reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
Alkamena z witamin to ja na razie biore jod,witd3,kwas foliowy i magnez ale jak mi sie skończą to zaczynam brać ladee vit ono już maja dha polecam zamówić z apteki internetowej cena około 25 zl a jak chcialam kupić normalnie w aptece to mi pani zaśpiewała przeszlo 45 zl

Hej.
Ale mam lenia.. z pod koca bym się nie ruszala. Ale z Antkiem tak dobrze się nie ma.
Ja biorę ladee vit, cena przeraża a w poprzedniej ciąży też te brałam tyle ze 30 zł płacilam.

Z początku jechalismy na pampersach teraz na dadach.

Sosnowiczanka jak tam malenkie? Siedzą mi cały czas w głowie. Trzymam kciuki!

Też bym chciała wiedzieć kto mieszka w brzuszku, ale aż mam strach po ostatnim kazaniu.

Antos się już unormowal po tej jemiole. Nigdy więcej jemioly w domu nie chce widzieć. Przeplakalam prawie całe święta.

Część
Ja się tylko witam z nart:happy:
Śnieg sypie na przemian ze sloncem, mróz i fajnie jest, tyle ze się w spodniach narciarskich nie dopinam :sorry:
No ale jeszcze sobie lajtowo, probowalam z mim 5 parkiem ale za nim tylko siwy dym;-) boszzzz jak te moje szatany jeżdżą! Najlepszy ten ich slalom miedzy ludźmi walczącymi o życie na stromej ściance , spychać tylko chrzest opadających szczek;-)

Trzymajcie się cieplo

Część
Ja się tylko witam z nart:happy:
Śnieg sypie na przemian ze sloncem, mróz i fajnie jest, tyle ze się w spodniach narciarskich nie dopinam :sorry:
No ale jeszcze sobie lajtowo, probowalam z mim 5 parkiem ale za nim tylko siwy dym;-) boszzzz jak te moje szatany jeżdżą! Najlepszy ten ich slalom miedzy ludźmi walczącymi o życie na stromej ściance , spychać tylko chrzest opadających szczek;-)

Trzymajcie się cieplo

Dzien dobry!
Widze ze nam forum sie rozruszalo :) a mi przez to sie zaleglosci robia;) Ale to dobrze. My dzisiaj caly dzien na miescie- bylam na chwile w pracy poplotkowac z dziewczynami, potem jakies zakupy. W sklepach tlumy ludzi..na parkingach nie ma miejsc.. Wybiore sie na zakupy po trzech kroli,moze bedzie lepiej:)
Sosnowiczanka jak maluszki?
Mamuska mialam ostatnio identyczna sytuacje na poczcie! ;)
Koga a gdzie jestescie? Super ze wyjazd udany:)

reklama
Hello :)

Wpadłam, zjadłam i dalej praca. Muszę posiedzieć nad spisami, tak, że dziś dzień pracoholika :) A właściwie to srodę chcę wolną i dlatego muszę posiedzieć.A jutro na 7-ą :/

Kasia - ja wczoraj ugotowałam pyszną ogórkową i zapomniałam o niej. Ale P mi odgrzał i jak zmarznięta wróciłam z pracy to było jak znalazł - rozgrzało mnie. A teraz to bym chętnie położyła się na drzemkę ale nie mogę. Każda minuta cenna :) A młody pojechał w czwartek i wraca pojutrze - czyli nie będzie go 6 dni.

Co do nocki poza domem to na pewno przy drugim dziecku jak już będzie starsze i tylko będzie okazja wyjść z P na romantyczną kolację czy do kina czy nawet potańczyć to nie zawaham się dzieciola zostawić na noc z babcią. Nie kumam matek, które mogą a nie chcą. Chyba, że nie mogą to już inna sprawa. Dziecko z dziadkami fajnie spędza czas a starzy mogą się nacieszyć sobą i wyjść do ludzi a potem się spokojnie pobzykać :)
Wiadomo, że na początku po rozwodzie jak młody jeździł do taty to usychałam z tęsknoty. Ciężko się było przyzwyczaić. Ale po jakimś czasie zaczęłam cenić sobie ten czas tylko dla siebie :) I choć tęsknię to cieszę się, że młody jest szczęśliwy a ja mogę się skupić na sobie :)

Sylwester- we trójkę w domu. Pizza domowa, jakieś przekąski, Picolo. A o północy idziemy na dach puszczać fajerwerki. Alkmena a czemu w słuchawkach syn będzie oglądał fajerwerki? Tak, biorę od 2 tygodni Prenatal Complex plus Prenatal DHA. W Prenatal DHA jest najwięcej DHA bo aż 300 mg w jednej tabletce. W większości preparatów jest około 200 mg w tabletce. A podobno nawet 1000mg dziennie kwasów DHA dla kobiet w ciąży jest ok. Ja tam biorę zazwyczaj 2 kapsułki dziennie, chyba, że spożywam jakieś rybki w tym dniu to jedną.

Grabola - to jak u mnie - mój gin ma uprawnienia do USG genetycznego, robi też 3D/4D i dopplera i wogóle ma wypasiony sprzęt :) A to Ladee Vit to chyba mi ginek polecał. Mają DHA ale mało bo 180mg w jednej tabletce. O ile to ten specyfik.

Mamammm- dobrze, że z młodym ok.

Koga - tylko uważaj na siebie i maleństwo.

Wizytę mam 8 stycznia. Mam nadzieję, że będzie tez USG. Choć na chwilę by sprawdzić czy wsio ok. No i potwierdzić na więcej procent tego siusiorka :)

Dobra spadam do roboty bo czas ucieka. Do później

Dopisane: od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze, zwłaszcza w nocy. Tzn. nie jest to jakiś mega ból tylko raczej uczucie takiego dyskomfortu. Przez to się budzę w nocy, nie mogę znaleźć dobrej pozycji. Trochę się martwię. Czy to coś z dzieckiem? Czy jelita?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry