reklama

Pogaduchy czerwcówek

Dzien dobry!
Weekend mina, wreszcie normalny tryb :) Dziecko w przedszkolu a ja mam wiecej czasu:) Wczoraj powiedzielismy moim tesciom o ciazy- tesciowa sie wzruszyla, wysciskala mnie i ogolnie bylo bardzo milo.
Dzisiaj wieczorem mam usg genetyczne-mam nadzieje ze wszystko u dzidziusia dobrze. trzymajcie kciuki:)
Ide troche posprzatac mieszkanko.
Sosnowiczanka zdrowka dla synka. U nas tez jak corka zaczela chodzic do przedszkola to sie zaczelo chorowanie.. Po ok.dwoch- trzech tygodniach jak zaczela chodzic do przedszkola zlapala ospe a potem juz co chwila jakies przeziebienia i tak az do wakacji. Odpukac od tego wrzesnia jest troche lepiej chociaz juz jedno zapalenie oskrzeli miala..
MalaZosia wow ale uczta:) Wyglada pysznie!

reklama
Cześć dziewczyny dawno mnie nie było ale wy tak się rozpisałyście że ja nie nadążam nawet z czytaniem. ostatnio jak byłam na USG i lekarz mi puścił bicie serduszka mojego malca. ma już 3 cm. Lekarz powiedział że jest duży a ja zaczęłam tyć i to mi się wydaje że za szybko. Ja do szczupłych osób nie należę i zawsze byłam przy sobie a teraz się boje że bardzo dużo przytyję. Dużo ruchu mam bo nie siedzę cały czas w domu. Może i nie pracuje juz jestem na zwolnieniu ale i tak mam co do roboty.

Jeszcze sie okazało że muszę iść do endokrynologa i jak poszłam to sie okazało że mam subkliniczną niedoczynność tarczycy i biorę leki ale się martwię że leki będą mi szkodzić choć lekarz powiedział że nie ale i tak się boję. :no:

WItam po weekendzie u nas chorubsko sie zaczeło od piatku rana katar poszłysmy do lekarza juz oczywiscie pocztek anginy..
Ja wczoraj wieczorem wymiotowałam ale nie przez jedzenie ale przez flegme i tak mnie dzis gardło boli ze masakra.
W sobote wydarłam sie na M bo kolejna sobota wolna a on przed telewizorem a garaz nie posprzatany i z wielka obraza na odpieprz sie mi go posprzatała no len sie z niego niesamowity..;/
Nelka prezenty ojodebrała troszke sie bała mikołaja i nie do konca zadowolona bo Jas jej najlepszy kolega dostał lego duplo a ona nie...ale ogolnie rzeczy sie jej podobaja.

Kasia jak zobaczyłam zdj twoich piesków to mi sie mój spaniel przypomniał , juz rok go nie ma a był jak dziecko dla mnie .
ciasteczko- Ja mieszkam 20km od tarnowskich gór , ale chodziłam do szkoły w tg i moja mama tam na 3 pracuje.
A ty do jakiego lekarza chodzis?

Co do pierniczków to u nas bd dopiero piekły po porzadkach bo jakos tak weny nie mam.
A ja najbardziej lubie je zdobic :P i Jesc niz piec:)

Nelka dzis jest taka zmierzła raz sie smieje raz płacze a raz wscieka to chyba ten bunt dwulatka a raczej rozpieszczenie dziadkow i teraz trudno mi to naprostowac.
Dzis jedziemy do mamy auto zostawic zeby tata ponaprawiał bo w piatek nie miał czasu.

hej hej..witam się poniedziałkowo..u mnie dziś fajna pogoda..3 na plusie i co chwilę słoneczko..młody w przedszkolu a ja biorę się dziś za generalne porządki w łazience..

Smile ja chodzę prywatnie więc na każdej wizycie robi mi usg;) mam na 16-tą. To będzie już 17 tc wg usg więc jeśli niunia dobrze się ułoży dowiem się jaka płeć:) każdy mówi, że będzie córa ale ja czuję się identycznie jak w ciąży z dawidkiem..tzn gdyby nie brzuch w ogóle nie czułabym się jak w ciąży;)

Malgos 17 tydzien???? O matko to dzidzia wg usg starsza bo na suwaczku widze 15 tydzien?
haha to sie ciesz ze sie w ciazy nie czujesz...ja co podejde do lustra to widze ze ciaza jak nic bo syfek na syfku hahaha
To za córcie mam kciuki trzymac?:-)

Hej.
U nas standardowo szaro i buro. Nie pamiętam kiedy ostatni raz świeciło słońce.
Smile u mnie to samo, same rogi na buzi..
Martyna u nas Antek też rogi pokazuje. Obraża sie o byle co. U nas ewidentnie rozpieszczanie dziadków wychodzi. Wczoraj u znajomych zalał podłogę piciem, bo dziadek go naucZył przelewać herbatke.
MalaZosia mmm same pysznosci:)
Gosiula trzymam kciuki za wizytę. U mnie nikt jeszcze nie wie o ciazy.

W tym roku średnio cieszę się na święta. Jak sobie pomyśle odrazu płacze. To będą pierwsze święta bez mojego taty.
Zdrowika dla wszystkich chorujacych! :)

A wiecie że ja też jakoś specjalnie dolegliwości ciazowych nie mam. Z Maja pamietam było ich sporo.

Malgos to ładnie Ci dzidzia goni, ja jutro się dowiem dokładnie ktory tydz, i wyniki odbiore oby były ok.

No to czytam dalej swoją sage he he, z kumpela na romansidla nas wzięło i co tydz kupujemy książkę "saga zapomniany ogród".

Dziewczyny w pracy mi dziś powiedziały ze brzuchol mi wysadzilo od pt :D

Ostatnia edycja:
Hej.
U nas standardowo szaro i buro. Nie pamiętam kiedy ostatni raz świeciło słońce.
Smile u mnie to samo, same rogi na buzi..
Martyna u nas Antek też rogi pokazuje. Obraża sie o byle co. U nas ewidentnie rozpieszczanie dziadków wychodzi. Wczoraj u znajomych zalał podłogę piciem, bo dziadek go naucZył przelewać herbatke.
MalaZosia mmm same pysznosci:)
Gosiula trzymam kciuki za wizytę. U mnie nikt jeszcze nie wie o ciazy.

W tym roku średnio cieszę się na święta. Jak sobie pomyśle odrazu płacze. To będą pierwsze święta bez mojego taty.
Zdrowika dla wszystkich chorujacych! :)

współczuję... mój tato ma 78 lat i choruje na Parkinsona w związku z czym codziennie już nas nie poznaje..żyje w innym świecie i dla mnie to jest bardzo bolesne przeżycie;( a i mnie święta nie cieszą.

Smile wg usg w dniu wizyty będzie 16t 4d ciaży czyli wejdzie na 17. no chyba, że coś się zmieniło ale wątpię. dzidzia jest starsza o tydzień niż z OM. Oczywiście proszę o kciuki za cipuchę;D

kasia więc trzymam kciuki za prawidłowe wyniki;)

Malgos ja będę trzymać za cipulinke a Ty trzymaj jutro u mnie za malutkiego peniska ale by się R cieszył fiu fiu....

U mnie też w tym roku święta bez kochanej babci, która mieszkała u rodziców z powodu choroby, też żyła w swoim świecie tylko ona chorowała na alzhaimera.

reklama
Malgos To trzymam kciuki za córcie ;)
Kasia kciuki za synka ;)

Mi to sie obojetne w sumie zrobilo chcialabym po prostu wiedziec, przestałam robic sobie nadzieje. Ale u nas cos wysyp chłopców to teraz dla rownowagi dziewczynki powinny sie posypac.:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry