiekczenie mózgu
jestem juz w wawie ale jeszcze mam 2 h czekania nq samolot a tak mi sie chce spaaac help i jeszcze kupilam gazete a tam nic do czytania nie ma same reklamy
mala zosia moze sie do ciebie wbije na suszi ;)

reklama
Ja się witam po przerwie.

Ustica - gratuluje i podziwiam wytrwałości.

Co do konowałów ginekologów - to w pierwszej ciąży byłam na USG w 20 tyg u lekarza wariata. O dziwo to było w Enel-medzie, myślałam, że tam dobrze weryfikują zatrudnianych lekarzy. Po pierwsze, na wejściu wyprosił mojego męża. Bo przecież on ma badać pacjentkę a nie męża!. Po chwili pozwolił mu wejść. Zadzwonił telefon i doktor odebrał i nas obgaduje do kolegi: że co za czasy, że mu sie faceci pchają do gabinetu i hihi hahah.... Nie chciał nam powiedzieć płci, badanie pobieżne. Ja ogólnie miałam to gdzieś, bo tydzień wcześniej poszłam sobie prywatnie i już wszystko wiedziałam. Ale jakby to była moja wyczekana wizyta to chyba bym się darła przez godzinę na tego jełopa!!!

Dla dziewczyn w wawy polecam właśnie prywatne USG w Babka Medica. Super sprzęt. Ostatnio znajoma była, bo w jej klinice nie mogli ustalić czy serce jest dobrze podzielone. Poszła tam i sie okazało, że wszystko oki. Nas obsługiwał młody chłopach i przez 40 minut nam wszytko pokazywał i tłumaczył. Zbadał m.in. przepływy w moich tętnicach udowych a wiem, ze tego się nie robi za często .

Dołączam do zmarzluchów. Cały dzień bym pod kocem siedziała :( Śmieję się, że chyba noszę małego wampirka co wysysa ze mnie resztki energii i ciepła. Bo tylko cięgle bym kocyk, kanapa i drzemeczka. Niestety moja roczna panna nie daje mi poleniuchować :(

Ale sie rozpisałyscie... uff zaraz siadam do nadrabiania .

My mielismy pracowity weekend w sobote sprzatanie całego domu i w miedzy czasie zaworzenie M do mnie do domu bo z tata drzewo dla nas przygotowywali. W niedziele bylismy w kinie z Nelka dzielnie sie spisała 86 min na piorun i nawiedzony dom wytrzymała :)
Zakupy w galeri wiec fajnie. W pon ostatni dzien w pracy bylam i pozniej bylismy na premierze z Nelka przedstawienia w którym moj kolega gra. No a wczoraj byłam po l4 i dokonczyc zakupy na mikołaja.Kupiłam pare rzeczy w lumku dla dziecka uniwersalne bo usg bd miała 16 wiec sie wtrzymywałam. No i dla Nelki na lato fajne spodenki upolowałam z 5 par wiec super :)
Co do mojego szlabanu dziewczyny podziałało az sobie kupił w koncu wkłady do maszynki wielorazowej swojej i poszukał kocówek do golarki :P

no A teraz zabieram sie do nadrabiania co u was :P

i super, że na męża podziałało:) kara być musi;d

Cześć dziewczyny :-)
Już jestem po genetycznych, najpierw pobrali krew później USG na szczęście przez brzuch. Trochę uciskał ale nie było źle nie tak jak niektóre z Was miały. Wg USG ciąża prawidłowa wszystko w normie, dokładne wyniki za 2 tyg . Na 99,9% CHŁOPAK :-) zdjęcie i wiecej info wrzucę w innym wątku .

Wczoraj tak sie zle czułam, miałam lekką gorączkę gardło drapało , zaraz brałam w podwójnych dawkach czosnek, cytryne, syrop z cebuli a dzisiaj nic nie czuje jakbym była calkiem zdrowa zobaczymy co będzie wieczorem

Piszecie trochę o porodówkach, ja jestem troche wystraszona, rodziłam w irlandii a tam całkiem inne warunki, piękne sale poporodowe łózka na pilota, na kazdej sali lazienka z wc, bidetem wanna i prysznicem , pyszne jedzenie na obiad wybierałam z 3 możliwych dań . Sale porodowe full wypas z całym sprzetem do ratowania noworodków, po łazienke, piłki materace
A teraz będzie pewnie trochę inaczej, w moim szpitalu jest tylko 1 sala porodowa indywidualna i jedna pojedyncza sala poporodowa , a tak to są chyba te nieśmiertelne boksy. Jednak to tylko 2-3 dni więc damy radę, najważniejsze żeby personel był ok i życzliwy :happy2:

cieszę się, że wizyta udana i gratki synusia:))

Ruszam do lekarza w prawdzie na 15.30 ale przebarwienia dojechać 30 min kolejka 15 min iść, trzymajcie kciuki jakoś strasznie się boję jakąś panika mnie bierze i jestem ciekawa czy będzie też przez brzuch ostatnio jak tak zrobił myślałam że zaraz rezerwie mi szew a przecie zarost ma 6 lat

jak po wizycie?

Witam dziewczyny to moj debiut takze prosze o wyrozumialosc :) My po dwoch latach walki i 4 in vitro doczekalismy sie zdrowej ciazy. termin na 11 czerwca 2015. Ze wstepnych badan wychodzi ze to bedzie dziewczynka :) :-)

witaj:) gratuluję ciąży:) wytrwali jesteście:)

lolcia już widzę jaką miałaś minę i nerwy na tą kapustę;/ ważne, że chociaż 14 wyszło;d ja pewnie do soboty bym je zjadła;d

Archea z tego co wiem to normalnie możesz sobie tam podjechac, wejsc, zobaczyc, podpytac tam naprawdę pracują mili ludzie i nic nie trzeba załatwiać jeśli chcesz tam rodzic.
Mój lekarz to Adamczyk Arkadiusz, prywatnie przyjmuje w Piekarach ale ja do niego chodzę z nfz do przychodni właśnie przy szpitalu. Co do terminów to na pierwszy musialabys czekać koło m-ca ale wiem że 16.12 był jakiś wolny termin u niego gdybyś chciała podam ci nr do przychodni.

Kurde 3/4 dnia net mi nie działał i teraz nadrabiam powoli ale pewno na spokojnie dopiero jutro dojde do końca ha ha:D

Na obiad w końcu dziś po najmniejszej linii oporu, mizeria, jajko i ziemniaki :)

Właśnie pochlonelam golonke gotowana he he i wyglądam jak do porodu, leze brzucholem do góry:D

Ciasteczko zobacz tu ja Majci kiedyś z tego smoby kupiłam
Kuchnia zabawka - Por

Ustica gratuluje dzidzi :)

Gratuluje udanych wizyt, ja mam 9.12 już się doczekać nie mogę.

Chyba się w końcu do chłopa przytule bo nawet mu buziaka dziś nie dałam i coś fochem rzuca, małpa ze mnie he he:eek:

Ostatnia edycja:
Sosnowiczanka - mi też paluchy schudły - co dziwne - bo całą reszta 3kg+ :D

Co do mojego szlabanu dziewczyny podziałało az sobie kupił w koncu wkłady do maszynki wielorazowej swojej i poszukał kocówek do golarki :P
Gratulacje - jednak faceci to słaba płeć :)

MamaAnia - gratuluję siusiaka! :)

Witam dziewczyny to moj debiut takze prosze o wyrozumialosc :) My po dwoch latach walki i 4 in vitro doczekalismy sie zdrowej ciazy. termin na 11 czerwca 2015. Ze wstepnych badan wychodzi ze to bedzie dziewczynka :) :-)
Gratuluję cierpliwości, starań i wypragnionego Maleństwa ;)

Ze mnie dzisiaj mynżu się śmiał, że jestem hare kryszna, bo zrobiłam na obiad kaszę jaglaną z warzywami i sosem pomidorowym, a on do schabowych przyzwyczajony :P no niestety, głód do dupy zajrzy to sobie odgrzeje chłopaczek :P

lolcia noo niestety dzieciaki znosze jedno od drugiego... A jak Miki? Lepiej?
a gorfy ja chcę! Błagam :P
malgos uparciuch z tego Twojego synka! pasterz=farmer- super :)
mamamm super, że się uporaliście! Zawsze to Wasze będzie!
Ja swojemu kupiłam rowerek biegowy, który najpierw spełnia funkcję jeździka - ma 3 koła i się odpycha nóżkami, a potem można zostawić dwa i jest biedowy. Doszedł już, jest bardzo fajny :)
mamaAnia gratulacje synka!
ciasteczko mi się podobają te drewniane z bambino. Znam je, bo pracuję, a raczej przed macierzyńskim pracowałam w przedszkolu i dzieciaki uwielbiały je.
http://sklep.mo****mbino.pl/category/zabawki-kuchenki/2
Ustica witaj! Ogromne gratulacje!
Nati a Ty mieszkasz w Wawie? Jak tam to gdzie rodziłaś córę i gdzie teraz planujesz rodzić?
Właśnie kto tu z Wawy lunb okolic?:)
Ja w szpitalu gdzie rodziłam miałąm supner warunki lokalowe! Poródówka odnowinona, czysta, prysznic, drabinki, piłki itp itd. Sale poporodowe też odnowione, teortycznie trzyosobowe, ale układali po dwie pacjentki w salach (dopiero jak za dużo było to dokłądali trzecią:) ) czysta łazienka w sali. No naprawdę super. Opieka poporodowa generalnie średnia, położne się nie interesowały i bardzo naciskały, żeby dokarmiać dzieci, ale mi to nie przeszkadzało, a nawet pasowało, że nikt nade mną nie wisi :P A mleko ściągałam i itak mm nie dawałam :)
Podejrzewam, że drugi raz pewnie też pojadę tam rodzic, choć co do samego porodu mam trochę mieszane uczucia... Bo mnie długo przetrzymali, zniknęła moja położna, któa miała wróćić za 20 mn i nie wróciła już wcale...AW końcu robili mi vacum, bo Młody tak zszedł, ze cesarki też nie mogli...Za to lekarz, który potem przyszedł super :P (jej, ale się rozpisałam :) )

mamuśka ja też rok temu córce kupiłam taki rowerek, gdzie są 3 koła a potem się obraca i można mieć biegowy. Bardzo go lubi ale nadal na tych 3 jeździ bo pewnie się czuje. Pewnie na wiosnę zmienimy już na dwa. Kuchnie super, dzięki za link (co prawda nie działał ale sobie poradziłam), znam tą firmę z przedszkola gdzie chodzę z córką na zajęcia popołudniowe. Niestety trochę za drogie :(
Dobranoc wszystkim

reklama
Czesc dziewczyny:)

Ja już po kawce za godz na zakupy jadę, muszę sobie jakieś spodnie ciazowe kupić bo te ktore mam już mi trochę przeszkadzać w pasie zaczynają.

Śniło mi się dziś ze byłam na usg o gin powiedział ze na 100% będzie córka, ciekawe czy mam prorocze sny, choć mezus bardzo chciałby syna ale i tak najważniejsze żeby zdrowe było :):)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry